Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Spoorwegmuseum korting

Facebook
1
Google+
0

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een bijzonder museum. Dat begint al bij binnenkomst in het oude station Maliebaan, dat de entree vormt tot het museum. Je koopt je kaartjes aan het oude loket en stapt de wachtkamer binnen. Alsof je teruggaat naar de 19e eeuw. In het Spoorwegmuseum beleef je bijna 200 jaar spoorgeschiedenis aan de hand van film, theater, oude voorwerpen en indrukwekkende attracties. Je leert over de ontdekking van de stoommachine, over verre reizen per trein en over enorme locomotieven. Leuk en leerzaam voor jong en oud!

Spoorwegmuseum Informatie

Iedere dag reizen er zo'n 1,2 miljoen mensen met de trein. In het Spoorwegmuseum in Utrecht leer je meer over dit vervoersmiddel. In het museum staat de beleving centraal. Dat begint al als je binnenkomt in het oude station Maliebaan, de entree van het museum. Het oude station is helemaal opgeknapt. Je voelt je even een reiziger in de 19e eeuw. Zo gaat dat in het hele Spoorwegmuseum, je kijkt hier niet naar saaie schilderijen, maar duikt zélf de geschiedenis van de spoorwegen in. De verschillende werelden van het museum vertellen het verhaal van 175 jaar spoorwegen in Nederland. Interessant voor iedereen die dagelijks met de trein naar het werk gaat, in het weekend de trein pakt voor een dagje weg én de mensen die bijna nooit een trein van binnen zien. Door de duidelijke uitleg, de interactieve onderdelen en de talloze voorwerpen in het museum is het voor iedereen duidelijk hoe de trein zich in Nederland ontwikkeld heeft. Je begint de reis door de treingeschiedenis in een oude kolenmijn. Hier leer je over de ontdekking van de stoommachine en maak je kennis met Arend, de eerste trein die in Nederland reed. De reis gaat verder naar de Werkplaats, met prachtige oude locomotieven en rijtuigen. De medewerkers van het museum vertellen je graag meer over deze voertuigen. In het museumonderdeel 'Droomreizen' nemen acteurs je mee voor een sprookjesachtige reis met de Orient Express. De Vuurproef is een van de nieuwste attracties van het museum, een combinatie van film, decor en special effects. In deze prijswinnende attractie neemt Rutger Hauer je mee op een spannende reis langs twee eeuwen treingeschiedenis. De rondleiding door de geschiedenis eindigt in een spannende vuurproef achter de knoppen van een trein. Een indrukwekkende afsluiter van een dagje Spoorwegmuseum!

Spoorwegmuseum
Spoorwegmuseum & Utrecht
Museum Spoorwegmuseum

3 unieke attracties in het Spoorwegmuseum


1. De Vuurproef
De Vuurproef neemt je mee op een spannende reis door bijna twee eeuwen treingeschiedenis. Het avontuur begint al in de wachtrij. Het lijkt alsof je het depot van het museum inwandelt, maar niets is wat het lijkt. In een spannende show, met onder andere Ruger Hauer, ontdek je hoe het voelt om een trein te besturen. Niet zomaar een trein, maar een trein die een reis door de tijd maakt. Alle passagiers krijgen een taak. Zo wordt er ook iemand tot treinmachnist benoemd. Door de levensechte bewegingen van de simulator is het een superspannend ritje. Het Spoorwegmuseum heeft voor de Vuurproef een belangrijke Amerikaanse prijs gewonnen. Deze attractie mag je dus niet overslaan!

2. Stalen Monsters
Een achtbaan in een museum, dat is wel heel bijzonder. In de attractie Stalen Monsters ben je te gast bij opa Harry Gommers. Hij heeft op zolder zijn eigen spoormuseum samengesteld. Vandaag helpt opa zijn kleinzoon bij het maken een spreekbeurt. Achter in de zolder van opa zit een deur. Je stapt in een karretje dat je langs alle treinberoepen voert. Een interessant ritje met een spannende wending. Je maakt een vrije val en botst bijna op een enorme stoomlocomotief! Tijdens de rit kom je nog meer stalen monsters tegen, zoals de enorme stoomlocomotief de Beul.

3. De Grote Ontdekking
Om De Grote Ontdekking te betreden stap je in een lift die je niet alleen 150 meter onder de grond brengt, maar ook nog eens terug naar het jaar 1800. De eerste machinist van Nederland neemt je mee naar de plek waar de spoorweggeschiedenis begon: een donkere mijnschacht. Je loopt door het schemerdonker en ruikt de kolen. Het was hard werken in zo'n mijn! De tocht loopt verder door een Engels mijndorpje, waar hard gewerkt wordt aan de rijtuigen van de eerste Nederlandse trein. Bij het verlaten van de werkplaats kom je op een plein. Daar staat de allereerste stoomlocomotief van Nederland, de Arend. Spiksplinternieuw en klaar voor zijn eerste rit.

Ontvang gratis e-mail bij o.a. nieuwe Spoorwegmuseum korting:Adres

Maliebaanstation 3581XW Utrecht
Nederland

Telefoonnummer

030-2306206

Spoorwegmuseum openingstijden

Het Spoorwegmuseum is het hele jaar geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur.