De top tien meest spectaculaire attracties in Disneyland Parijs

Wie dol is op snelle achtbanen en spectaculaire attracties moet zeker eens een bezoekje brengen aan Disneyland Parijs. Het pretpark van Disneyland Parijs en het Walt Disney Studios park staan namelijk vol met unieke en spectaculaire attracties voor jong en oud. Speciaal voor mensen die nog nooit in Disneyland Parijs zijn geweest, zetten wij in dit blog de tien spectaculairste attracties van de pretparken op een rijtje. Nieuwsgierig naar de top tien? Lees dan snel verder!

Star Wars Hyperspace Mountain

Deze achtbaan bestond al in de tijd van Euro Disney Parijs, toen nog onder de naam Space Mountain. Vandaag de dag gaat de achtbaan door het leven als Star Wars Hyperspace Mountain. De achtbaan heeft nu een compleet nieuw thema gekregen rond de films van Star Wars. Wie een ritje maakt in deze achtbaan, wordt met een snelheid van ruim 70 kilometer per uur afgeschoten. Tijdens de achtbaanrit ga je meerdere keren over de kop en schiet je door de ruimte. Onderweg scheer je langs meteoren en voertuigen uit de Star Wars films. De muziek in de achtbaantrein maakt de ervaring helemaal compleet. Deze attractie hoort absoluut thuis in de top tien attracties in Disneyland Parijs.

The Twilight Zone Tower of Terror

Bezoekers die slapen in een Disneyland Parijs Hotel hebben waarschijnlijk uitzicht op de mysterieuze toren van The Twilight Zone Tower of Terror. Bezoekers die het aandurven om een bezoekje te brengen aan het Hollywood Tower Hotel worden door het personeel in de lobby naar de lift gestuurd. Eenmaal plaatsgenomen in de lift gaat het helemaal mis. De lift slaat door de aanwezigheid van geesten namelijk helemaal op hol. Als bezoeker schiet je op en neer door de liftschacht en meerdere keren ervaar je een vrije val. Tijd om van het uitzicht over Disneyland Parijs te genieten is er bijna niet. Deze ervaring zul je niet snel vergeten.

Pirates of the Caribbean

De volgende attractie in de lijst met spectaculaire attracties in Disneyland Parijs is Pirates of the Caribbean. Deze attractie is misschien wel één van de beroemdste en populairste attracties van Disneyland Parijs. Stap tijdens jouw bezoekje daarom zeker eens in één van de boten en ervaar zelf hoe het is om een echte piraat te zijn. Uiteraard kom je tijdens de vaartocht personages als Jack Sparrow en Captain Barbossa tegen. Voordat je het weet kom je terecht in een heftig gevecht en vliegen de kanonskogels rond je oren. Probeer tijdens jouw bezoek aan Disneyland Parijs dus zeker eens de schat te veroveren in deze attractie.

Avenger Assemble: Flight Force

Deze achtbaan staat niet in Disneyland Parijs zelf, maar in het bijbehorende Walt Disney Studios park. Vroeger had deze Disneyland Parijs achtbaan de naam Rock ‘n’ Roller Coaster, maar sinds 2022 is de achtbaan veranderd in een Marvel achtbaan. Voordat je in de trein van de achtbaan stapt, kom je eerst nog Iron Man tegen. Dit personage neemt je tijdens de rit mee voor een spectaculaire vlucht. De achtbaan begint met een razendsnelle lancering en daarna volgen er verschillende loopings en scherpe bochten. De attractie is volledig overdekt waardoor de speciale effecten langs de baan goed zichtbaar zijn. Deze achtbaan moet je zeker proberen tijdens een bezoekje aan Disneyland Parijs. Kun jij geen genoeg krijgen van de Marvel achtbaan? Dan is een Disneyland Parijs Marvel vakantie ook echt iets voor jou.

Ratatouille: The Adventure

De volgende attractie in deze top tien van de spectaculaire attracties in Disneyland Parijs bevindt zich in het themagedeelte World of Pixar. Daar vind je een prachtig Frans stadje met achter één van de deuren de toegang tot Ratatouille: The Adventure. Deze Disneyland Parijs attractie is een zogenaamde trackless darkride. Doordat de voertuigen niet over een rails rijden heb je geen idee welke kant je op gaat tijdens de rit door het restaurant van rat Rémy. De speciale 4D-effecten zorgen ervoor dat het lijkt alsof jij onderdeel bent van het decor. Er is geen minimale leeftijd voor deze attractie waardoor Ratatouille geschikt is voor de hele familie. Ga dus zeker mee op avontuur met Rémy tijdens jouw dagje uit naar Disneyland Parijs.

