Tien redenen om LEGOLAND te bezoeken

Bijna iedereen is opgegroeid met de gekleurde bouwstenen van LEGO. Het is daarom niet gek dat er ook verschillende LEGOLAND pretparken te vinden zijn over de hele wereld. In dit blog geven wij jou tien redenen waarom een bezoekje aan één van de LEGOLAND attractieparken zeker de moeite waard is. Wil jij weten wat de tien redenen zijn? Lees dan snel verder!

LEGO is voor iedereen

De eerste reden om zeker eens een bezoekje te brengen aan LEGOLAND is het feit dat LEGO echt voor iedereen is. Bijna iedereen heeft als kind gespeeld met de bouwstenen van DUPLO en LEGO. Zelfs veel volwassenen bouwen nog regelmatig met LEGO. De bouwsets van het Deense speelgoedmerk zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel thema’s voor zowel jong als oud. Je bent dus nooit te oud voor LEGO.

Spectaculaire attracties

Of jij nou fan bent van snelle en spectaculaire attracties en achtbanen of juist liever wat rustigere attracties ervaart, LEGOLAND heeft leuke attracties voor iedereen. Rij bijvoorbeeld rond in een auto gemaakt van LEGO, maak een ritje in een trein van DUPLO of trotseer de wildste rivieren in een kano. Neem ook zeker eens een kijkje in het prachtige Miniland waar je beroemde gebouwen gemaakt van LEGO kunt bewonderen.

Waterparken

Voor mensen die niet van attractieparken houden, heeft LEGOLAND iets bedacht. Er zijn namelijk ook LEGOLAND waterparken. Deze waterparken bieden waterpret voor jong en oud. Geniet van verschillende zwembaden, waterspeeltuinen en spectaculaire waterglijbanen. Natuurlijk zijn deze waterparken helemaal aangekleed met LEGO en ook hier vind je weer prachtige bouwwerken gemaakt van LEGO. Je hebt een LEGOLAND Dubai waterpark en gelukkig is er ook een waterpark dichterbij, namelijk LEGOLAND waterpark Gardaland in Italië.

Shows en entertainment

Naast attracties en achtbanen heb je in LEGOLAND ook veel shows en entertainment. Zo lopen en verschillende karakters van LEGO rond door het park om mee op de foto te gaan. In de parkshows bewonder je gevechten tussen ridders en zie je de spectaculaire vechtkunsten van ninja’s. Het attractiepark heeft ook speciale evenementen zoals kerst en Halloween met extra veel entertainment.

Eten en drinken

Van zo’n dag rondlopen door LEGOLAND krijg je honger. Gelukkig is er genoeg lekkers verkrijgbaar in het attractiepark. Sommige restaurants zijn geheel in thema ingericht. Schuif bijvoorbeeld aan bij het koninklijk diner in het ridder restaurant of ga voor een avontuurlijk diner tussen de piraten. Deze themarestaurants maken het dineren extra speciaal.

LEGO kopen

LEGO kopen is altijd leuk om te doen, maar LEGO kopen in LEGOLAND is nog specialer. De winkels met LEGO in het attractiepark zijn enorm. Daarnaast zijn er in het attractiepark exclusieve sets en poppetjes te koop die nergens anders te koop zijn. Bij elke aankoop krijg je bovendien een gratis extra, zoals een leuke sleutelhanger of een mini bouwset. Dit zijn ontzettend leuke souvenirs voor thuis.

Verschillende parken

Het voordeel van de LEGOLAND parken is dat ze overal ter wereld te vinden zijn. Je hoeft dus helemaal niet ver te reizen om LEGOLAND te bezoeken. Zelfs in Nederland heb je een LEGOLAND Discovery Centre. Het meest bekende LEGOLAND park is het pretpark in Denemarken, maar je hebt bijvoorbeeld ook een LEGOLAND Duitsland en een LEGOLAND Istanbul. Genoeg keuze dus qua bestemmingen.

LEGO karakters ontmoeten

Misschien wel het leukste aan LEGO zijn de ontelbare poppetjes. Je hebt de stoere politie en brandweer, de ridders en ninja’s en natuurlijk de prinsessen. Al deze herkenbare personages zijn in het echt te ontmoeten in LEGOLAND. Maak een praatje met jouw favoriete poppetje of ga met ze op de foto. Niet alleen voor kinderen is dit leuk, maar ook voor volwassenen. In LEGOLAND lopen namelijk ook personages rond die vroeger populair waren.

Heerlijk overnachten

Een bezoekje aan LEGOLAND hoeft zeker niet te stoppen na een dag. Er zijn namelijk verschillende opties om heerlijk te overnachten bij de attractieparken. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke vakantie in een LEGOLAND hotel of ga gezellig kamperen op de LEGOLAND camping. De hotels en camping bevinden zich op loopafstand van het pretpark en beschikken over verschillende voorzieningen om er een zorgeloze vakantie van te maken.

LEGOLAND korting

Een laatste reden om LEGOLAND zeker eens te bezoeken is dat een bezoekje helemaal niet duur hoeft te zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze speciale pagina voor een actuele LEGOLAND vakantie aanbieding. Op onze website vind je nog veel meer andere LEGOLAND kortingsacties. Bezoek dus zeker eens onze homepage en scoor goedkope LEGOLAND tickets.