Bellewaerde korting

Bellewaerde

Attractiepark Bellewaarde in Ieper (België) is een pretpark en dierentuin in één. Je hoeft dus niet meer te kiezen of je met het gezien naar een dierenpark of een attractiepark gaat. In dit park vind je allerlei spannende attracties die geschikt zijn voor ieder lid van de familie. Zo is er de 4D Turtle Vision. Dit is een 3D film met 4D elementen in de speciale stoelen. Zo wordt de beleving van de film nog intenser. De Bengal Express rijdt dwars door het gebied van de leeuwen en tijgers. Nog meer spanning kun je vinden in de El Volador. Dit is een attractie waarbij je langzaam omhoog gat om vervolgens keihard naar beneden te tuimelen. Als dat maar goed afloopt... In het Magische huis van Houdini worden al je zintuigen op de proef gesteld. Weet jij nog wat er gebeurt? Voor de hele familie is er ook de familie-achtbaan Huracan, deze indoor achtbaan heeft unieke bijzonderheden en effecten. Wanneer het lekker warm is zijn er ook genoeg leuke waterattracties te vinden bij Bellewaerde. Zo kun je van een metershoge glijbaan afglijden in een opblaasboot of wildwatervaren in de Bengal Rapid River. Genoeg gegleden, geschommeld en gedraaid? Dan is er ook nog de dierentuin. Bekijk hier apen, giraffen, leeuwen, tijgers, olifanten en nog veel meer dieren en kom bij van alle avonturen.

Bellewaerde informatie


Een dagje naar het pretpark of toch liever naar de dierentuin? Wanneer je naar Bellewaerde gaat, hoef je die keuze nooit meer te maken. Dit is namelijk een dierentuin en pretpark in één! Het park in het Belgische Ieper opende in 1954 als een themapark met het thema safari en legde de focus vooral op dieren. In de jaren die volgden kwamen er steeds meer dieren bij, zoals olifanten, leeuwen, giraffen en flamingo's. In de jaren zeventig besloten de eigenaren zich op een breder publiek te richten en ontwikkelde het park zich naar een pretpark. Zo opende de River Splash, de tweede boomstamattractie in België, die nog steeds open is. Al snel kwamen er meer attracties bij, zoals de Oldtimers, de Enterprise en de Keverbaan. Die laatste is ook nog steeds te vinden in het park! Tegenwoordig is de verhouding dieren - attracties fifty fifty en is er ook meer aandacht voor planten, bloemen en andere natuur. Je betreedt het park via één van de twee ingangen. Bij beide entrees word je meteen bedolven door verschillende attracties. Het hele park is ingedeeld in thema's, met bijpassende attracties en dieren. In de Jungle vind je een rondvaartboot, waarmee je langs onder andere flamingo's, capibara's en neusberen vaart. Het wilde westen komt tot leven in Far West, met onder andere River Splash en de Keverbaan. In Mexico vind je de meest gewaagde attracties, zoals de shuttle-achtbaan Boomering en de indoor achtbaan Huracan. In het deel India maak je met de Bengal Express een rit langs de koningen van het dierenrijk, de leeuwen, en de tijgers. In Canada aanbeland geniet je van de piratenboot, een vrije val bij de Screaming Eagle en van een spectaculaire show, opgevoerd door acteurs. De allerkleinsten hebben genoeg te doen in het Kidspark, met verschillende draaimolens en speeltoestellen. Hier vind je ook kleine diertjes als stokstaartjes en schattige geitjes. Eindig de dag op de Savanne, waar de giraffen, olifanten en andere grote dieren van Bellewaerde rondlopen!

Bellewaerde
Bellewaerde & Ieper
Pretpark Bellewaerde

Bellewaerde korting

Adres

Meenseweg 497
8902 Ieper
België

Telefoonnummer

0032(0)57468686

Bellewaerde openingstijden

Het Bellewaerde Park is geopend van 5 april tot en met 2 november 2014 tussen 10.00 en 18.00 uur. Op sommige data is het park gesloten en op andere dagen is het park langer open. Voor exacte openingstijden, kijk op de website van Bellewaerde.