Indiana Jones and the Temple of Peril

Het is alweer tijd voor de zesde Disneyland Parijs attractie in dit overzicht. Deze achtbaan ging open in 1993 en was toen de eerste Disneyland achtbaan die over de kop ging. Vandaag de dag is de attractie nog steeds in werking en daardoor kunnen bezoekers van Disneyland Parijs nog altijd ervaren hoe het is om een ruïne te verkennen. De karren die je door de verlaten tempel moeten leiden gaan al snel versnellen en voordat je het weet kronkel je met hoge snelheid door de ruïne. Tijd om te genieten van het uitzicht over Disneyland Parijs of de prachtige tempel is er daardoor niet. Deze achtbaan is alleen geschikt voor mensen die minstens net zo stoer zijn als Indiana Jones.

Big Thunder Mountain

Als je door het themagedeelte Frontierland loopt in Disneyland Parijs dan kun je bijna niet om het rode gebergte van Big Thunder Mountain heen. Tussen de rotsblokken door rijdt een trein met hoge snelheid door een parcour vol bochten en afdalingen. Om te weten te komen wat er gebeurt in deze mysterieuze berg van Disneyland Parijs moet je zelf een ritje maken in één van de treinen. Het gaat zeker geen rustige rit worden, maar het uitzicht van bovenop de berg is prachtig en uiteindelijk keren alle treinen weer veilig terug naar het station. Het leuke aan deze achtbaan in Disneyland Parijs is dat kinderen vanaf 102 centimeter al een ritje mogen maken, waardoor Big Thunder Mountain geschikt is voor de hele familie. Wil jij na een ritje overnachten in een kamer met hetzelfde Wild West thema als Big Thunder Mountain? Dan is een overnachting in Disneyland Parijs Hotel Cheyenne een echte aanrader.

Phantom Manor

Het spookhuis van Disneyland Parijs bevindt zich net als de vorige attractie in themagebied Frontierland. Als je komt aanlopen zie je meteen dat het prachtige herenhuis verlaten is. Het gebouw ziet er een beetje griezelig uit, maar uiteraard ga je wel naar binnen. Als je eenmaal hebt plaatsgenomen in één van de karretjes kom je al snel tot de ontdekking dat de verhalen over het huis kloppen; het spookt er echt. Gelukkig zijn de geesten die ronddwalen door het herenhuis niet gemeen, maar hebben ze humor en zijn ze muzikaal. Door de combinatie van griezelen en humor is deze attractie geschikt voor het hele gezin.

Spider-Man W.E.B. Adventure

Deze attractie in het Walt Disney Studios park van Disneyland Parijs ging open in 2022 en is daarmee één van de nieuwste attracties in het pretpark. Tijdens een rit in deze attractie moet je Spiderman helpen met het vangen van Spider-bots. Dit doe je door net als Spiderman zelf spinnenwebben te schieten met je polsen. Door de nieuwste technieken in de attractie reageert het decor op de bewegingen die jij maakt. Lukt het jou om alle Spider-bots te verslaan? Na afloop is op het scherm van jouw voertuig te zien wie de hoogste score heeft behaald. Deze attractie in Disneyland Parijs is een unieke interactieve ervaring voor het hele gezin die je zeker niet mag overslaan.

Crush’s Coaster

De laatste attractie in deze top tien met spectaculaire attracties in Disneyland Parijs is Crush’s Coaster. Wat deze achtbaan in Disneyland Parijs zo uniek maakt, is het feit dat de karretjes kunnen ronddraaien. De karretjes zijn vormgegeven zoals schildpad Crush uit de film Finding Nemo. Op het schild van Crush kunnen bezoekers mee op avontuur in de onderwaterwereld. Uiteraard kom je tijdens jouw duik in de oceaan ook andere personages uit de film van Nemo tegen. Tijdens de rit ervaar je hoe het is om mee te gaan in de stroming van de oceaan, maar gelukkig lukt het jou ook om samen met Crush droog terug te keren naar de haven. Deze achtbaan in het Studios park van Disneyland Parijs is geschikt voor kinderen vanaf 107 centimeter.

Disneyland Parijs attracties zelf ervaren?

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden over de attracties van Disneyland Parijs? Neem dan zeker eens een kijkje op de speciale Disneyland Parijs actiepagina op onze website. Daar vind je namelijk een overzicht van elke actuele Disneyland Parijs aanbieding. Wacht dus niet langer en scoor snel jouw kortingscode. Wie weet krijg jij dan binnenkort met goedkope Disneyland Parijs tickets toegang tot alle attracties die besproken zijn in deze top tien!