Een dagje uit voor senioren

Dat je een dagje ouder bent betekent natuurlijk niet dat je het liefst de hele dag achter de geraniums wilt zitten. Lekker een dagje weg zorgt voor gezelligheid en houdt je fit. Er zijn talloze leuke dagjes uit te vinden, die allemaal seniorenvriendelijk zijn. Trek er bijvoorbeeld lekker met de familie op uit, trommel wat vrienden of buren op of vraag of je kaart-, dans- of wandelclub zin heeft in een dagje weg. Maar, waar gaat de reis dan naartoe? Dat onze achtbaantester Jack (67) het leuk vindt om in een achtbaan te zitten betekent niet dat iedereen die wat ouder is graag naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er nog heel veel andere dagjes uit. Bij veel dagjes uit zijn er allerlei mogelijkheden voor senioren. Speciale entreeprijzen, een rondleiding of andere leuke extra’s behoren vaak tot de mogelijkheden.

Ga je met een grote groep een dagje weg? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Uiteraard is het mogelijk om allemaal met aparte auto’s af te reizen naar de bestemming van het uitje. Maar gezellig met zijn allen in een bus behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende bedrijven die busreizen organiseren naar dagjes uit. De reizen worden georganiseerd speciaal voor senioren of juist voor een gemixte groep. Hieronder vind je een aantal interessante partijen die reizen aanbieden voor onder andere senioren.

 • Dagje Uit

  Bij deze organisatie ben je welkom voor dagjes uit door het hele land. Of je nu naar Enkhuizen wilt of de Achterhoek wilt verkennen, alles is mogelijk. Ook als je graag eens de Friese klederdracht wilt bekijken of oog in oog wilt komen te staan met Jan Smit kan dit. Het bedrijf organiseert uitjes naar Friesland, Volendam, Limburg en nog veel meer plekken in Nederland.

 • Bakreizen

  Met dit bedrijf reis je een of meerdere dagen naar verschillende bestemmingen. Afhankelijk van wat je zelf wilt en wat er mogelijk is maak je je keuze uit het aanbod. Niet alleen dagjes uit in Nederland organiseert het bedrijf maar ook reisjes naar het buitenland boek je hier. Reis bijvoorbeeld af naar Brugge of Brussel en verken deze steden.

 • Betuwe Express

  Met de Betuwe-Express reis je met een groep naar verschillende bestemmingen. De organisatie regelt reizen naar verschillende provincies in Nederland. In iedere provincie zijn verschillende uitjes te vinden waar je naar afreist met de bus. Maar het is ook mogelijk om een groepsreis te boeken naar een dierentuin of een groot evenement, zoals de 50plus beurs.

 • Touringcar Huren

  Natuurlijk is het ook mogelijk om, als je een grote groep verzameld hebt, een touringcar te boeken. Heb je een bepaalde bestemming in je hoofd maar is het lastig om een passende touroperator te vinden? Het is ook altijd mogelijk om een touringcar te huren voor de hele groep.

Museum Plus Bus

Daarnaast is er een bijzonder initiatief: de Museum Plus Bus. Met de Museum Plus Bus is het mogelijk om naar één van de geselecteerde musea te gaan, voor niks. Om in aanmerking te komen voor zo’n busreis en museumbezoek dien je je met een groep in te schrijven. Verzamel dus al je kennissen in het bejaardentehuis of van de vereniging en schrijf je met z’n allen in bij de Museum Plus Bus. Wie weet zijn jullie binnenkort aan de beurt om met de bus te vertrekken naar één van de twaalf musea. Op de website vind je allerlei informatie over de bus.

Extra korting voor senioren

Als senior is het op verschillende manieren mogelijk om extra korting te krijgen. Door lid te zijn van een vereniging, een speciale pas aan te vragen of je in te schrijven voor bepaalde nieuwsbrieven. Omdat er véél mogelijk is, hebben we een overzicht gemaakt van de mogelijkheden die er zijn om korting te krijgen.

Allereerst vind je hier het overzicht van mogelijkheden om als senior korting te krijgen bij verschillende dagjes uit.

 • Als lid van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) krijg je behoorlijk wat voordeel bij allerlei verschillende uitstapjes. Er zijn regelmatig leuke acties en kortingen te krijgen als je lid bent van de bond. Profiteer bijvoorbeeld van gratis entree voor een bepaalde beurs of ontvang hoge kortingen op een fijne reis. Website
 • Ben je lid van de Unie KBO (Unie Katholieke Bond van Ouderen)? Ook dan profiteer je van allerlei voordelen. Zo ontvang je een magazine met leuke kortingen én zijn er andere leuke voordelen op de website te vinden. Zo ben je bijvoorbeeld eens per jaar van harte welkom op de 50plus beurs. Als lid van Unie KBO hoef je geen entree te betalen. Website
 • Als lid van de Protestants Christelijke Ouderen Bond heb je ook recht op een aantal kortingen. Bovendien wanneer je lid bent van deze bond, worden je belangen behartigd. Bovendien krijg je korting bij verschillende webshops en is er een speciale groep die je belangen behartigt. Website
Naast deze organisaties waar je lid van dient te worden, zijn er ook andere mogelijkheden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er in je gemeente een speciale kortingspas bestaat die korting geeft op uitjes, activiteiten en andere dingen binnen de gemeente.

Openbaar vervoer

Reis je regelmatig met het openbaar vervoer? Ook dan is het zonde om korting te laten liggen. Tegenwoordig is het reizen met de OV-chipkaart natuurlijk énorm aan te raden. Als je de kaart aanvraagt is het mogelijk om aan te geven dat je 60 jaar of ouder bent. Vanaf deze leeftijd krijg je namelijk korting. Bij de Nederlandse Spoorwegen is de korting 40% op kaartjes en bovendien krijg je regelmatig ‘keuzedagen’. Bij de andere vervoerdersmaatschappijen krijg je geen extra korting. Ben je ouder dan 65? Ook dan ontvang je 40% korting op treinkaartjes en de keuzedagen. Daarnaast ontvang je bij de overige vervoersmaatschappijen 34% korting. Zo bespaar je toch aanzienlijk op de reiskosten naar kinderen, kleinkinderen of vrienden aan de andere kant van het land.

Bioscoopbezoek

Wil je graag een goede film zien in de bioscoop? Bij veel bioscopen worden speciale middagen georganiseerd speciaal voor 50-plussers. Dus vind jij het heerlijk om naar de film te gaan maar vind je de reguliere prijs te hoog? Dan is een bezoek aan zo’n speciale middag een echte aanrader. En hier worden overigens niet alleen films voor 50-plussers geprogrammeerd want vaak bezoek je ook de films van nu. Bovendien zijn de reguliere films niet voorzien van een pauze terwijl je bij de 50-plus middag gewoon tussendoor een pauze hebt.

Rolstoel of rollator

Als oudere kan het maar zo zijn dat je je voortbeweegt in een rolstoel of met een rollator. Om je te informeren over de toegankelijkheid van de grote dagjes uit vind je hier een handig overzicht. Het is natuurlijk vervelend om ter plekke tot de ontdekking te komen dat je maar op weinig plekken terecht kunt met je rolstoel of rollator.