Met Halloween griezelen in een Pretpark

Trick or treat! Het Amerikaanse feest Halloween wordt ook in Europa steeds vaker gevierd. Voornamelijk in alle pretparken, die eind oktober alles uit de kast trekken om zo griezelig mogelijk voor de dag te komen. Enge mummies, heksen en boosaardige clowns staan klaar om jou de leukste griezelavond van het jaar te bezorgen. Dat is misschien nog wel leuker dan de Amerikaanse variant van het feest. Hierbij zijn de huizen versierd met lampjes, uitgesneden pompoens en ratelende skeletten, waar de kinderen in hun creatieve outfits aanbellen voor wat lekkere snoepjes. Maar ook volwassenen trekken graag een griezelige outfit aan! Om toch een beetje een Amerikaans tintje te geven aan deze pagina, hebben we daarom voordelige verkleedtips voor je, zodat je in stijl de pretparken bezoekt. Waar vier jij Halloween dit jaar?

Ga terug naar de informatie pagina

De naam Halloween is afgeleid van All Hallows Eve, oftewel Allerheiligenavond. Bij de oude Kelten begon het nieuwe jaar op 1 november met Allerheiligen, wat dus betekent dat Halloween hun Oudejaarsdag was! Deze dag was voor hen extra bijzonder, omdat zij geloofden dat alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om een levend lichaam in bezit te nemen. Maar geen enkele levende Kelt die dat wilde natuurlijk! Daarom droegen zij maskers om de kwade geesten weg te drijven. En zie hier: de oorsprong van het verkleedpartijtje! In Groot-Brittannië wordt dit feest al eeuwen of misschien millennia lang gevierd, de Amerikanen namen het griezelige gebruik pas in de 19e eeuw over. Dit dankzij de grote groepen Ieren en Schotten die immigreerden naar het grote land aan de andere kant van de oceaan.

Halloween in een Nederlands pretpark


De feestdag wordt in Nederland steeds populairder. We zijn al bekend met Sint Maarten, de elfde van november, wanneer kindertjes met lampions de straat op gaan om snoepjes te krijgen. Maar Halloween is een feest voor zowel jong als oud en wie houdt er bovendien niet van verkleden? Dankzij het griezelelement wordt het feest steeds meer een traditie en zijn er ieder jaar meer locaties waar het gevierd kan worden. Zo spelen de Nederlandse pretparken ook in op het thema.

Walibi Fright Nights

Neem je klavertje vier en konijnenpootje maar mee: in Walibi vindt voor de veertiende keer de Fright Nights plaats. De duistere nachten lokken al veertien jaar bezoekers naar het park. Bezoekers die graag willen schrikken en van een kick houden. Ben je bang aangelegd? Neem dan iemand mee aan wie je kan vastklampen, want reken er maar op dat je de schrik van het leven krijgt! Er zijn Haunted Houses, Scare Zones en Horror Shows. Kom daar oog in oog te staan met Eddie de Clown, de enge grappenmaker die je het leven zuur maakt! De Fright Nights zijn van 10 tot en met 31 oktober op elke vrijdag, zaterdag en zondag.

> Alle kortingsacties!

Heksendoorn

Het gezellige park Hellendoorn wordt van 11 t/m 26 oktober omgetoverd tot Heksendoorn. De plek is bezaaid met pompoenen en bezems en alles wat bij Halloween hoort. Dit is de plek waar heksen, spoken en andere angstaanjagende figuren samenkomen om bezoekers te laten schrikken. Maar niet te veel, want het park richt zich vooral op bezoekers tot twaalf jaar. Zo zijn er de levende spookhuizen De Griezel Grot en Château Lumière en komt de opperheks Odelia net als voorgaande jaren weer langs. Op de speciale Griezelavonden, op 11, 18 en 25 oktober, is het park geopend tot 21.00 uur en wordt de dag afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

> 40% korting op een entreekaartje!

Halloween Nights / Happy Halloween

Kies je liever voor de vriendelijke variant van deze traditie, bezoek dan het Limburgse Toverland. Tijdens de Happy Halloween Weeks, dagelijks van 17 oktober t/m 2 november, ontmoeten de jonge bezoekers allemaal aardige heksen en tovenaars en is er een markt op het Heksenplein. Wil je wel griezelen, dan heeft het park de Halloween Nights voor je in petto. Deze zijn op 17, 18, 24, 25, 31 oktober en 1 november. Dan komen de kwaadaardige wezens tevoorschijn! Mummies en zombies lopen door het park, er zijn geopende grafkisten en vertonen zigeuners hun magische en duistere kunsten. In de scarezone DesTroy loop je allemaal zielen van overleden krijgers tegen het lijf!

> € 2,50 korting op een entreekaartje!


