De tien leukste dagjes uit die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer op een rijtje

In Nederland zijn er veel dagjes uit die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Zo’n dagje uit met de trein is niet alleen leuk, maar vaak ook voordeliger dan met de auto. Online vind je regelmatig een actuele treinkaartjes actie en ook verschillende winkels maken het mogelijk om een goedkoop treinkaartje te kopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het voordelige Hema treinkaartje. Om jou een idee te geven van alle mogelijkheden met die goedkope treinkaartjes, maken wij in dit blog een lijstje met de tien leukste dagjes uit die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Nieuwsgierig naar het eerste dagje uit met goedkope treinkaartjes? Leest dan snel verder!

DierenPark Amersfoort

Het eerste leuke dagje uit om te bezoeken met goedkope treinkaartjes is DierenPark Amersfoort. In deze mooie dierentuin loop je allerlei verschillende beesten tegen het lijf. Midden in de bossen vind je bijvoorbeeld olifanten, wolven, tijgers en beren. DierenPark Amersfoort heeft ook een speciaal Dinobos. In dit bos ga je miljoenen jaren terug in de tijd en sta je oog in oog met reusachtige dino’s. Speciaal voor kinderen is er een klimroute langs, over en zelfs door dierenverblijven. Op die manier kunnen kinderen heel dichtbij de dieren komen. Dierenpark Amersfoort is met de goedkope treinkaartjes erg makkelijk te bereiken. Vanaf station Amersfoort is het ongeveer 5 minuten met de bus tot de entree van het dierenpark.

Walibi Holland

Dit dagje uit met goedkope treinkaartjes is alleen geschikt voor mensen met een sterke maag en weinig angst. Tijdens een dagje Walibi Holland kom je namelijk de meest spectaculaire achtbanen en attracties van Nederland tegen. Durf jij een ritje te maken in de hoogste stalen achtbaan van Nederland? Of laat jij je liever met 90 kilometer per uur afschieten tijdens een rit in de Xpress? Als dat allemaal nog niet genoeg is, dan is een ritje in de houten achtbaan Untamed echt iets voor jou. Deze achtbaan laat je met een snelheid van 92 kilometer per uur maar liefst vijf keer over de kop gaan. Om al deze spectaculaire achtbanen en attracties te bereiken, gebruik je jouw goedkope treinkaartjes om naar station Harderwijk te gaan. Vanaf daar rijden er bussen naar Walibi. Regelmatig zijn er ook combideals verkrijgbaar met goedkope treinkaartjes, bustickets en entreetickets.

Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Het volgende dagje uit met goedkope treinkaartjes is een stuk rustiger dan een dagje Walibi, maar minstens net zo leuk. Midden in het centrum van Leiden ligt het prachtige Rijksmuseum van Oudheden. In dit museum leer je alles over de Griekse wereld, het Romeinse rijk, het prachtige Egypte en over de geschiedenis van Nederland. Naast de vaste tentoonstellingen over deze verschillende culturen zijn er ook wisselende tentoonstellingen te zien. Het absolute hoogtepunt van dit dagje uit is de Egyptische tempel die toegankelijk is voor publiek. Gebruik jouw goedkope treinkaartjes om naar station Leiden Centraal te gaan. Vanaf daar is het mogelijk om naar het museum te lopen of de bus te pakken.

Hortus Botanicus Amsterdam

Of je nou groene vingers hebt of niet, dit dagje uit met goedkope treinkaartjes is leuk voor iedereen. In de Hortus Botanicus in Amsterdam zijn de mooiste planten van over de hele wereld te zien. Neem eens een kijkje in de verschillende kassen, de vlinderkas en de prachtige tuinen van de Hortus. In de vijver van de Hortus vind je de Victoria waterlelie. Deze plant is vanwege de enorme bladeren al spectaculair om te zien, maar nog mooier is het als de waterlelie in bloei staat. In de zomermaanden is de kans groot dat de plant bloeiend te bewonderen is. Om de Hortus Botanicus te bereiken, gebruik je jouw goedkope treinkaartjes om naar Amsterdam Centraal te reizen. Vanaf daar is het mogelijk om verder te reizen met de tram, metro of bus.

Tikibad met goedkope treinkaartjes

Dit dagje uit met goedkope treinkaartjes is leuk voor de hele familie. Ga lekker een dagje zwemmen en spelen in het water van het subtropische Tikibad. In dit zwemparadijs in Wassenaar zijn maar liefst 16 glijbanen te vinden voor elke leeftijd. Een spectaculaire glijbaan is de Cycloon. Nadat je met een enorme snelheid uit de buis komt draai je eindeloos rondjes in de trechter. Pas als je alle snelheid verloren bent, val je met een plons in het water. Wil jij nog meer spanning? Ga dan op het speciale platform van de X-stream staan. Als de deur gesloten is, gaat het valluik open en glij je recht naar beneden. Voor mensen die het liever iets rustiger aan doen, is de Green Twist de ideale glijbaan. Deze waterglijbaan gaat niet al te snel, maar is door de verschillende bochten toch erg leuk. Voor al deze waterpret stap je met jouw goedkope treinkaartjes in de trein naar Den Haag Centraal of naar Leiden Centraal. Vanaf daar rijden er bussen naar het Tikibad.

