Het bezoekje van de achtbaantester aan Drievliet!

Nadat de achtbaantester van Uitmetkorting.nl alle achtbanen in Walibi Holland, Duinrell en de Efteling heeft getest, werd het tijd voor de achtbanen in Drievliet. Wat Iris Lub van de achtbanen in Walibi vond, lees je hier. De bevindingen in de Efteling vind je hier en de bevindingen in Duinrell vind je hier. In dit blog lees je alles over de achtbanen in Drievliet!

De achtbaantester van 2022

Voor wie nog niet op de hoogte was van het fenomeen ‘achtbaantester’ is het eerste stukje van dit blog wel even handig. Eens per jaar is Uitmetkorting.nl op zoek naar iemand die alle achtbanen in de grootste Nederlandse pretparken beoordeelt. Hierdoor ontvangen wij nuttige informatie die wij aan onze klanten kunnen bieden. Denk je dat jij de ideale kandidaat bent voor volgend jaar? Houd dan zeker deze pagina in de gaten en wie weet treed jij volgend jaar in de voetsporen van Iris!

Formule X

Als je op zoek bent naar een achtbaan waarin je heel erg comfortabel zit, moet je volgens Iris sowieso even plaatsnemen in Formule X. Ook als je niet bang bent voor een beetje snelheid en wat loopings, is de Formule X een aanrader. Aan het begin van de achtbaan is een stoplicht te zien. Zodra deze op groen springt, word je als een raket afgeschoten. Als zelfs een achtbaantester vindt dat deze achtbaan hard gaat, weet je dat dat ook zo is. Iris beoordeelt de Formule X met een mooie 8 op 10.

Kopermijn

De Kopermijn heeft zijn naam te danken aan de mijnkarretjes die als achtbaan dienen. Als je wat minder hebt met loopings, maar wel houdt van scherpe bochten is de kopermijn een echte aanrader volgens Iris. Doordat je in ieder bocht een stuk naar beneden schiet, merk je hoe snel deze achtbaan eigenlijk gaat. Ben je dus op zoek naar een achtbaan die snel gaat, verschillende bochten kent, maar niet over de kop gaat? Dan is de Kopermijn een echte aanrader volgens Iris. Ze beoordeelt deze achtbaan met een 7 op 10.

Twistrix

Als je op zoek bent naar een achtbaan waarbij het uiterlijk centraal staat, is de Twistrix een echte aanrader. Iris’ exacte woorden waren: “Wauw, ik heb nog nooit zo’n mooie karretje gezien. Een prachtige uil staat afgebeeld. Alleen hierom moeten mensen deze attractie al bezoeken.” Ondanks dat de achtbaan niet al te hard gaat, biedt de Twistrix op andere fronten leuke details. De karretjes van de achtbaan bewegen namelijk zelf ook. Terwijl je dus ronddraait in je karretje, ga je de achtbaan zelf ook nog eens af. Iris beoordeelt deze achtbaan niet voor niets met een 7,5 op 10.

Dynamite Express

Last but not least: de Dynamite Express. Ook deze achtbaan is op het gebied van aankleding noemenswaardig volgens Iris. “Het leuke aan deze achtbaan is dat er boven je nog een rails loopt. Hier kan een andere attractie overheen komen, wat zorgt voor een spannend gevoel.” Na verschillende scherpe bochten te zijn doorgevlogen, komt deze achtbaan uit bij het eindstation. Wie dacht dat dat het was, heeft het gelukkig mis, want je doet gewoon nog een rondje in de Dynamite Express. Iris beoordeelt deze achtbaan met een 7 op 10.

Conclusie:

Als je Drievliet gaat bezoeken, moet je volgens Iris eigenlijk alle achtbanen bezocht hebben. Toch springen de Formule X en de Twistrix er wel echt uit. Als officiële achtbaantester van Uitmetkorting zorgt Iris er natuurlijk voor dat jij nu een idee krijgt van wat de achtbanen in Drievliet allemaal te bieden hebben. Jouw mening kan natuurlijk tijdens je bezoek heel anders zijn. Als we het ergens op voorhand sowieso al eens over kunnen zijn, is dat een bezoekje aan Drievliet gelijk staat aan een hele dag plezier en genot!

Ben je benieuwd naar de bevindingen van Iris in de andere pretparken? Houd dan zeker onze website en onze Facebookpagina in de gaten!