Het bezoekje van de achtbaantester aan de Efteling!

Nu alle achtbanen in Walibi Holland en Duinrell getest zijn, werd het voor Iris tijd om ook de achtbanen van de Efteling te bekijken en te testen. Als je benieuwd bent naar wat Iris van de achtbanen in Duinrell vond, moet je dit blog bekijken. Wil je weten welke achtbanen je in Walibi sowieso moet bezoeken? Check deze link dan zeker even. Wil je alles weten over de verschillende achtbanen in één van de grootste attractieparken van Nederland? Dan ben je bij dit blog aan het goede adres. Hier lees je over alle achtbanen uit de Efteling!

De achtbaantester van 2022

Voor wie nog niet op de hoogte was van het fenomeen ‘achtbaantester’ is het eerste stukje van dit blog wel even handig. Eens per jaar is Uitmetkorting.nl op zoek naar iemand die alle achtbanen in de grootste Nederlandse pretparken beoordeelt. Hierdoor ontvangen wij nuttige informatie die wij aan onze klanten kunnen bieden. Denk je dat jij de ideale kandidaat bent voor volgend jaar? Houd dan zeker deze pagina in de gaten en wie weet treed jij volgend jaar in de voetsporen van Iris!

De Baron

Of je nu al meerdere bezoekjes hebt gebracht aan de Efteling of je hier nog nooit bent geweest: de Baron is een naam die veel mensen bekend voorkomt. Iris geeft aan dat de wachtrij wat minder spectaculair is, tot het moment dat een medewerker van het park haar een ticket geeft met daarop het bewijs of ze in de eerste- of de tweede rij zit. Nadat ze een wat spookachtig verhaal aan heeft mogen horen, is het moment daar om plaats te nemen in de achtbaan zelf. Tussen de rook en de verschillende spoken, wordt Iris omhoog getakeld. Op het hoogste punt van de Baron blijft ze even hangen, tot ze een een opening in de grond wordt ingeschoten. Door middel van verschillende loopings wordt Iris weer met een enorme snelheid naar het beginpunt gebracht. Beide thematiek en adrenalinekick zorgden ervoor dat Iris deze achtbaan beoordeelt met een 8 op 10.

Python

Ook de Python is een naam die mening achtbaanfan bekend voor moet komen. Op de dag dat Iris de Python bezocht had ze geluk, de wachtrij was niet langer dan twintig minuten. In een fel rood karretje trotseert de achtbaantester van Uitmetkorting.nl deze bekende achtbaan. Door middel van verschillende loopings en kurkentrekkers snapt Iris waar de naam van de achtbaan vandaan komt: je beweegt je namelijk voort als een soort Python. Volgens Iris had de achtbaan best wat sneller mogen gaan, maar volgens welke achtbaanfan mag het nu niet sneller? Iris beoordeelt deze achtbaan met een 7 op 10.

Vogel Rok

Ook Vogel Rok is een naam van een achtbaan die verschillende mensen moeten herkennen. De ingang van deze achtbaan is volgens Iris enorm indrukwekkend. Van een grote afstand zie je namelijk al snel een enorme vogel. Aangezien je binnen wacht voor de achtbaan, kan er veel gespeeld worden met stenen muurtjes en een bepaalde lichtinval. Er hangt een erg leuke sfeer in de wachtrij van deze achtbaan, stelt Iris. ‘De achtbaan laat relatief weinig zien’, geeft Iris aan. Los van wat vogels en lasers zie je weinig, maar je merkt wel aan alles dat de achtbaan enorm snel gaat. ‘Heel bijzonder deze achtbaan, bijna geheel en toch zo’n indruk kunnen achterlaten.’ Iris waardeert deze achtbaan niet voor niets met een 8 op 10.

Joris en de Draak

Iris zou natuurlijk geen achtbaantester zijn als ze geen bezoekje bracht aan de bekende houten achtbaan ‘Joris en de Draak’. Volgens Iris was de wachtrij wel meteen het minste puntje van deze achtbaan; deze duurde maarliefst 45 minuten. Al snel in de wachtrij krijg je als bezoeker de keuze: rood of blauw. Kies je voor rood? Dan ga je naar links. Krijgt rechts de voorkeur? Dan is de rechterkant de kant die jij op moet gaan. Volgens Iris is deze achtbaan één van de snelsten van het park. En als Iris dat zegt, dan mag je ervan uit gaan dat dit dan ook echt zo is. Tijdens je rit zie je constant het andere ‘team’ voorbij flitsen. Op het laatste punt van de achtbaan is het een werkelijke nek aan nekrace. Iris zit in het snelste team en dus arriveert ze op het eindpunt van de achtbaan terwijl ze allemaal gejuich hoort en vlaggen in de kleur van haar team ziet wapperen. Als je een bezoekje brengt aan de Efteling kun je volgens Iris Joris en de Draak niet overslaan. Iris beoordeelt deze achtbaan met een 8,5 op 10.

Overige achtbanen van de Efteling

De achtbaantester van Uitmetkorting.nl had tijdens haar bezoek aan dit prachtige park een beetje pech; het overige deel van de achtbanen in de Efteling was namelijk gesloten. Of dit te maken had met het moment van bezoeken of met een aantal technische storingen is helaas onbekend.

Het is goed om te weten dat onze achtbaantester op momenten als deze niet bij de pakken is gaan neerzitten, maar alle overige attracties gewoon bezocht heeft. Volgens Iris krijgt het park de Efteling een score van een 8 op 10, of het nu op achtbanen- of op overige attracties aankomt. Zoek je dus nog een leuk uitje voor dit jaar en wil je hier met korting heen? Bekijk dan zeker de Efteling aanbiedingen op Uitmetkorting.nl. Wil je hier ook nog een overnachting aan koppelen? Dan is een bezoekje aan het Efteling hotel een echte aanrader!

Conclusie:

Als je de Efteling gaat bezoeken, moet je volgens Iris eigenlijk alle achtbanen bezocht hebben. Als officiële achtbaantester van Uitmetkorting zorgt Iris er natuurlijk voor dat jij nu een idee krijgt van wat de achtbanen in de Efteling allemaal te bieden hebben. Jouw mening kan natuurlijk tijdens je bezoek heel anders zijn. Als we het ergens op voorhand sowieso al eens over kunnen zijn, is dat een bezoekje aan de Efteling gelijk staat aan een hele dag fun en avontuur.

Ben je benieuwd naar de bevindingen van Iris in de andere pretparken? Houd dan zeker onze website en onze Facebookpagina in de gaten!