Dit zijn de tien lekkerste snacks in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs staat vooral bekend om de fantastische attracties, spectaculaire achtbanen en de tientallen shows met personages uit de films van Walt Disney. Veel mensen denken bij Disneyland dan ook niet meteen aan eten, maar in het attractiepark zijn ontzettend veel overheerlijke en unieke snacks verkrijgbaar. Om jou een idee te geven van het snack aanbod in Disneyland zetten wij in dit blog de tien lekkerste snacks van Disneyland Parijs op een rijtje. Wil jij dus weten welke snacks je absoluut moet proberen tijdens jouw volgende bezoekje aan Disneyland Parijs? Ga dan snel verder met lezen!

Dole Whip

De eerste snack in deze top tien is overkomen waaien uit de Amerikaanse Disney pretparken. In Disneyland Parijs is de snack daarom nog niet heel erg bekend, maar de Dole Whip is het proberen absoluut waard. Wie een Whip besteld krijgt een beker gevuld met ananassap met daarin een drijvende toef softijs met de smaak van ananas, mango, sinaasappel of vanille. De smaak is dus super fris en de snack is daarmee ideaal voor warme dagen in Disneyland Parijs. De Dole Whip is verkrijgbaar bij een speciale kraam in het themadeel Adventureland.

Wafels in thema

De verse wafels van Disneyland Parijs zijn niet alleen ontzettend lekker, maar de wafels zijn ook ontzettend fotogeniek. De wafels worden namelijk gemaakt in de vorm van verschillende Disneypersonages. Welke wafels er allemaal verkrijgbaar zijn, is afhankelijk van het seizoen in het attractiepark. Tijdens kerst in Disneyland Parijs zijn er bijvoorbeeld andere wafels te koop dan tijdens de zomermaanden. De wafels zijn verkrijgbaar bij verschillende restaurants in Disneyland Parijs en in de Walt Disney Studios. Tijdens het bestellen heb je de keuze uit verschillende smaken en diverse toppings.

Cheesecake op een stokje

Een cheesecake op een stokje klinkt misschien een beetje raar, maar wie deze Disneyland Parijs snack geprobeerd heeft, weet hoe lekker de cheesecakes zijn. Er is een cheesecake met vanille en aardbei verkrijgbaar en een cheesecake in de vorm van Mickey Mouse met chocolade. Beide opties zijn het proberen meer dan waard. De twee verschillende soorten cheesecake zijn ook verkrijgbaar als frozen cheesecake, waarbij je dus een bevroren cheesecake krijgt als verkoelende snack.

Crêpes

Als je in Frankrijk bent is het natuurlijk wel zo leuk om ook iets uit de Franse keuken te proberen. Gelukkig zijn er in Disneyland Parijs op verschillende plekken overheerlijke verse crêpes te koop. De dunne pannenkoekjes zijn verkrijgbaar in een naturel variant, maar er zijn ook crêpes met verschillende toppings zoals chocolade en vers fruit. Meer dan genoeg keuze dus om deze echte Franse snack te proberen. In het themadeel rond de attractie Ratatouille heb je het grootste aanbod op het gebied van crêpes.

Winnie de Poeh honing

Winnie de Poeh is als beer natuurlijk dol op honing. Speciaal voor bezoekers van Disneyland Parijs heeft de gele knuffelbeer potjes honing gevuld. Deze honing wordt verzameld uit bijenkasten die in het Disneyland park staan. De heerlijk zoete honing is dus afkomstig van de bloemen die in Disneyland Parijs groeien. Je krijgt de honing mee in een glazen pot met op het label een tekening van Winnie de Poeh. Dit is dus ook een leuk souvenir om mee naar huis te nemen als aandenken aan jouw Disneyland Parijs vakantie. De speciale honing is verkrijgbaar bij verschillende souvenirwinkels in Disneyland Parijs en Disney Village.

Popcorn

Of je nou naar de bioscoop gaat of in een pretpark bent, popcorn is altijd een goede keuze. Het leuke aan de popcorn van Disneyland Parijs is dat je de popcorn in een speciale emmer kunt kopen. Welke emmers met popcorn er verkrijgbaar zijn is elke keer anders, waardoor de emmers een echt verzamelobject zijn. De emmers zijn dan ook allemaal prachtig vormgegeven. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende emmers met lichtjes te koop geweest en er is een emmer geweest in de vorm van Star Wars personage R2-D2. De emmers met popcorn zijn in beide parken van Disneyland Parijs verkrijgbaar.

Mickey Mouse gebakjes

Er zijn genoeg snacks in Disneyland Parijs verkrijgbaar in de vorm van Mickey Mouse, maar de gebakjes zijn misschien wel de lekkerste Mickey snacks binnen het hele park. Ga bijvoorbeeld eens voor een gebakje met krokante bodem en een vulling van banketbakkersroom. Liever iets gezonder? Probeer dan zeker eens het Mickey Mouse gebakje met amandelspijs, mango en meringue. De verschillende Mickey gebakjes zijn niet alleen binnen Disneyland Parijs te koop, maar ook bij jouw Disneyland hotel verkopen ze de gebakjes.

IJs

Tijdens een warme dag in Disneyland Parijs is er natuurlijk niets lekkerders dan een koud ijsje. Gelukkig is er qua ijs genoeg keuze in het attractiepark. Naast een groot aanbod aan verpakte ijsjes en softijs vind je aan de Main Street namelijk ook een echte Italiaanse ijssalon. Hier is niet alleen heerlijk schepijs verkrijgbaar, maar ook milkshakes, sorbets en wafels met ijs. Kortom, alles waar jij trek in hebt. In het Walt Disney Studios pretpark is ook een ijssalon te vinden met meer dan genoeg keuze voor een lekker en verkoelend tussendoortje.

Disney koekjes

De speciale Disney koekjes zijn een echte klassieker en waren zelfs al verkrijgbaar in de tijd dat Disneyland Parijs nog Euro Disney Parijs was. De kleine koekjes zijn nu nog verkrijgbaar in diverse varianten en in de vorm van diverse personages. De beroemdste variant is de chocolate chip Mickey Mouse die echt heerlijk is. Ook erg lekker is het koekje in de vorm van Baloe de Beer met een vulling van chocolade. De Disney koekjes zijn op verschillende plekken in Disneyland Parijs verkrijgbaar.

Mickey Mouse beignet

Alweer de allerlaatste snack op dit lijstje met lekkere snacks is de Mickey Mouse beignet. Deze beignet is te koop bij verschillende restaurants in Disneyland Parijs en is echt onweerstaanbaar lekker. De beignet in de vorm van Mickey Mouse is verkrijgbaar met een vulling van Nutella chocolade of met een vulling van abrikoos. De beignet wordt vers gemaakt en is dus nog warm als je hem krijg geserveerd, dit maakt de snack extra lekker.

De snacks zelf proberen?

Heb jij na het lezen van dit blog honger gekregen en wil jij alle tien de snacks een keer zelf gaan proberen? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website. Op onze speciale Disneyland Parijs actiepagina vind jij namelijk elke actuele Disneyland Parijs aanbieding. Door gebruik te maken van zo’n aanbieding scoor je met heel veel korting Disneyland Parijs tickets. Met zo’n kortingscode bespaar je veel geld zodat je een leuk zakcentje overhoudt voor jouw dagje Disneyland Parijs. Daarmee kun je mooi alle snacks uit dit blog proberen. Wacht dus niet langer en scoor snel jouw Disneyland Parijs tickets!