Vier Halloween in een buitenlands pretpark


Niet alleen de Nederlandse pretparken spelen in op het fenomeen Halloween. De grootste buitenlandse parken kunnen er ook wat van! Zie jij het wel zitten om een tripje te maken voor wel een heel spannend dagje?

Angstaanjagend Bobbejaanland

Onze zuiderburen houden ook wel van een griezelfestijn. Van 18 oktober t/m 2 november vier je Halloween in Bobbejaanland! Let goed op wanneer je het pretpark betreedt: achter bijna elke boom vind je wel een angstaanjagende vampier die je aan het schrikken maakt. Voor de echte waaghalzen is er de helse doolhof House Of Phobia, alleen toegankelijk voor bezoekers van zestien jaar of ouder. Voor een dansshow à la Michael Jackson’s Thriller ga je naar de theatershow Graveyard City. Op 26 en 31 oktober is het Halloween Nocturne: deze dag eindigt met een prachtig vuurwerk.

> 40% korting op een entreekaartje!

Beef in Walibi Belgium

Net als in Nederland staat ook het Belgische Walibi in het teken van het duistere feest. Heel het park staat van 19 oktober t/m 1 november in het teken van zinderende zombies! Er zijn zeven Haunted Houses en zes speciale Halloween-zones. Ga naar het spookhuis Project Z en vecht samen met de andere rebellen tegen het dodelijke Z1-virus van Marva en haar zombies. Bezoek haar geheimzinnige schuilplaats! Voor een nog angstaanjagender spookhuis betreed je Villa 13. Het huis is ooit bewoond door een echte psychopaat en herbergt paranormale activiteiten. Niet geschikt voor mensen met een zwakke maag! Voor de echte bikkels van zestien jaar en ouder zijn er op 18, 25, 26, 29, 30 en 31 oktober, en op 1 november de Nocturnes. Hier gil je nog harder!

> € 7,00 korting op een entreekaartje!

Halloween Zoorror

Het Bellewaerde Park ligt na een vulkaanuitbarsting vol met vreselijke wezens en enge monsters. Zij komen via gaten in de grond naar de wereld van de mensen! Deze onderwereldse freaks hebben het voorzien op de bezoekers en jagen ze de schrik op het lijf. Bezoek er het haunted house Fanta’Maze en laat je schrikken door Bokotor. Er zijn allemaal zones ingericht op het griezelige feest. Of bezoek het ZoorRror Circus: hier is iedereen ineens veranderd in griezelige monsters! Maar de circusdirecteur wil de voorstelling toch door laten gaan.. Zoorror is op 18 en 19 oktober en van 25 oktober t/m 2 november. De Halloween Nocturnes inclusief spetterend vuurwerk zijn op 25, 26 en 31 oktober en op 1 november. Op 24 oktober is de exclusieve opening van het park met Halloween Night.

> € 5,00 korting op een entreekaartje!

Griezel met Piet Piraat

Vier het engste feest van het jaar met Piet Piraat! Het Vlaamse Plopsaland in de Panne zet zijn poorten open voor piraten, heksen en andere griezels. Ga met z’n allen naar de spannende show met Piet Piraat in het Groot Theater en griezel met hem mee. Voor een spectaculair vuurwerk wacht je tot het eind van de dag: dan zullen allerlei kleurrijke sterren de lucht sieren! Halloween met Piet Piraat is van 25 oktober t/m 2 november.

> € 10,00 korting op een entreekaartje!

Halloween Horror Feest

Bij de oosterburen houden ze ook wel van wat gegriezel. Movie Park Germany houdt dit jaar voor de zestiende keer het Halloween Horror Feest, op elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond van 2 t/m 31 oktober. In het Duitse park is een zombie-apocalypse: er lopen maar liefst tweehonderdvijftig van deze zombies rond. Bezoek de attracties en shows die speciaal voor de gelegenheid zijn omgetoverd voor dit angstaanjagende feest: de Circus of Freaks, het Deathpital Reloaded en Aaron Hypnose

> € 12,00 korting op een entreekaartje!

Disney’s Halloween Festival

Het bekendste pretpark van Europa staat ook stil bij het spannende feest. Het sprookjesachtige Disneyland Parijs heeft heel oktober iedere dag de parade Mickey’s Halloween Celebration. In de hoofdstraat komen de spoken uit alle huizen naar buiten, zo ook het spook van de burgemeester. Ga naar een meet&greet met Jack en Sally, de hoofdpersonen van de film Nightmare Before Christmas, die te vinden zijn bij de begraafplaats van Phantom Manor. Halloween is geen echt feest als er geen snoep is. Gelukkig deelt goedaardige Goofy allemaal lekkers uit met zijn snoepmachine! Op de laatste dag van het festival is Disney’s Halloween Party, die tot 01.00 uur duurt.

> Arrangementen vanaf € 119,00 inclusief gratis toegang tot het park!

