Dit zijn de beste tips om het meeste uit jouw bezoek aan LEGOLAND te halen

In het Deense attractiepark LEGOLAND heb je een enorme hoeveelheid aan leuke attracties, restaurants en shows. Tijdens jouw bezoek aan dit grote pretpark is het daarom nodig om keuzes te maken. Natuurlijk wil je tijdens jouw dagje uit toch zoveel mogelijk doen en ontdekken. Speciaal voor jou zetten wij daarom in dit blog de beste tips op een rijtje om het meeste uit jouw bezoek aan LEGOLAND te halen. Ben jij nieuwsgierig naar de eerste tip in dit overzicht? Wacht dan niet langer en lees snel verder!

LEGOLAND app

LEGOLAND Billund is een heel ander park dan het LEGOLAND Discovery Centre in Berlijn. Het Deense pretpark is namelijk veel groter en meer een attractiepark in plaats van een overdekte LEGO wereld. Doordat dit park groter is, is het er vaak ook drukker. Op de drukke dagen is het handig om snel alle wachttijden van de achtbanen en attracties te kunnen zien. Daarvoor is de speciale LEGOLAND app ideaal. Met deze app heb je altijd een overzicht van de actuele wachttijden bij je. Zo weet jij waar het druk is in het park en waar het juist heel rustig is. In de app is het bovendien mogelijk om via de routeplanner de snelste route naar een achtbaan of attractie te tonen. Heb jij vooraf tickets gekocht voor het Deense pretpark? Dan is het mogelijk om deze tickets aan de LEGOLAND app te koppelen, zodat je alles voor jouw dagje uit binnen één app hebt staan.

Ga vroeg naar het pretpark

De tweede tip om het meeste uit jouw dagje LEGOLAND Denemarken te halen, is vroeg naar het attractiepark gaan. Het vroeg arriveren heeft meerdere voordelen. Allereerst zijn de parkeerplekken vlakbij de entree van pretpark dan nog vrij. Dit scheelt een behoorlijk stuk lopen. Daarnaast is er genoeg te doen in het attractiepark voordat de attracties daadwerkelijk open gaan. De verschillende restaurants zijn bijvoorbeeld al geopend zodat je lekker kunt ontbijten. Daarnaast zijn ook de verschillende souvenirwinkels van het attractiepark geopend. In deze winkels is het mogelijk om van alles en nog wat te kopen. Neem bijvoorbeeld een exclusieve LEGO bouwset mee naar huis of koop een leuke LEGO knuffel. Vroeg in de ochtend is het nog rustig in de winkels zodat je op je gemak kunt rondkijken.

Omgekeerde route

De meeste bezoekers van LEGOLAND zullen bij binnenkomst in de rij gaan staan bij de eerste attracties die ze tegenkomen. Het is daardoor vaak erg druk bij deze attracties. Het is daarom slim om door te lopen naar de achtbanen en attracties helemaal achterin LEGOLAND. Begin jouw dagje uit bijvoorbeeld met een ritje in de achtbaan Polar x-plorer. Deze achtbaan is erg populair, maar ligt helemaal achterin het park waardoor er in de ochtend vaak geen lange rij is. Naast deze achtbaan ligt de attractie Ice Pilots School. Deze attractie heeft maar plek voor twee personen per rit, waardoor het hier ook vaak lang wachten is. Bezoek deze attractie daarom ook vroeg op de dag zodat je niet lang hoeft te wachten. De attracties voorin LEGOLAND kun je dan later op de dag bezoeken als de drukte zich meer verspreid heeft over het pretpark.

LEGO holiday

Tijdens een dagje uit wil je je natuurlijk niet haasten om alles in het pretpark te zien en te beleven. De beste tip voor een bezoek aan LEGOLAND is daarom om niet alleen een dagje uit te gaan, maar van jouw bezoek aan het pretpark een echte LEGOLAND Holiday te maken. Door te overnachten in één van de accommodaties van het Deense pretpark is het mogelijk om het LEGO attractiepark meerdere dagen te bezoeken. Hierdoor weet je zeker dat je voldoende tijd hebt om alle attracties en achtbanen te proberen. Blijf tijdens jouw LEGO Holiday bijvoorbeeld eens overnachten in het prachtige LEGOLAND Hotel. Dit hotel heeft kamers met verschillende thema’s en uiteraard is het hele hotel gedecoreerd met LEGO. De speeltuinen in het hotel zorgen ervoor dat er ook na sluitingstijd van het pretpark nog genoeg te doen is.

Tickets met korting

Een laatste tip om het meeste uit jouw dagje LEGOLAND te halen is het aanschaffen van online tickets met hoge korting. Om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt voor jouw LEGOLAND tickets is het handig om een kijkje te nemen op de speciale LEGOLAND actiepagina op onze website. Op deze pagina vind je een overzicht van alle actuele LEGOLAND aanbiedingen. Niet alleen voor het Deense LEGO park vind je op onze website goedkope entreetickets, maar bijvoorbeeld ook voor LEGOLAND Scheveningen. Wacht dus niet langer en scoor snel jouw kortingscodes!