Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Naturzoo rheine

- Korting Naturzoo Rheine

Naturzoo Rheine informatie

Naturzoo Rheine ligt in het Duitse Rheine. In deze natuurlijk ingerichte dierentuin loop je tussen de dieren door. Tussen de berberapen in het Apenbos bijvoorbeeld en in de volière tussen de pinguïns.
Voor de kinderen is er een spannende speeltuin en zijn er schapen, lama's en geitjes in de kinderboerderij. Je mag ze niet alleen aaien, maar ook voeren. En heb je zin om even uit te puffen? In de verschillende horecagelegenheden zijn drankjes en snacks te verkrijgen.

Naturzoo Rheine attracties

Naast heel veel dieren zijn er ook andere attracties in Naturzoo Rheine. Zo kun je je dag lekker variëren met wandelen langs de dieren en spelen bij de attracties. Wat dacht je van een grote speeltuin? Of maak een wandeling door het bos en het hommelweiland.

Speeltuin
Op de klim-, klauter-, balanceer- en glijtoestellen kunnen kinderen van alle leeftijden lekker spelen. De speeltuin is aangelegd op zand, zodat een keertje vallen geen ramp is. Bij de speeltuin is een picknickplaats aanwezig, zodat je een oogje in het zeil kan houden terwijl de kinderen aan het ravotten zijn.

Kinderboerderij
Leuk voor de kleine kinderen, maar ook voor dierengekken. Een kinderboerderij waar je de dieren mag aaien. Hier kun je lama's, schapen en geitjes knuffelen. Je mag ze ook voeren met het speciale voer, verkrijgbaar bij de ingang van de boerderij.

Avontuurroute
De avontuurroute loopt door het bos en het hommelweiland. Hier heb je de mogelijkheid allemaal educatieve spelletjes te doen waar je geen genoeg van krijgt! De educatieve dienst geeft ook biologie lessen aan schoolklassen, deze route is hierdoor een leuke aanvulling op de lessen tijdens een schoolreisje.

Naturzoo Rheine entertainment

Er is genoeg te doen in Naturzoo Rheine. In het hoogseizoen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals schminken en speurtochten.
In de kikkervijver van de dierentuin kun je met een loep op zoek naar leven dat je met het blote oog bijna niet kan zien. Hier is de watervlo gigantisch!

Voederpresentaties
Bij verschillende dieren worden er voederpresentaties gegeven, zoals de neusberen, de prairiehondjes en de berberapen in het Apenbos. Terwijl de dieren genieten van hun lunch of diner, vertelt de verzorger alles over het leefgedrag van het betreffende dier. Hierbij kun je natuurlijk ook al je vragen stellen.

Zeehonden
De zeehonden voeren dagelijks een circusvoorstellinkje op. De kunstjes zijn ze aangeleerd zodat ze gewend raken aan aanrakingen en zich makkelijk laten controleren op bijvoorbeeld wondjes. Het is vooral heel leuk om te zien!

Zonsopgang
Kom eens kijken hoe de dieren aan hun dag beginnen. Terwijl de zon langzaamaan opkomt loop je al rond in het park en maak je de dieren eens van een andere kant mee. Als de dierenverzorgers gaan opstarten weet je dat de stroom dagbezoekers nadert en de rust zal verdwijnen.

Naturzoo Rheine faciliteiten en voorzieningen

Naturzoo Rheine is van alle gemakken voorzien. Zo heeft iedereen een leuke dag en hoef je bijna nergens meer aan te denken.

Rolstoelen
Rolstoelen zijn gratis te leen aan de kassa. Ze kunnen niet gereserveerd worden. Het park is goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers en minder validen.

Kinderen
Aan de jongste bezoekertjes is ook gedacht, er zijn plaatsen om de luier te verschonen. Om de kinderen en bijvoorbeeld picknickspullen te vervoeren zijn er bolderwagens beschikbaar. Ze zijn gratis te leen bij de kassa.

Honden
Honden zijn toegestaan, mits ze aangelijnd zijn. In sommige gebieden mogen ze niet naar binnen. Andere huisdieren zijn niet toegestaan.

Parkeren
Parkeren is gratis bij Naturzoo Rheine. Er is een ruime parkeerplaats beschikbaar bij de ingang van het park.

Naturzoo Rheine eten, drinken en horeca

Honger gekregen van al het wandelen tussen de dieren? Geen probleem, in Naturzoo Rheine is het eten en drinken goed geregeld.

ZooBistro
Midden in de dierentuin bevindt zich restaurant ZooBistro. In dit grote zelfbedieningsrestaurant kun je lekker uitpuffen met een hapje en een drankje. 's Zomers is er een groot terras met uitzicht op de zebra's, aangekleed met prachtige bloeiende bloemen. In het restaurant kun je niet alleen een lekker kopje koffie met gebak krijgen, maar ook warme en koude gerechten, sandwiches, snacks, ijsjes en zoetigheid.

Kiosk
Bij de speeltuin is er in het hoogseizoen een snackkiosk geopend. Hier kun je terecht voor zoete en hartige snacks, frisdranken en ijsjes. In het apenbos is ook een kiosk, met hetzelfde aanbod.

Picknicken
Neem je liever je eigen boterhammen mee? In het park zijn verschillende picknickplaatsen aanwezig om rustig je lunch op te eten. De grote picknickplaatsen bij de speeltuin zijn zelfs overdekt, zodat het weer geen roet in het eten kan gooien. Houd er wel rekening mee dat je de dieren niet mag voeren.

Naturzoo Rheine openingstijden

Naturzoo Rheine is dagelijks geopend tussen 09.00 uur en zonsondergang. In de zomer sluit de dierentuin om 18.00 uur.

Naturzoo Rheine adres

Salinenstraße 150
48432 Rheine
Duitsland