Voordelig verkleed naar een PretparkBij Halloween horen angstaanjagende kostuums. Wil jij je ook verkleden als monster of zombie, maar wil je er liever niet te veel geld aan uitgeven? Hier een aantal tips om griezelig maar goedkoop voor de dag te kopen.

Zombie

Verkleed je als zombie: hiervoor hoef je alleen maar te grabbelen tussen je oude kleren! Bepaal wat voor een soort zombie je wordt: een schoolmeisje, een kantoorklerk, een voetballer. Het maakt allemaal niet uit! Pak je oude kledingstukken en neem een schaar of scherp stanleymes. Maak rafels aan de randen van je shirt, knip gaten in een spijkerbroek of zorg voor ladders in de panty. Met een aansteker maak je een aantal brandplekken in je outfit. Niks is te gek! Volgende stap: bloed en modder. Je kunt nepbloed in een carnavalswinkel kopen, maar voordeliger is om het zelf te maken. Smeer het bloed op de kleding en gooi er ook even wat zand of modder overheen. Zombies zijn monsters die uit de dood zijn opgestaan, dus uit het graf herrezen! Finishing touch: schmink. Maak je gezicht wat bleker, zorg voor donkere kringen om je ogen en maak nepwonden. Vergeet ook niet het zombieloopje te oefenen!

Heks

Veel dames kiezen graag voor een heksenkostuum. Ook deze kan je heel voordelig maken! Bijna iedere vrouw heeft wel een lange rok, panty’s en een zwart shirt in de kast hangen. Zwart, rood, groen of paars: één van deze kleuren is perfect voor de outfit. Neem de schaar in de hand en knip punten in de rok. Het hoeft niet heel netjes, het is immers Halloween! Heb je een t-shirt met korte mouwen, dan naai je daar eenvoudig nog wat extra stof aan vast. Zorg ervoor dat je van die grote en puntige mouwen hebt, misschien wel gemaakt van één of ander doorzichtig negligé wat je nog had liggen. Neem een gekleurde panty, die lekker afsteekt bij de rest van het kostuum. Zwarte puntschoenen of kistjes eroverheen en je bent bijna klaar. Een hoed kan natuurlijk niet ontbreken! Die is misschien wat lastig om zelf te maken en in dat geval kan je beter een aantal euro’s besteden in de carnavalswinkel. Pak er nog een oude bezem bij en jij bent klaar om rond te spoken!

Mummie

Misschien wel het meest simpele kostuum is die van de mummie. Haal de witte of beige oude lakens van je grootouders van zolder en ga ermee aan de slag! Met een schaar knip je de stof een beetje in, zodat je om de paar centimeter een inkeep hebt. Vervolgens scheur je de reep stof er van af. Zo krijg je een rafelig effect aan de witte repen stof. Maak ze een beetje viezig door ze in een emmer vies water te doen of door ze met modder in te smeren. Laat ze daarna goed drogen. Je kunt je vervolgens wel helemaal inrollen in de verschillende repen, maar dat is niet praktisch. Stel je voor dat je naar het toilet moet! Dan moet je eerst al die stof van je af halen. Veel te ingewikkeld! Je kunt beter een oude broek en oud shirt (met lange mouwen) nemen, en daar al die repen op naaien. Het hoeft niet al te netjes, de stroken mogen best een beetje losjes hangen. Zo heb je een aparte broek en shirt, die je uit trekt wanneer je maar wilt. Het enige wat nog overblijft, is het hoofd. Smeer wat witte schmink op je gezicht en maak je oogkassen donker. Wikkel je hoofd in een aantal repen en je bent helemaal gemummified!

Zwarte kat

Bij de duistere nachten hoort ook een zwarte kat. Deze ongeluksbrenger komt in veel heksenverhalen voor en het kostuum is ook nog eens simpel te maken. Het makkelijkst is als je een catsuit zou hebben. Heb je dat niet? Geen probleem! Kies dan voor een zwarte legging met daarboven een strak zwart shirt. Of wil je wat minder sexy gekleed, dan kies je voor een ietwat groter shirt. Draag zwarte schoenen (killerheels voor de sexy zwarte kat) onder je legging. Voor het echte kat-effect zijn wel een kattenstaart en -oren nodig. De staart is eenvoudig: neem een oude zwarte panty en vul deze met zoiets als sokken. Prop het niet te vol, de staart van een kat is namelijk dun en elegant. Voor de oortjes neem je een zwarte haarband en wat zwart karton. Knip twee driehoekjes uit het karton en plak ze aan de haarband vast. Teken nog wat snorharen op je gezicht en oefen je gespin: jij bent niet zonder handschoentjes aan te pakken!

Meer budget? Koop jouw feestkleding online


Carnavals-kostuums.nl

Funny-costumes.nl

Halloween-feestwinkel.nl

Partydog.nl

Partykostuums.nl