Dit zijn de vijf leukste musea om te bezoeken met een Rembrandtpas!

In Nederland is er een groot en divers aanbod aan musea. Een dagje uit naar een museum is dan ook altijd een goed idee. Zo’n dagje uit hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. Een goede manier om gratis of met hoge korting naar een museum te gaan is het aanvragen van de Rembrandtpas. Speciaal voor jou zetten wij in dit blog vijf leuke musea op een rijtje die jij met een Rembrandtpas kunt bezoeken. Benieuwd naar het eerste leuke museum? Lees dan snel verder!

Wat is een Rembrandtpas?

Voordat we beginnen met de top vijf leuke Rembrandtpas musea, is het goed om eerst uit te leggen wat zo’n pas eigenlijk is. De Rembrandtpas is er speciaal voor leden van de Vereniging Rembrandt. Deze vereniging steunt ruim 125 verschillende musea door heel Nederland. Als bedankje krijgen alle leden van de Vereniging Rembrandt met hun Rembrandtpas gratis tickets of tickets met hoge korting voor alle aangesloten musea. Leden van de Vereniging Rembrandt krijgen daarnaast ook meerdere keren per jaar een tijdschrift thuisgestuurd. Op de website van Vereniging Rembrandt is meer informatie te vinden over de Rembrandtpas en de kosten van een lidmaatschap.

Allard Pierson museum

Het eerste leuke museum om gratis te bezoeken met de Rembrandtpas is het Allard Pierson museum. In dit museum van de Universiteit van Amsterdam vind je allerlei archeologische objecten. Daarnaast beschikt het museum ook over een grote collectie met oude historische kaarten en boeken. Studenten van de UvA doen regelmatig onderzoek naar deze bijzondere collectie met boeken. Dit onderzoek is live te bekijken vanuit het museum. Daarnaast zijn er computers aanwezig waarmee digitaal door de enorme collectie boeken en kaarten gebladerd kan worden. Naast de vaste tentoonstellingen in het museum zijn er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Een bezoekje aan het Allard Pierson met een Rembrandtpas is dus zeker de moeite waard.

Speelgoedmuseum Deventer

Het volgende museum in onze top vijf is een leuk uit voor zowel jong als oud. Het gaat hier om het Speelgoedmuseum Deventer. Dit museum is met de Rembrandtpas gratis te bezoeken. In dit museum vind je de grootste speelgoedcollectie van Nederland. Mede dankzij de opbrengsten van de Rembrandtpas wist het museum een grote collectie antiek speelgoed te kopen. Het leuke aan het Speelgoedmuseum is dat je niet alleen maar hoeft te kijken, maar dat je ook zelf mag spelen. Speel bijvoorbeeld eens met oude bordspellen, rij rond met oude modeltreinen of speel op een echte flipperkast. Dit dagje uit met de Rembrandtpas is ontzettend leuk voor het hele gezin.

Rembrandthuis

Mensen die een Rembrandtpas hebben, moeten absoluut eens naar het museum over Rembrandt van Rijn zelf. In de Jodenbreestraat vind je het museum waar de schilder heeft gewoond. In het Rembrandthuis leer je alles over het leven van de wereldberoemde kunstenaar. Het Rembrandthuis beschikt over een grote collectie van schilderijen, tekeningen en etsen. Niet al het werk wordt getoond, enkele werken zijn alleen aangekocht voor onderzoek. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen, waardoor er constant andere werken te bewonderen zijn. Een voordeel van de Rembrandtpas is dat je zo vaak als je wilt gratis naar het Rembrandthuis kunt gaan.

Singer Laren

Het Amerikaanse echtpaar Singer was dol op kunst. Hun grote collectie aan kunstwerken is te bewonderen in het Museum Singer Laren. De collectie wordt vandaag de dag nog altijd uitgebreid. Met geld van de Rembrandtpas zijn bijvoorbeeld vijf verschillende schilderijen aangekocht die nu in het museum hangen. In het museum zijn vooral moderne kunstwerken te bewonderen. In de tuin van het museum zijn ook verschillende sculpturen te zien. Er worden in het Singer Laren bovendien verschillende voorstellingen gegeven voor jong en oud. Daarmee is een bezoekje aan Singer Laren met de Rembrandtpas leuk voor het hele gezin. Mensen die in het bezit zijn van een Rembrandtpas krijgen gratis toegang tot het museum.

Maritiem Museum

Het laatste leuke museum om te bezoeken met de Rembrandtpas is het Maritiem Museum in Rotterdam. Dit museum is het oudste scheepvaartmuseum van Nederland. Een dagje uit naar het Maritiem Museum is leuk voor het hele gezin. Naast een prachtige collectie over de maritieme historie is er ook genoeg te doen voor kinderen. Er zijn allerlei interactieve tentoonstelling waarmee kinderen zich gegarandeerd een hele dag kunnen vermaken. Leuk aan dit museum is dat het ook mogelijk is om een echte werkplaats te bezoeken. Hier zie je bijvoorbeeld hoe een echte smid te werk gaat. Leden van Vereniging Rembrandt kunnen het Maritiem Museum kosteloos bezoeken met hun Rembrandtpas.

Meer inspiratie?

In dit blog hebben we speciaal voor jou vijf leuke musea om te bezoeken met een Rembrandtpas op een rijtje gezet. Naast deze vijf musea zijn er nog ruim 120 andere musea te bezoeken met de pas. Wil jij weten welke musea dit zijn? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Vereniging Rembrandt. Wil jij zonder Rembrandtpas een goedkoop dagje uit naar een museum? Bezoek dan zeker eens onze homepage en scoor jouw museumtickets met hoge korting!