Madurodam

Het zesde leuke dagje uit met goedkope treinkaartjes is leuk voor jong en oud. In Madurodam in Den Haag ontdek je Nederland in het klein. Beroemde bouwwerken zoals het Paleis op de Dam, de Oosterscheldekering en de Erasmusbrug vind je allemaal terug in de miniatuurwereld van Madurodam. Over de eindeloze miniatuurspoorbaan van Madurodam rijden allerlei treinen rond, wellicht zie jij de trein waarmee je met de goedkope treinkaartjes naar Madurodam bent gekomen? In Madurodam is het naast kijken ook mogelijk om heel veel zelf te doen. Bedien bijvoorbeeld de sluizen, zorg er als DJ voor dat het kleine publiek gaat dansen en laat je eigen klompjes maken in de klompenfabriek. In een speciale vliegsimulator is het mogelijk om over Nederland te vliegen. De goedkope treinkaartjes brengen je naar station Den Haag Centraal of Den Haag Hollands Spoor. Vanaf beide stations rijden er bussen en trams die je binnen 10 minuten bij Madurodam brengen.

De Miljoenenlijn

Wat is er leuker dan met goedkope treinkaartjes naar een dagje uit over treinen te gaan? In Limburg vind je de prachtige Miljoenenlijn. Deze historische spoorlijn loopt door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Op één van de stations stap je in de oude stoomtrein en daar begint de reis terug in de tijd. De rit in één van de oude rijtuigen is een leuke ervaring voor jong en oud. Het landschap tijdens de rit over de Miljoenenlijn is prachtig. Op het station van Simpelveld vind je het treinen depot en de werkplaats waar alle treinen door vrijwilligers worden onderhouden. Al deze vrijwilligers vertellen je graag meer over de oude treinen die hier te zien zijn. Doordat de stoomtrein stopt op verschillende stations is het mogelijk om jouw dagje uit met de goedkope treinkaartjes vanaf verschillende plekken te beginnen.

Julianatoren

In Apeldoorn vind je de Julianatoren, een attractiepark dat vooral geschikt is voor kinderen tot 10 jaar. Zo’n dagje uit met goedkope treinkaartjes samen met je kind is natuurlijk ontzettend leuk. In de Julianatoren zijn naast speeltuinen ook wat grotere attracties te vinden. Stap bijvoorbeeld in de kinderachtbaan Jul’s Rollerskates. Kinderen vanaf 95 centimeter mogen al een ritje maken in deze leuke achtbaan. Is deze achtbaan nog niet spannend genoeg voor jouw kind? Stap dan samen in de Texas Twister. Bij deze achtbaan draaien de karretjes rond tijdens de rit. Liever een rustigere attractie proberen? Stap dan eens in het reuzenrad of draai rondjes in de draaimolen. Met jouw goedkope treinkaartjes reis je naar station Apeldoorn, vanaf daar rijden er meerdere bussen naar de Julianatoren.

Burgers’ Zoo

In het Gelderse Arnhem is sinds 1913 dierentuin Burgers’ Zoo te vinden. Deze dierentuin is een leuk dagje uit met goedkope treinkaartjes voor de hele familie. Bijzonder aan Burgers’ Zoo is dat de dierentuin gebruik maakt van unieke ecodisplays. In deze ecodisplays worden bestaande ecosystemen nagebouwd met de bijbehorende planten, aankleding en hetzelfde klimaat. Niet alleen zorgt dit voor de perfecte leefomgevingen voor de dieren, maar het is ook voor de bezoekers bijzonder om de dieren in hun natuurlijke omgeving te kunnen zien. Veel van de dieren lopen vrij rond binnen deze ecodisplays waardoor je zelf kunt zoeken naar de dieren. Om Burgers’ Zoo te bereiken neem je met jouw goedkope treinkaartjes de trein naar station Arnhem. Vanaf dit station vertrekken er bussen die voor de ingang van het dierenpark stoppen. Vooral in de vakanties zijn er vaak aanbiedingen waarbij goedkope treinkaartjes gecombineerd worden met buskaarten en entreetickets.

Bungy jumpen met goedkope treinkaartjes

We sluiten dit lijstje met leuke dagjes uit met goedkope treinkaartjes af met een spannende activiteit voor mensen zonder hoogtevrees. Mensen die niet snel bang zijn kunnen met hun goedkope treinkaartjes naar Scheveningen reizen om in de diepte te duiken bij Bungy Jump Holland. Op de bekende pier staat de grote uitkijktoren van 60 meter hoog met daarop de Bungy jump hijskraan. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over het strand en over Scheveningen, maar lang genieten van dit uitzicht is er niet bij. Als je eenmaal vast zit aan het elastiek is het namelijk tijd om naar beneden te springen richting het water van de Noordzee. De sensatie van zo’n sprong vergeet je nooit meer! Om Bungy Jump Holland te bereiken gebruik je jouw goedkope treinkaartjes om naar Den Haag te reizen. Vanaf daar rijden er bussen richting Scheveningen.

Goedkope treinkaartjes kopen

Ben jij enthousiast geworden van dit lijstje met leuke dagjes uit met goedkope treinkaartjes? Ga dan zelf op zoek naar een actuele treinkaartjes aanbieding zoals de goedkope treinkaartjes Kruidvat actie. Geen zin om zelf te zoeken naar een goedkope treinkaartjes actie? Ga dan naar de speciale treinkaartjes actiepagina op onze website, want daar vind je alle goedkope treinkaartjes 2023 acties. Wacht dus niet langer en scoor jouw goedkope treinkaartjes voor een leuk dagje uit!