Tien redenen om de Efteling te bezoeken

Misschien herinner jij je de Efteling nog wel uit je kindertijd, maar ben je er al lang niet meer geweest. Of misschien ben jij nog nooit in de Efteling geweest, maar wil je dit nog wel een keer doen. In dit blog geven we tien redenen waarom een bezoekje aan de Efteling zeker de moeite waard is. Wil jij weten wat deze tien redenen zijn? Lees dan snel verder!

Spectaculaire achtbanen

De eerste reden waarom jij de Efteling moet bezoeken, is het enorme aanbod aan spectaculaire achtbanen. In de Efteling staan maar liefst zes achtbanen. De spannendste achtbaan is misschien wel Baron 1898. In deze achtbaan duik je recht naar beneden en ga je twee keer over de kop. De Vliegende Hollander is een wat rustigere waterachtbaan met prachtige aankleding. Joris en de Draak is de houten achtbaan van het park. Voor de wat kleine kinderen is de dubbele familieachtbaan Max en Moritz erg leuk.

Attracties voor de hele familie

Draait jouw maag al om bij het idee van een ritje in de achtbaan? Ook dan is er voor jou genoeg te beleven in de Efteling. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht door de verboden stad van Fata Morgana of zweef langzaam langs de elfjes en trollen in Droomvlucht. In de zomer is de Piraña een aanrader. Bij deze attractie dobber je in een boot over woeste rivieren en langs grote watervallen. Echt niemand blijft droog tijdens de vaartocht.

Sprookjes en legendes

Wat de Efteling zo bijzonder maakt is dat elke attractie een eigen verhaal en een eigen thema heeft. De achtbanen en attracties vormen een complete beleving die vaak al in de wachtrij begint. Je wordt in de Efteling bij elke attractie meegenomen in een ander verhaal. Dit kunnen hele bekende verhalen zijn, zoals bij de Vliegende Hollander, of juist minder bekende verhalen zoals bij Villa Volta. Er zijn sprookjes en legendes voor elke doelgroep.

Shows en entertainment

De Efteling heeft verschillende shows die dagelijks te zien zijn. In het Sprookjesbos vind je de Sprookjesboomshow. In deze show komen sprookjesfiguren tot leven. Vooral voor kinderen is deze show erg leuk. Een show voor de hele familie is Raveleijn. Deze parkshow wordt meerdere keren per dag opgevoerd. Het verhaal gaat over vijf ruiters die een magische stad moeten beschermen. Raveleijn is een show boordevol spannende gevechten, speciale effecten en stunts. Buiten de shows om is er ook veel entertainment te vinden in de Efteling. Zo zijn er speciale momenten om op de foto te gaan met karakters uit het attractiepark.

Heerlijk eten

Voor mensen met honger is er genoeg lekkers te krijgen in de Efteling. Of je nou uitgebreid wilt dineren of juist even snel iets wilt eten, het kan beide in de Efteling. Voor een uitgebreid diner zijn er verschillende restaurant in het attractiepark te vinden. In deze restaurants eet je geheel in thema. In het restaurant Polles keuken neem je bijvoorbeeld plaats midden in de keuken van kok Polle. Tijdens het eten komt deze keuken op een magische manier tot leven. In Het Wapen van Raveleijn zorgen de ruiters van de parkshow voor extra entertainment terwijl je geniet van een bourgondisch driegangenmenu.

Evenementen

Elk seizoen is er wel iets anders te beleven in de Efteling. Tijdens de zomer geniet je van extra lange openingstijden en heel veel entertainment. Daarnaast wordt er uiteraard ook gezorgd voor extra zomerse snacks en ijskoude drankjes. Misschien wel het meest populaire evenement is de Winter Efteling. Tijdens dit evenement wordt het pretpark aangekleed met sfeervolle winterse decoraties en ontelbaar veel lampjes. Op elk plein wordt een groot kampvuur ontstoken en er verschijnt zelfs een ijsbaan midden in het attractiepark.

Het Sprookjesbos

Voor kinderen is dit het absolute hoogtepunt van een dagje Efteling, maar ook volwassenen raken in dit bos nooit uitgekeken. Maar liefst 30 sprookjes komen op een magische manier tot leven in het Sprookjesbos. Neem eens een kijkje in het Kabouterdorp of probeer de schat van de grote draak te stelen.

Unieke fotolocatie

Wellicht denk je bij een attractiepark niet meteen aan het maken van foto’s, maar de Efteling is een perfecte fotolocatie. Bijna iedereen heeft wel een jeugdfoto met één van de paddenstoelen uit het Sprookjesbos of een foto met Langnek op de achtergrond. Het attractiepark heeft nog tientallen andere mooie plekken om op de foto te gaan. Of het nou selfies zijn of foto’s met je hele gezin, deze foto’s zijn altijd leuk om te bewaren voor later.

De Efteling vakantieparken

Een bezoek aan de Efteling hoeft niet te stoppen aan het einde van de dag. Boek een sprookjesachtige overnachting op vakantiepark Bosrijk of het Loonsche Land. Beide vakantieparken liggen op loopafstand van het attractiepark. Je verblijft midden in de natuur en krijgt onbeperkt toegang tot het pretpark. Bovendien mogen verblijfsgasten een half uur voor opening van het attractiepark al naar binnen. Zo maak je ritjes in jouw favoriete attracties zonder wachttijd.

Efteling Hotel

Wil jij van je bezoekje aan de Efteling echt een zorgeloze vakantie maken? Overnacht dan in het Efteling Hotel. Je slaapt in een grote kamer of in één van de speciale themasuites. Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar en via een speciale ingang loop je zo het attractiepark in. Een vakantie in het Efteling Hotel is een vakantie om nooit te vergeten.