Vijf redenen om eens sprookjesachtig te overnachten bij de Efteling

Wie denkt dat een dagje Efteling al leuk is, heeft nog nooit overnacht in één van de verschillende verblijfsaccommodaties van het Brabantse attractiepark. Het overnachten bij de Efteling heeft heel veel verschillende voordelen en is zeker leuk voor een vakantie of weekendje weg. Om jou een idee te geven van alle voordelen van een sprookjesachtige overnachting bij het pretpark in Kaatsheuvel, zetten wij in dit blog vijf redenen om te overnachten bij de Efteling op een rijtje. Nieuwsgierig geworden naar de eerste reden? Lees dan snel verder!

Enorm aanbod attracties

Een eerste reden om zekers eens een overnachting bij de Efteling te overwegen, is het enorme aanbod aan attracties. Er zijn zo enorm veel achtbanen en andere attracties in het pretpark te vinden, dat het bijna onmogelijk is om tijdens een dagje uit alles te beleven. Alleen al in het Sprookjesbos vind je bijvoorbeeld dertig verschillende sprookjes die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Door te overnachten in één van de verblijfsaccommodaties van het attractiepark, zoals Efteling Bosrijk, is het mogelijk om het attractiepark meerdere dagen te bezoeken. Zo heb jij meer dan genoeg tijd om de wereld van de Efteling te ontdekken en eindeloos veel ritjes te maken in topattracties zoals Baron 1898, Fata Morgana en Droomvlucht.

Eerder toegang tot het attractiepark

Een tweede voordeel van overnachten bij de Efteling is het feit dat verblijfsgasten van het attractiepark een half uur eerder toegang krijgen tot een deel van de attracties. Gasten die overnachten in het Efteling Hotel kunnen via een speciale ingang toegang krijgen tot de wereld voor wonderen. Gasten die slapen op één van de andere accommodaties kunnen zich melden bij de hoofdingang van het pretpark. Op vertoon van de digitale kamersleutel is het dan mogelijk om nog voordat normale bezoekers naar binnen mogen toegang te krijgen tot het pretpark. In dit half uur tijd is het mogelijk om jouw favoriete attracties te bezoeken zonder al te lang te hoeven wachten. Deze vroege openstelling is namelijk alleen voor verblijfsgasten en daardoor is het nog lekker rustig in het park. Dit scheelt dus een hoop wachttijd.

Sprookjesachtig overnachten

Alweer een derde reden om zeker eens te overnachten bij de Efteling is dat de magie van het pretpark ook terug te vinden is binnen de verschillende verblijfsaccommodaties. Wie bijvoorbeeld overnacht in één van de Bosrijk huisjes, verblijft midden in de sprookjesachtige wereld van personage Klaas Vaak. Door het vakantiepark heen zijn sporen van dit magische karakter te vinden en midden in het park vind je zijn kasteel. Natuurlijk laat Klaas Vaak zich hier ook regelmatig zien en leest hij de kinderen voor. In het Efteling Hotel heeft elke kamer een ander thema. Blijf daar bijvoorbeeld eens slapen in een suite met Fata Morgana thema of in de stoere Raveleijn kamer. Wil jij een romantisch weekendje weg? Dan is de Hans Christian Andersen suite echt iets voor jou.

Midden in de natuur

Een groot voordeel van de verblijfsaccommodaties van de Efteling is dat er door de perfecte ligging ook na sluitingstijd nog genoeg te doen is. Vakantiepark Bosrijk en Efteling Loonsche Land liggen bijvoorbeeld midden in de natuur. De groene omgeving van deze vakantieparken is voor kinderen de ideale plek om lekker te spelen. Voor de ouders is het heerlijk om te wandelen door de natuur van de vakantieparken en de omliggende omgeving. De Efteling heeft verschillende wandelroutes aangelegd door de vakantieparken, langs het Efteling golfpark en door het gezellige centrum van Kaatsheuvel. Vanaf alle verblijfsaccommodaties loop je bovendien ook snel het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen binnen. De natuur in dit Nationale Park is elk seizoen prachtig en zeker een bezoekje waard. Met een overnachting midden in de groene omgeving kom je gegarandeerd tot rust.

Accommodaties voor iedereen

De laatste reden om zeker eens te overnachten bij de Efteling is al een beetje aan bod gekomen in dit blog. Uit de tekst van dit blog is namelijk al wel duidelijk geworden dat het aanbod aan vakantieparken en hotels rond de Efteling enorm is. Door dit grote aanbod is er voor iedereen wat wils om van een verblijf bij het Brabantse pretpark een perfecte vakantie te maken. Of je nou graag wilt overnachten in een knusse vakantiewoning, een grote groepsaccommodatie of een luxe hotelkamer, bij de Efteling kan het allemaal. Uiteraard beschikt elke hotelkamer en elke vakantiewoning over de benodigde luxe om er een zorgeloze vakantie van te maken. Een groot deel van de vakantiewoningen en hotelkamers zijn bovendien rolstoelvriendelijk, waardoor echt iedereen kan genieten van een sprookjesachtige overnachting.

Zelf sprookjesachtig overnachten?

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden over het overnachten bij de Efteling? Neem dan zekers eens een kijkje op de homepagina van onze website. Niet alleen vind je daar regelmatig aanbiedingen voor de verschillende verblijfsaccommodaties van de Efteling, maar je scoort er ook met korting Efteling tickets. Met deze verschillende soorten Efteling korting is het mogelijk om zelf te genieten van een lekker dagje uit of een sprookjesachtige vakantie. Wacht dus niet langer en scoor jouw kortingscode op onze website!