Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Rijksmuseum korting

Facebook
2
Google+
1

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste en belangrijkste museum van ons land. Zodra er een aanbieding beschikbaar is, vind je deze op Uitmetkorting.nl. Online korting voor het Rijksmuseum is helaas zeldzaam. Gelukkig zijn er wel andere manieren om te besparen op de entree. Iedereen onder de 18 en alle mensen met een Museumkaart mogen bijvoorbeeld gratis naar binnen. Bezitters van een CJP-kaart of een Stadspas van Amsterdam, krijgen op vertoon van deze pas fikse korting. Tip: als je niet kunt besparen op de entreekaartjes van het Rijksmuseum, krijg je zoveel mogelijk waar voor je geld door voor 11 uur of na 15 uur te gaan. Dan is het minder druk en zie je des te meer!

Rijksmuseum Informatie

Het Rijksmuseum in Amsterdam is sinds de spectaculaire heropening in april 2013 populairder dan ooit. Niet voor niets, want de thuisbasis van Rembrandts Nachtwacht is op spectaculaire wijze gerestaureerd. Het pand op zich is al het bekijken waard! De indrukwekkende verbouwing is al zichtbaar als je het museum binnenstapt. Van het oude binnenhof is een prachtig glazen atrium gemaakt, van waaruit je de verschillende gangen en zalen van het museum ontdekt. Vergeet niet om een plattegrond mee te pakken, want het Rijksmuseum is werkelijk enorm! Dwalend door de 80 zalen van het museum loop je langs ruim 8000 voorwerpen die het verhaal vertellen van 800 jaar Nederlandse geschiedenis. Niet alleen schilderijen, ook gebruiksvoorwerpen, meubels, religieuze beelden, kleding en zelfs een vliegtuigje vertellen het verhaal van de vroege middeleeuwen tot nu. Toch komen veel mensen vooral voor de eregalerij en de Nachtwachtzaal. In de zijkabinetten van de Eregalerij zijn de topstukken van de grote meesters uit de zeventiende eeuw te zien. Prachtige schilderijen van Rembrandt, Vermeer, Steen en Hals, die zelfs als je niet zoveel met schilderkunst hebt heel indrukwekkend zijn. De Eregalerij leidt naar het enige schilderij dat tijdens de verbouwing op zijn plek is blijven hangen: de Nachtwacht. Een indrukwekkend schilderij, niet alleen door het formaat, maar ook door alle bijzondere details. Je zou er uren naar kunnen blijven kijken en steeds weer iets nieuws zien! Toch kun je die uren beter besteden aan de rest van het museum, want behalve de vaste collectie zijn er ook steeds wisselende tentoonstellingen te bekijken over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast is ook het Aziatische paviljoen, in een apart gebouw naast het museum, de moeite waard. En ook in de tuin staan nog heel veel prachtige kunstwerken.. Kortom: 1 dag is véél te kort om het hele Rijksmuseum te bekijken!

Rijksmuseum
Rijksmuseum & Amsterdam
Museum Rijksmuseum

De Nachtwacht en 4 andere topstukken die je niet mag missen


1. De Nachtwacht - Rembrandt van Rijn
De Nachtwacht is het bekendste schilderij van het Rijksmuseum en het absolute topstuk van schilder Rembrandt van Rijn. Het schilderij is nu al enorm, het is namelijk 4,38 meter breed, maar was ooit nog een meter breder. Dat stuk is er lang geleden af gehaald omdat het schilderij anders niet in het stadhuis van Amsterdam paste.

2. Zelfportret - Vincent van Gogh
Vincent van Gogh heeft veel zelfportretten gemaakt, waarvan er eentje in het Rijks te bezichtigen is. Het verhaal gaat dat Van Gogh de zelfportretten niet maakte uit ijdelheid, maar vooral uit kostenbesparing. Een model inhuren was prijzig, dus oefende hij nieuwe technieken op zichzelf!

3. De bedreigde zwaan - Jan Asselijn
De bedreigde zwaan was de allereerste aankoop van het Rijksmuseum. Niet voor niets, want het schilderij van Jan Asselijn is heel indrukwekkend. Je ziet een levensgrote zwaan, die haar nest verdedigt tegen een hond. Later werd het schilderij politiek geduid: de zwaan stelt staatsman Johan de Witt voor, die zijn land verdedigt. Hoe je het ook ziet: indrukwekkend is het zeker!

4. De boekenkist van Hugo de Groot
Misschien heb je het verhaal van Hugo de Groot ooit wel op school geleerd. De raadsman wist te ontsnappen uit zijn cel op Slot Loevestein, door zich te verstoppen in een boekenkist. Lang is gedacht dat de kist in het museum de betreffende kist was. Dat is helaas niet waar, maar het is leuk om het verhaal erbij te bedenken!

5. Winterlandschap met schaatsers - Hendrik Avercamp
Hendrik Avercamp was een jonge schilder uit Kampen. Hij maakte het schilderij tijdens een van de strenge winters in de 17e eeuw. Je kijkt je ogen uit, want er gebeurt van alles op het ijs! Hierdoor is het een leuk schilderij om met kinderen te bekijken en zoekwedstrijdjes te doen. Wie ziet als eerste het gevlekte hondje?

Ontvang gratis e-mail bij o.a. nieuwe Rijksmuseum korting:Adres

Museumstraat 1
1071CJ Amsterdam
Nederland

Telefoonnummer

09000745

Rijksmuseum openingstijden

Rijksmuseum is elke dag geopend tussen 9.00 en 17.00 uur.