Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Burgers’ zoo korting

Facebook
0
Google+
4

Burgers' Zoo

Een dagje naar Burgers' Zoo is het allerleukst als je zeker weet dat je niet teveel betaald hebt voor de kaartjes. Op deze pagina plaatsen we daarom alle aanbiedingen voor Burgers' Zoo. Zo betaal je niet teveel voor je bezoek. Zodra er een aanbieding beschikbaar is, zetten we hem direct online, waardoor de pagina altijd up to date is. Steek het geld dat je bespaart in je zak of trakteer jezelf op een tropische lekkernij in het Bush restaurant. Een handige bespaartip: de kaartjes voor de dierentuin zijn online altijd goedkoper dan aan de kassa van het park!

Burgers' Zoo Informatie

Zodra je de parkeerplaats van Burgers' Zoo oprijdt wordt je al verwelkomd door de vriendelijke koppen van de giraffen. Ze kijken met hun lange nekken nieuwsgierig over het hek heen. Burgers' Zoo is dan ook een bijzondere dierentuin aan de rand van Arnhem. In een bosrijke omgeving zijn hier leefgebieden uit de hele wereld nagebouwd, met daarin heel veel verschillende dieren. Je wandelt in één dag de hele wereld rond. Begin bijvoorbeeld in Afrika en ga op safari tussen de giraffes, neushoorn, zebra's en gnoes. Ze leven op een grote open vlakte, allemaal bij elkaar. Hierdoor zie je goed hoe alle dieren op elkaar reageren en met elkaar samenleven. Vanaf de houten loopbruggen aan de rand van het gebied, kun je alle dieren goed bekijken. Ook de leeuwen, die veilig aan de andere kent van het hek zitten. Burgers' Bush is een van de grootste publiekstrekkers van de dierentuin. In een grote overdekte kas is een tropisch regenwoud nagebouwd, compleet met grote groene planten, watervallen en felgekleurde vogeltjes. Het is het domein van onder andere aardvarkens en zeekoeien. Vooral in de frisse wintermaanden is dit een heerlijk tropisch uitstapje! Ook buiten is er van alles te beleven. Wandel langs de olifanten, de tijgers en de gorilla's en maak kennis met de chimpansees en talloze vogelsoorten. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in de Ocean. Hier zwemmen haaien, roggen en andere spannende zeewezens. Deze dierentuin is niet alleen een leuk dagje uit voor jong en oud, het is ook heel interessant en leerzaam. Op de borden en in de kleine expositieruimtes door het park wordt er meer verteld over fokprogramma’s, dierenverblijven en het leven in de dierentuin. Tijd voor een break? Ook daar zijn genoeg mogelijkheden voor. Terwijl je als volwassene geniet van een lekker kopje koffie in het Parkrestaurant, hangen de kids de beest uit in de speeltuin van het park. Burgers’ Avonturenland is een enorme speeltuin met hangbruggen, touwladders, glijbanen en tunnelbuizen. Het wordt nog lastig om de kinderen weer mee te krijgen..

Burgers' Zoo
Burgers' Zoo & Arnhem
Dierentuin Burgers' Zoo

4 bijzondere leefgebieden in Burgers' Zoo


1. Bush
Burgers' Bush is het beste te vergelijken met een enorme kas. Door een hoge temperatuur en luchtvochtigheid waan je je hier in het tropisch regenwoud. Toen de Bush in 1988 werd geopend, was het uniek voor de wereld en nog steeds is dit deel van de dierentuin heel bijzonder. Er leven meer dan 40 vogelsoorten en 20 andere diersoorten in de Bush. Veel dieren hebben geen omheind hok, maar wandelen los door de kas. Zo kun je zomaar oog in oog komen te staan met een tropische vogel, die tussen de grote groene planten vandaan komt.

2. Ocean
In de Ocean zie je dieren die je normaal gesproken alleen diep in de zee tegenkomt. Prachtige gekleurde visjes tussen het koraal bijvoorbeeld, die iedereen kent uit de Disneyfilm Finding Nemo. Hoewel deze kleine visjes prachtig zijn, zijn de haaien in de Ocean de grootste publiekstrekker. In een enorme glazen tank, met een heus scheepswrak erin, zwemmen een aantal flinke haaien rond. Majestueus zweven ze door het water, terwijl ze ondertussen alles goed in de gaten houden. Vooral de hamerhaai is een bijzondere verschijning!

3. Safari
Toen Burgers' Safari in 1968 geopend werd, was het het eerste leeuwenpark op het vasteland van Europa. De bezoekers mochten met hun auto tussen de leeuwen doorrijden. Tegenwoordig bekijk je de Afrikaanse bewoners van de Savanne vanaf een overdekte loopbrug. Zo zie je nog beter hoe ze leven, spelen en eten. Omdat alle dieren (behalve de leeuwen en de jachtluipaarden, uiteraard) bij elkaar in een groep leven, waan je je echt eventjes in Afrika. Het is niet voor niets dat je in dit deel van de dierentuin altijd veel amateurfotografen aantreft!

4. Desert
Burgers' Desert is, net als de Bush, te vergelijken met een grote kas. Hier is het echter niet tropisch nat, maar juist kurkdroog. Door de rotsen, het zand en de cactussen is er een Noord-Amerikaanse woestijn nagebootst. In de Desert leven dan ook echte woestijnbewoners, zoals slangen, schorpioenen en uiltjes. Neem ook een kijkje in de tunnel tussen de Desert en de Bush. Hier leer je alles over het winnen van mineralen en edelstenen.

Ontvang gratis e-mail bij o.a. nieuwe Burgers' Zoo korting:Adres

Antoon Van Hooffplein 1
6816SH Arnhem
Nederland

Telefoonnummer

(026) 442-4534

Burgers' Zoo openingstijden

Burgers' Zoo is elke dag geopend van 09:00 tot 17:00 uur. In de zomer is de dierentuin open tot 19:00 uur.