Alles wat jij moet weten over de Winter Efteling!

Attractiepark de Efteling is eigenlijk altijd ontzettend leuk om te bezoeken. Er is het hele jaar door genoeg te doen, maar misschien wel het leukste moment om de Efteling te bezoeken is tijdens de Winter Efteling in de maanden november, december en januari. In dit blog vertellen wij jou echt alles wat je moet weten over de Winter Efteling. Nieuwsgierig geworden? Ga dan snel verder met lezen!

Betoverende versieringen

Wie al eens in de Efteling is geweest, weet dat het attractiepark er altijd sprookjesachtig uitziet, maar tijdens de Winter Efteling is het pretpark nog mooier. Het gehele attractiepark wordt aangekleed met prachtige winterse decoraties, ontelbaar veel lampjes en knusse kampvuren. De sprookjesbosbewoners worden extra warm en feestelijk aangekleed en er verschijnen verschillende winterse fotopunten. Op sommige plekken van het attractiepark ligt zelfs echte sneeuw op de daken!

Warme winterse weide

Midden in het attractiepark verschijnt tijdens de Winter Efteling een knusse warme winterse weide. Op deze weide vind jij verschillende kampvuren, allerlei chalets met lekkere hapjes en drankjes en er is zelfs een schaatsbaan te vinden. Deze weide is de ideale plek om even lekker uit te rusten en op te warmen. Er zijn voldoende overdekte zitplekken zodat je even rustig kunt genieten van de prachtige versiering en het knisperende kampvuur op de achtergrond.

Extra entertainment

Tijdens de Winter Efteling is er extra entertainment voor jong en oud. Ontmoet bijvoorbeeld Sneeuwprinses Jelka en Vuurprins Kendrik. Deze dappere prins en prinses gaan graag met je op de foto. De Lichtpuntjes zingen de mooiste winterse liedjes en in het Sprookjesbos geniet je van een speciale winterse Sprookjesboomshow. Mascottes Pardoes en Pardijn lopen in een prachtige winterse outfit door het park om met iedereen op de foto te gaan. Aan het einde van de dag sluit je het bezoek aan de Winter Efteling af met watershow Aquanura. Vooral in het donker zorgen de dansende fonteinen van deze show voor een prachtig gezicht.

Winter Efteling openingstijden

Het is goed om te weten dat er tijdens de Winter Efteling speciale openingstijden zijn. Je geniet in de wintermaanden vooral in het weekend vaak langer van alle attracties en het extra entertainment in de Efteling. Extra leuk aan deze ruimere openingstijden is dat je de Efteling ook in het donker kunt beleven. Met alle versieringen en lampjes is het pretpark in het donker een prachtig plaatje. Heb jij geen zin om na een lange dag in de Winter Efteling nog naar huis te rijden? Boek dan eens een Efteling overnachting op één van de Efteling vakantieparken of in het Efteling Hotel.

Efteling winter snacks

Van het rondlopen in de kou krijg je natuurlijk honger en dorst. Gelukkig zijn er genoeg lekkere snacks verkrijgbaar tijdens de Winter Efteling. Geniet bijvoorbeeld van een warm kaneelbroodje, een heerlijke kom erwtensoep of een broodje curryworst. Al deze winterse snacks zijn verkrijgbaar bij de chalets rond de kampvuren. Uiteraard mogen ook de warme chocolademelk en glühwein niet ontbreken. Deze warme dranken zijn verkrijgbaar bij verschillende horecapunten in het attractiepark.

Winter Efteling korting

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden over de Winter Efteling? Overweeg dan zeker eens om een bezoekje te brengen aan het pretpark in Kaatsheuvel tijdens de wintermaanden. De Winter Efteling prijs hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. Er zijn namelijk zeer regelmatig Winter Efteling aanbiedingen te vinden op onze website. Neem daarom zeker eens een kijkje op onze speciale pagina en scoor met korting Winter Efteling tickets.