Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Tropenmuseum

- Korting Tropenmuseum

Tropenmuseum informatie

In het Tropenmuseum in Amsterdam leer je van alles over de tradities, kunst en muziek uit de Tropen. Zonder ver op reis te gaan ontdek je van alles over de cultuur van China, Afrika, India, Zuid-Oost Azië, Latijns Amerika en de Cariben. Het museum heeft een aantal vaste en een aantal wisselende tentoonstellingen. Ook voor de kinderen is er van alles te doen in het Tropenmuseum. Ze kunnen door middel van allerlei leuke activiteiten kennis maken met andere culturen.

Tropenmuseum attracties

Het Tropenmuseum heeft een aantal permanente exposities. Zo is er bijvoorbeeld een tentoonstelling over de vele gezichten van de Afrikaanse cultuur. De tentoonstelling over Latijns Amerika en de Cariben gaat over de cultuur, continuïteit en veranderingen in dit gebied. "Mens & milieu" is een tentoonstelling over hoe mensen in tropisch gebied leven in natuurlijke en door de mens gecreëerde omgeving. Bij de tentoonstelling Muziekwereld zie je instrumenten vanuit de hele wereld. Het is een expositie waarbij muziek, films en touchscreens elkaar af wisselen.

Tropenmuseum entertainment

In het Tropenmuseum hoef je niet stil te zitten. Zeker voor kinderen is er van alles te doen. Er is namelijk een wisselend programma met leuke activiteiten en shows. Zo leren de kinderen tijdens het knutselen meer over de verhalen achter de voorwerpen in het Tropenmuseum. Daarnaast is er tot en met voorjaar 2012 het programma Jump into China. Tijdens deze tentoonstelling ga je mee op een Chinatour en ontdek je van alles over China. Er zijn verder geen vaste shows in het Tropenmuseum, hoewel de kinderen tijdens een workshop soms wel een dans- of muziekshow opvoeren.

Tropenmuseum faciliteiten en voorzieningen

De voorzieningen en faciliteiten van het Tropenmuseum zijn goed geregeld. Zo is er met rolstoelgebruikers rekening gehouden en zijn er zelfs rolstoelen te huur. Fotograferen is ook toegestaan in het museum. Er is rondom het museum weinig parkeergelegenheid, het is dus aan te raden om met het openbaar vervoer te komen. Hieronder lees je meer over de voorzieningen en faciliteiten bij het Tropenmuseum.

Tropenmuseum eten, drinken en horeca

De horeca in het Tropenmuseum is in handen van het Restaurant Ekeko. Hier kan je heerlijk eten en drinken in tropische sferen. Er zijn namelijk exotische hapjes, snacks en gerechten. Ook aan de bierliefhebber is gedacht met een ruim assortiment aan wereldbieren. In Café-Restaurant Soesterijn smul je tijdens de lunch en het diner van gerechten uit de Pakistaanse, Mexicaanse, Thaise en Boliviaanse keuken.

Tropenmuseum openingstijden

Het Tropenmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tropenmuseum adres

Linnaeusstraat 2
1092CK Amsterdam
Nederland