5x de leukste attracties en dierentuinen waar je ook kunt overnachten

Heb jij een dagje uit met de hele familie op de planning staan? Denk er eens aan het plezier te verdubbelen met een fijne overnachting in de buurt! Bij sommige attractieparken en dierentuinen kun je zelfs op locatie blijven slapen. Welke dat zijn? Wij hebben vijf leuke opties voor je op een rijtje gezet.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Niet op avontuur in het wilde westen, maar in het oosten? Daarvoor moet je bij Attractie- en Vakantiepark Slagharen zijn! Verspreid over de verschillende themagebieden van het park, zoals The Wild West, Jules Verne en New Orleans vind je een grote verscheidenheid aan attracties. Echte adrenaline-opzwepers als de Free Fall, achtbaan de Gold Rush en The Eagle, maar ook rustigere attracties als een reuzenrad, zweefmolen, draaimolen, een uitkijktoren en een kabeltrein door het park. Het hele gezin zal zich hier uitstekend vermaken! Na een dag vol avontuur slaap je in een echte Cowboy Cottage, een Mexicaanse Haciënda of luxe Nevada-lodge.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Houd jij meer van dieren dan van pretparken? En wil jij op spectaculaire wijze jouw vakantie in Nederland doorbrengen. Dan zet je koers richting Drenthe, waar bij Emmen de Wildlands Adventure Zoo te vinden is. Reis hier door verschillende werelddelen en maak kennis met de dieren die er wonen. Zoals ijsberen en pinguïns in Nortica, of de tijgers, nijpaarden en leeuwen in de Serenga. In Jungola zie je exotische vlinders, olifanten en apen. Zelf klimmen en klauteren? Dat kan in XL-speelparadijs Animazia! Daar word je moe van natuurlijk, dus na een dagje Wildlands wil je vast en zeker een bedje in de buurt induiken. Nu kan het niet op het park zelf, maar wel héél vlakbij: denk bijvoorbeeld aan Van der Valk Hotel Emmen. Of overnacht in het nabijgelegen prachtige Borger of Odoorn, met een leuk arrangement, inclusief dagentree voor het park.

Safaripark Beekse Bergen

Denk jij: dat is allemaal leuk en aardig, maar ik wil echt ín de dierentuin overnachten? Dan moet je bij Safaripark Beekse Bergen zijn, waar ook een vakantiepark te vinden is. Je kunt ervoor kiezen om in het vakantiepark in de bossen te slapen, maar kunt ook je bed induiken in het Safari Resort, tussen de wilde dieren! Dat voelt alsof je heel ver weg bent, terwijl je het land niet uit hoeft. Zo wordt jouw uitje naar dit Brabantse park éxtra leuk.

Wunderland Kalkar

Voor wie liever de grens oversteekt voor het échte vakantiegevoel is overnachten in Wunderland Kalkar, net over de grens bij Arnhem en Nijmegen, een absolute aanrader. Dit is evenzeer een attractiepark als een all-inclusive-vakantiebestemming. Na een dag pret voor tien in Kernie’s Familiepark, met ruim veertig attracties, is het fijn ontspannen in een van de zes hotels, drie restaurants en verschillende bars. Hier kom je ongetwijfeld niets tekort!

Ouwehands Dierenpark

Net als voor Wildlands Adventure Zoo Emmen geldt voor het Ouwehands Dierenpark in Rhenen dat er genoeg leuke hotels in de buurt te vinden zijn, die zorgen voor een comfortabel uitje, mét een beetje extra. Na een dag tussen de dieren en natuurlijk jouw kennismaking met de beroemde panda’s Wu Wen, Xing Ya en hun jong, brengt een korte wandeling jou naar het naastgelegen Hotel ’t Paviljoen. Je overnacht hier bovendien vlak bij de Utrechtse Heuvelrug, waar het genieten is van de schitterende natuur. Dat worden ongetwijfeld een fantastische paar dagen weg!