De tien meest unieke dieren in de Beekse Bergen

Bij Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek sta jij oog in oog met talloze wilde dieren van over de hele wereld. Van chimpansees tot struisvogels; de meest bijzondere dieren zijn er in dit dierenpark te vinden. Ben jij benieuwd naar de meest unieke diersoorten in de Beekse Bergen? Lees dan snel verder, want in dit blog zetten wij de tien bijzonderste diersoorten in de Beekse Bergen voor jou op een rijtje.

Steppevossen

De eerste bijzondere diersoort die rondloopt in Safaripark Beekse Bergen laat zich niet gemakkelijk zien. Steppevossen zijn voornamelijk actief in de late uurtjes, maar ook overdag komen ze af en toe uit hun hol. De glimmende grijszilveren vacht van deze kleine vos valt zeker op. Je komt deze prachtige dieren tegen tijdens de wandelsafari door de Beekse Bergen.

Lippenbeer

Deze leuke berensoort is te vinden in hetzelfde verblijf als de Steppevossen. Een andere naam voor deze berensoort is bahloe, en daar komt ook de naam van het karakter uit de film Jungle Boek vandaan. De beer gebruikt zijn lippen om te eten, omdat zijn klauwen niet geschikt zijn om mee te eten. In het wild gaat het zeer slecht met de lippenbeer, het is dan ook extra bijzonder dat deze diersoort in de Beekse Bergen te zien is.

Amerikaanse zeearend

De Amerikaanse zeearend is een enorme roofvogel met een zeer karakteristiek uiterlijk. Deze vogels kunnen wel een spanwijdte van meer dan 200 cm hebben! Deze enorme afmeting van de vleugels is voornamelijk tijdens het vliegen goed te zien. Tijdens de roofvogelshow in de Beekse Bergen vliegen de zeearenden rakelings langs het publiek. Een unieke gelegenheid om deze prachtige dieren eens van dichtbij te bewonderen.

Vale gier

We blijven in dit lijstje nog even bij de vogels. Als je dacht dat de zeearend een enorme spanwijdte had, dan heb je nog geen kennis gemaakt met de vale gier. Deze vogels kunnen een spanwijdte hebben van wel 2,80 meter. De vale gieren behoren met deze enorme spanwijdte tot de grootste vogels ter wereld. In de Beekse Bergen kun je deze gigantische vogel spotten tijdens de roofvogelshow.

Cheeta’s

Deze katachtige is een razendsnelle jager. De cheeta’s behoren tot de snelste landzoogdieren ter wereld. Deze diersoort haal gemakkelijk snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. In het wild worden de cheeta’s met uitsterven bedreigd. Beekse Bergen is coördinator van het Europese fokprogramma voor deze bedreigde diersoort. In Safaripark Beekse Bergen is daardoor een grote groep cheeta’s te vinden. Je komt deze katachtigen tegen tijdens de wandelsafari en tijdens de safari met eigen auto.

Rode panda’s

Ook de volgende diersoort is in het wild helaas bedreigd. Gelukkig lopen de leuke rode panda’s nog wel rond in de Beekse Bergen. Rode panda’s kunnen slecht tegen warmte en zijn daarom vaak overdag niet zo actief. Om de rode panda’s te kunnen zien moet je eigenlijk vroeg op de dag een kijkje komen nemen. Dit is met meer diersoorten het geval. Denk daarom eens na over een overnachting op het Lake Resort Beekse Bergen. Vanaf dit vakantiepark ben je heel snel in de Beekse Bergen en geniet je dus ook in de vroege uurtjes al van alle dieren.

Addax

De addax is familie van de antilope. Deze diersoort is te herkennen aan de twee enorme hoorns op hun hoofd. De addax heeft een prachtige witte vacht die in de winter iets bruiner wordt. Deze antilopesoort leeft voornamelijk in zandwoestijnen. In deze woestijnen is nauwelijks water te vinden, maar dat is voor deze diersoort geen probleem. De addax kan namelijk prima overleven zonder water. Dat deze diersoort te zien is in de Beekse Bergen is bijzonder, want in het wild leven er nog maar tussen de 30 en 90 van deze mooie dieren.

Kaapse buffel

De kaapse buffel is het gevaarlijkste dier van Afrika en onderdeel van de big five. Deze buffels zijn te herkennen aan hun zwarte huid en de enorme hoorns op hun kop. Met deze enorme hoorns kunnen de buffels goed vechten en dat doen ze dan ook graag. Niet alleen met vijanden wordt er gevochten, ook binnen de groep gaan de mannetjes graag het gevecht met elkaar aan. In de Beekse Bergen loopt er een grote groep kaapse buffels rond.

Giraffe

Hoewel de giraffe eigenlijk wel in elke dierentuin te vinden is, blijven het bijzondere dieren om te zien. Met hun hoogte van 4 tot 6 meter komen ze in de Beekse Bergen overal bovenuit. In het wild worden giraffen door stropers omgelegd vanwege hun vlees en prachtige huid. In de Beekse Bergen loopt er een grote groep giraffen rond over de enorme savanne. Wil jij wakker worden met uitzicht op deze prachtige dieren? Blijf dan eens overnachten in één van de savanne lodges op het vakantiepark van de Beekse Bergen.

Neushoorn

We sluiten deze top tien van unieke diersoorten in de Beekse Bergen af met een lid van de big five, namelijk de neushoorn. Van dit imposante dier zijn in de Beekse Bergen twee verschillende soorten te vinden, namelijk de zwarte en de witte neushoorn. Voornamelijk deze laatste soort is zeer zeldzaam. In 2018 is het laatste mannetje van de noordelijke witte neushoorn overleden, waardoor er van deze soort wereldwijd nog maar twee vrouwtjes zijn. Met de zuidelijke witte neushoorn gaat het gelukkig iets beter. Deze soort kom je dan ook tegen in Safaripark Beekse Bergen.

De top tien bewonderen?

Wil jij deze top tien bijzondere dieren in de Beekse Bergen eens met eigen ogen bewonderen? Bezoek dan zekers eens onze website voor alle actuele Beekse Bergen aanbiedingen. Wil jij liever iets langer de tijd nemen om al deze bijzondere dieren eens goed te bekijken? Wacht dan niet langer en neem snel een kijkje op de pagina voor goedkope Beekse Bergen overnachtingen.