Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Apenheul korting

Facebook
110
Google+
3

Apenheul

De Apenheul is het enige dierenpark in Nederland wat zich helemaal richt op apen. Er lopen honderden van deze dieren rond in het park in Apeldoorn. Ze leven voornamelijk in afgezette gebieden, waar de bezoeker van een afstandje kijkt naar hoe de gorilla, de orang-oetan of de bonobo leeft. Maar er zijn ook flink wat apensoorten die los rondlopen in de dierentuin, zoals de doodshoofdaapjes en ringstaartmaki's. Als bezoeker kom je ineens heel dichtbij de dieren die in andere dierentuinen achter een hek zitten! De Apenheul is een perfecte plek om te bezoeken met het hele gezin. Bekijk onze acties en ontdek of er korting verkrijgbaar is. Zo maak jij er met je gezin een leuk en voordelig dagje uit van.

Apenheul Informatie

De Apenheul is een waar paradijs voor liefhebbers van dieren, en met name apen. Je vindt dit aap-rijke park op de Veluwe, om precies te zijn in Apeldoorn. Al sinds 1971 gaat jong en oud hier naartoe om de tientallen soort apen te bekijken die hier in het park rondslingeren en allerlei apenstreken uithalen. Het leuke van deze dierentuin is dat er flink wat bewoners los lopen. Ze zitten niet achter hekken of in kooien, maar lopen, springen en luieren in hetzelfde gebied waar de bezoekers rondlopen! Het zijn kleine apen die daar rondhangen, zoals ringstaartmaki's, berberapen en leeuwaapjes. De meeste negeren de bezoekers en gaan gewoon hun eigen weg, maar sommigen komen zelfs zo dichtbij dat je ze kan aanraken. Wel zo verstandig: gebruik een speciale tas om je spullen in mee te nemen. Deze worden bij de entree uitgedeeld en bevatten een speciale sluiting die niet door de grijpgrage apenhandjes opengemaakt kan worden! Volg je het pad in het park, dan kom je langs verschillende aapsoorten uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Er leven daar in totaal zo'n 400 apen en ook nog eens een handjevol andere dieren, zoals vissen, vogels en knaagdieren. Neem een kijkje bij de lemuren, de rode brulapen of de neusapen met hun enorme gok. En wat te denken van de mensapen? Orang-oetans, gorilla's en bonobo's mogen natuurlijk niet ontbreken in de Apenheul. Voor de jonge bezoekers zijn er ook enkele speeltuinen waar ze lekker los gaan. Laat de kids de touwentest doen en ontdek zo of ze net zo lenig zijn als de aapjes.

Apenheul
Apenheul & Apeldoorn
Dierentuin Apenheul

Vijf bijzondere apensoorten in de Apenheul


1. Blauwoogmaki
Deze soort is bijzonder, omdat er in het wild nog geen 1000 van leven. Het behoort tot de 25 meest bedreigde primaten. Om te voorkomen dat ze helemaal uitsterven heeft de dierentuin een speciaal fokprogramma opgezet. Daarnaast financieren ze via hun eigen natuurbehoudfonds een project die de blauwoogmaki in het wild moet beschermen.

2. Huzaaraap
De snelste van alle apen: dat is de huzaaraap! Deze soort kan tot wel 60 kilometer per uur rennen. Daarmee staan ze nog niet in de top tien snelste dieren van de wereld, maar om te vergelijken: gemiddeld haalt een paard 60 kilometer per uur. Deze aap heeft verder nog een gekke naam: die heeft deze te danken aan de opvallende witte snor, die je zowel bij het mannetje als het vrouwtje ziet.

3. Noordelijke Witwanggibbon
Loop je door de Apenheul en hoor je ineens gezang? Dat zijn de zoetgevooisde klanken van de noordelijke witwanggibbon! Het mannetje en het vrouwtje hebben ieder hun eigen zang. Leuk detail: pas wanneer de jonge mannetjes ouder zijn, rond een jaartje of vijf, gaan ze de mannelijke variant zingen. De reden waarom de apen zingen, is om hun territorium af te bakenen.

4. Colombiaanse Slingeraap
Deze apensoort is erg goed in één ding: slingeren. Vandaar dat ze ook zo genoemd worden. Op zich klinkt dat niet bijzonder, want de meeste apen slingeren toch? Wat hen anders maakt dan andere apen, is dat zij een duim missen. Die zit namelijk alleen maar in de weg bij het slingeren in de bomen van het Apenheul. Gek, want net zoals de mens heeft iedere aap een duim. Behalve deze slingeraap dus!

5. Zwarte brulaap
Naast het lieflijke gezang van de witwanggibbon hoor je nog veel meer geluiden in de dierentuin. Een geluid waar je niet om heen kunt, is de brul van de zwarte brulaap. Deze aap maakt namelijk het hardste geluid van alle apensoorten ter wereld! Om in detail te treden: het geluid loopt op tot wel 90 decibel. Ter vergelijking: een zware vrachtwagen maakt zoveel geluid. Alleen de leeuw (114 decibel) en de blauwe vinvis (180 decibel) maken meer geluid. De brul is tot 5 kilometer verderop te horen.

Ontvang gratis e-mail bij o.a. nieuwe Apenheul korting:Adres

J.C. Wilslaan 21
7313HK Apeldoorn
Nederland

Telefoonnummer

(055) 357-5757

Apenheul openingstijden

Apenheul is van 1 april t/m 26 oktober 2014 iedere dag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.