Het bezoekje van de achtbaantester aan Walibi Holland!

Op zondag 11 september was het eindelijk zo ver: na lang wachten mocht Iris Lub beginnen aan haar eerste bezoekje als officiële achtbaantester van Uitmetkorting.nl. Iris mocht dit jaar maar liefst beginnen met het testen van alle achtbanen in Walibi Holland. Ben je benieuwd naar de bevindingen van Iris? Check dan snel deze post!

De achtbaantester van 2022

Voor wie nog niet op de hoogte was van het fenomeen ‘achtbaantester’ is het eerste stukje van dit blog wel even handig. Eens per jaar is Uitmetkorting.nl op zoek naar iemand die alle achtbanen in de grootste Nederlandse pretparken beoordeelt. Hierdoor ontvangen wij nuttige informatie die wij aan onze klanten kunnen bieden. Denk je dat jij de ideale kandidaat bent voor volgend jaar? Houd dan zeker deze pagina in de gaten en wie weet treed jij volgend jaar in de voetsporen van Iris!

Achtbaan 1: ‘Lost Gravity’

Een naam die fanatieke achtbaanfans bekend voor moet komen is de ‘Lost Gravity’ in Walibi Holland. Volgens Iris is het wachten op deze achtbaan alles behalve een straf. Nadat je slingerend door hekken, dwars door containers, over speciale roltrappen en door spiegelzalen bent geweest, kom je terecht bij deze achtbaan. In de achtbaan zelf wordt je enorm snel omhoog getakeld. ‘Hierdoor wordt de beleving erg intens en is de spanning om te snijden’, koppelt Iris terug. De achtbaan gaat extreem hard, heeft scherpe bochten en is voorzien van een hoge looping en stevige kurkentrekker. De snelheid die de achtbaan aanhield, was volgens Iris erg aangenaam. Iris beoordeel deze achtbaan met een 8,5 op 10.

Achtbaan 2: ‘Untamed’

Een andere bekende achtbaan in dit park is de achtbaan ‘Untamed’. Volgens Iris maakt het wachten op deze achtbaan je nogal relaxed. Rustige muziek en een mooie, bosrijke omgeving zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt voor je de achtbaan betreedt. De ‘Untamed’ staat bekend om de afdaling aan het begin. Nadat je even op de top hebt gewacht, daal je af met een enorme snelheid. Iris vond deze achtbaan echter wel één van de heftigste. ‘De achtbaan ging op sommige stukken redelijk snel naar boven en beneden (een soort stuitereffect). Dit was niet heel prettig.’ Verder mag je veel verschillende schroeven verwachten als je de ‘Untamed’ betreedt. De naam ‘Untamed’ was volgens Iris erg passend. Iris beoordeelt deze achtbaan met een 7 op 10.

Achtbaan 3: ‘Goliath’

Wie Walibi bezoekt, moet een bezoekje brengen aan de bekende ‘Goliath’. Waar je in eerste instantie zou denken dat de achtbaan door de minder indrukwekkende wachtrij wat saai wordt, heb je het al snel mis. Deze achtbaan staat voor een enorme snelheid en een enorme hoogte. Iris benadrukt dat het vooral het begin van de achtbaan is ‘waar de meeste adrenaline vrijkomt’. De achtbaan bouwt redelijk rustig af. Iris beoordeelt deze achtbaan met een 8 op 10.

Achtbaan 4: ‘Condor’

Wachtend tussen de verlichting die gemaakt is van gekleurde sinaasappelkistjes, maakt Iris zich klaar voor de ‘Condor’. ‘De muziek was wel heel erg op de achtergrond. Dit had best wel iets harder gemogen.’ Volgens Iris is de ‘Condor’ een achtbaan die wat verder onderaan haar favorieten staat. De rit verloopt vaak wat schokkend doordat de kuipjes iets te diep waren om in te zitten. De aandacht van Iris is tijdens deze rit eerder uitgegaan naar dat schokkende gevoel dan naar de snelheden, loopings en bochten. Volgens Iris zou een bezoekje aan de andere achtbanen – als je besluit Walibi te bezoeken – prioriteit kunnen en mogen krijgen.

Achtbaan 5: ‘Perron 13’

Volgens Iris is de wachtrij van ‘Perron 13’ alles wat je verwacht bij een wachtrij van een achtbaan. Je loopt in de wachtrij van deze achtbaan een werkelijk treinstation in. Als je de achtbaan nog niet kent, kun je schrikken van de verschillende special effects die je in de wachtrij terugvindt. Volgens Iris is ‘Perron 13’ veruit de leukste achtbaan van het park. De snelheid waarmee de karretjes wegschieten, de enorme loopings en weer die special effects bij vertrek en aankomst: dit is dé achtbaan die je moet bezoeken als je naar Walibi Holland gaat. Iris beoordeelt deze achtbaan met een 9,5 op 10.

Achtbaan 6: ‘Speed of Sound’

Volgens Iris is de muziek die je in de wachtrij van de ‘Speed of Sound’ hoort vrijwel de beste muziek van het park. De opbouwende muziek zorgt voor adrenaline voor je überhaupt in de achtbaan stapt. Nadat je even in een soort schacht hebt gewacht, word je weggeschoten. Vervolgens kom je terecht in maarliefst drie loopings. Denk je dat dit het al was? Als je aan het eind van de achtbaan komt doe je het hele traject nog een keer, maar dan ANDERSOM! Iris beoordeelt deze achtbaan met een 7 op 10.

Conclusie:

Als je Walibi Holland gaat bezoeken, moet je volgens Iris eigenlijk alle achtbanen bezocht hebben. Als officiele achtbaantester van Uitmetkorting zorgt Iris er natuurlijk voor dat jij nu een idee krijgt van wat de achtbanen in Walibi allemaal te bieden hebben. Jouw mening kan natuurlijk tijdens je bezoek heel anders zijn. Als we het ergens op voorhand sowieso al eens over kunnen zijn, is dat een bezoekje Walibi gelijk staat aan een hele dag fun en avontuur.

Ben je benieuwd naar de bevindingen van Iris in de andere pretparken? Houd dan zeker onze website en onze Facebookpagina in de gaten!