5 leukste uitjes voor het hele gezin

Wat is er leuker dan een dagje weg met je gezin? In Nederland zijn er ontzettend veel leuke bestemmingen om een dagje naartoe te gaan met je familie. Om jou wat inspiratie te geven voor leuke uitjes met je gezin, zetten wij in dit blog de 5 leukste uitjes voor het hele gezin op een rijtje. Benieuwd naar het eerste dagje uit met je gezin in de top 5? Ga dan snel verder met lezen!

Attractiepark Slagharen

Het eerste leuke dagje uit met je gezin is Attractiepark Slagharen in Overijssel. Dit pretpark is ontzettend leuk voor zowel jong als oud. Er zijn spectaculaire achtbanen, attracties voor het hele gezin en attracties speciaal voor kleine kinderen. Daarnaast zijn er in Slagharen dagelijks verschillende shows te zien die leuk zijn voor de hele familie. Het Western thema van het pretpark is bovendien geschikt voor elke leeftijd. Slagharen is dus geschikt voor zowel ouders als kinderen en daarmee is dit een ontzettend leuk dagje uit met je gezin.

Dagje uit met je gezin naar de Apenheul

Een tweede dagje uit voor het gezin is de Apenheul in Apeldoorn. In dit dierenpark kom je ruim 300 apen tegen waarvan sommige soorten zelfs vrij loslopen door het park. In deze dierentuin is het dus mogelijk om de apen van dichtbij te bekijken. De grotere apen zoals gorilla’s en chimpansees lopen los op hun eigen eiland. Hierdoor is het mogelijk om deze prachtige dieren op een veilige manier te bekijken zonder hek of tralies. Dagelijks zijn er verschillende presentaties in de Apenheul waarbij de apen gevoerd worden en er uitleg gegeven wordt over de dieren. Dit dagje uit met je gezin is dus ook ontzettend leerzaam.

CORPUS Oegstgeest

Een ander ontzettend leerzaam en leuk dagje uit met je gezin is museum CORPUS in Oegstgeest. Dit museum is niet zozeer gericht op dingen bekijken, maar vooral gericht op dingen ervaren. In dit museum maak je een reis door een enorm groot menselijk lichaam. Tijdens dit dagje uit met je gezin ervaar je het menselijk lichaam van binnenuit. Een audiotour geeft extra informatie bij elk onderdeel van je reis door de mens. Je begint dit dagje uit met je gezin in de knie en reist zo verder langs allerlei andere onderdelen van het lichaam. In een 5D-theater reis je bijvoorbeeld als rood bloedlichaampje door het lijf, in de mond kun je springen op de tong en in de baarmoeder beleef je het ontstaan van de mens.

Deltapark Neeltje Jans

Op het werkeiland Neeltje Jans vlakbij de Deltawerken in Zeeland vind je Deltapark Neeltje Jans. Dit themapark is ontzettend geschikt voor een leuk dagje uit met je gezin. Met een bezoekje aan de Neeltje Jans leer je echt alles over de Oosterscheldekering en de Watersnoodramp. Via een indrukwekkende 4D animatie leer je bijvoorbeeld alles over de verwoestende kracht van water. Het is tijdens dit dagje uit met je gezin ook mogelijk om zelf over de Deltawerken te lopen. Naast alle informatie over de Deltawerken is er ook een grote waterspeeltuin aanwezig. Kinderen kunnen hier samen met hun ouders heerlijk spelen. Met een ticket voor het Deltapark krijg je tot slot ook nog toegang tot het Bluereef Aquarium. Tijdens dit dagje uit met je gezin is er dus genoeg te beleven.

Gamecity Zoetermeer

Het laatste leuke dagje uit voor je gezin is Gamecity in Zoetermeer. Bij Gamecity is er genoeg te doen voor alle leeftijden. Wat je ook wilt doen tijdens dit dagje uit met je gezin, het is bij Gamecity bijna allemaal mogelijk. Ga bijvoorbeeld de strijd aan met je gezin tijdens een potje lasergamen of scheur met hoge snelheden over de kartbaan. Bij het unieke prison island is samenwerken met je gezin heel belangrijk. Alleen met elkaar is het namelijk mogelijk om de puzzels op te lossen en te ontsnappen uit de cellen. Dit samenwerken is tijdens een dagje uit met je gezin natuurlijk ontzettend leuk. Bij Gamecity is het ook mogelijk om verschillende activiteiten met elkaar te combineren. Tussen de activiteiten door is het mogelijk om plaats te nemen in het restaurant of met elkaar verschillende arcade games te spelen. Dit laatste dagje uit met je gezin op deze lijst is dus ontzettend veelzijdig.

Ander goedkoop dagje uit met je gezin?

Heb jij in deze lijst al wel inspiratie opgedaan voor een leuk dagje uit met je gezin, maar ben jij op zoek naar een ander leuk uitje met je gezin? Op onze website vind je nog veel meer inspiratie voor goedkope dagjes uit met je gezin. Neem daarom zeker eens een kijkje op de homepage van onze website en vind daar het ideale dagje uit voor jouw gezin!