10 producten die online goedkoper zijn

Veel producten zijn online veel goedkoper dan in fysieke winkels. Dit heeft diverse redenen. Zo zitten er minder schakels tussen de fabriek en jou als consument. Online shoppen is ook goedkoper omdat de winkelier minder kosten heeft.

Toegegeven, het bouwen en onderhouden van een website kost geld, net als het versturen van een nieuwsbrief, maar deze kosten vallen in het niet bij de kosten die een ‘gewone’ winkelier heeft. Hij moet bijvoorbeeld een winkelpand huren. De kosten voor een A1-locatie in het hart van een stad zijn enorm, en daar komen dan ook nog de kosten voor gas, water en licht bij. Bovendien is er personeel nodig om de winkel draaiende te houden en wordt er misschien weleens iets gestolen… Kortom: heel veel kosten, die een webwinkelier allemaal niet heeft.

Maar, welke producten zijn er nu online echt veel goedkoper dan in de winkel? Wij hebben een top 10 producten voor je gemaakt, die je op internet veel voordeliger aanschaft dan in de winkel. Doe er je voordeel mee!

10. Films

De prijzen van films liggen in het begin vaak min of meer vast. Toch kun je online flink wat korting scoren bij het kopen van een DVD of Blu-ray. Vaak ligt de prijs sowieso al een paar euro lager en door middel van kortingscodes snoep je wat van de prijs af. Als je even geduld hebt, en niet per se de nieuwste releases wilt zien, bespaar je helemaal veel geld. Veel grote webshops bieden films na een paar maanden voor een prikkie aan, terwijl ze dan nog voor het volle pond in de winkels liggen. Vaak zijn dit combideals, waarbij je bijvoorbeeld 2 of 3 films voor 20 euro afrekent. Koopje!

9. Meubels

Meubels kun je het allerbeste online kopen. Niet alleen omdat je dan niet hoeft te sjouwen met zware dozen -die worden namelijk gewoon gebracht-, maar vooral omdat je veel geld bespaart door online te winkelen. In meubelzaken werken de verkopers vaak op commissiebasis: hierdoor betaal jij veel geld. Dat geld bespaar je als je online je meubelen aanschaft. Bovendien heb je online de tijd om rustig rond te kijken en te zoeken naar de goedkoopste oplossing voor jou interieur. Wil je het helemaal goedkoop? Speur dan op Marktplaats naar tweedehands koopjes!

8. Speelgoed

Speelgoedwinkels zijn behoorlijk duur. Cadeautjes voor verjaardagen en Sinterklaas koop je daarom het beste online. Speelgoed uit het buitenland, zoals Lego of Playmobil, is vaak stukken goedkoper online dan in de winkel. Ook voor ‘groot’ speelgoed, zoals trapauto’s, speeltoestellen en Xboxen betaal je online veel minder. Let wel goed op namaakspeelgoed: in China neemt men het minder nauw met veiligheid van speelgoed dan wij. Een aanbieding op een minder bekende website of Marktplaats waarvan je denkt ‘dat kan écht niet, voor dat geld’, is meestal nep.

7. Cosmetica

Veel dames hebben het al ontdekt: make-up is online vaak goedkoper dan in de winkel. Er zijn veel webwinkels die stunten met de prijzen van make-up. Vaak zijn dit buitenlandse merken, die hier in Nederland veel goedkoper zijn dan bijvoorbeeld Maybelline of L’oreal. Natuurlijk is het wel vaak afwachten hoe de kwaliteit van een lipstick of mascara van 1 euro uitpakt. Beautybloggers hebben vaak veel informatie over dergelijke merken op hun website staan en kunnen je goede tips geven. Populair zijn onder andere ELF en Zoeva.

6. Schoenen

Schoenen zijn mateloos populair om online aan te schaffen. Voornamelijk omdat ze online veel goedkoper zijn dan in schoenenwinkels. In een grote online schoenenwinkel van Duitse oorsprong betaal je vaak veel minder dan in de schoenenzaak bij jou in de winkelstraat. Daarnaast heb je op internet natuurlijk veel meer keuze. Je hebt toegang tot schoenen over de hele wereld! Bekijk, als je in het buitenland gaat schoenshoppen ook onze pagina over buitenlandse webwinkels. Twijfel je over het online aanschaffen van schoenen vanwege de maat? Zoek dan op ‘[merk schoen] pasvorm’. Zo ontdek je of een schoen groot, klein, smal of breed valt.

5. Kleding

Kleding is het populairste artikel om online aan te schaffen. Niet zo gek: want je betaalt vaak weinig voor de laatste mode. Niet alleen in bekende grote webwinkels, maar juist in kleinere online boetiekjes shop je een prachtige outfit voor een prikje. Een andere goede reden om online kleding aan te schaffen is het feit dat je er zo lekker uniek uitziet: een shirt van een onbekende Spaanse ontwerpster, gekocht via internet, zie je veel minder vaak dan een shirt van een Zweedse modeketen.

4. Apparatuur

Het verschil tussen de prijs van apparatuur in de winkel en de prijs van apparatuur die je online koopt is behoorlijk. Dit heeft veel te maken met de eerder uitgelegde marge voor verkopers en natuurlijk ook met de huur van een pand. Diverse Duitse webwinkels leveren ook aan Nederland. Zij hanteren lagere prijzen dan Nederlandse bedrijven en omdat ze zich toegelegd hebben op de Nederlandse markt zijn de verzendkosten laag. Op websites als Kieskeurig en Beslist vergelijk je eenvoudig prijzen van deze producten, zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaalt.

3. Muziek

Muziek is een stuk goedkoper online. Ja, óók als je alleen voor de legale manier kiest, bijvoorbeeld door je te abonneren op een muziekstreamprogramma als Spotify. Het nadeel van dergelijke betaalde diensten is dat je geen indrukwekkende rij CD’s in de kast hebt staan, maar het moet doen met een digitale bibliotheek. Gelukkig zijn ook CD’s voordeliger op internet dan in de winkel. Net als bij films geldt dat de prijzen vooral veel lager zijn bij iets oudere releases. Ook in dit geval profiteer je vaak van combi-aanbiedingen, met 2 of 3 albums voor een vast bedrag.

2. Entreekaartjes

Als je een dagje uit gaat, bijvoorbeeld naar een pretpark of dierentuin, ben je een dief van je eigen portemonnee als je de kaartjes aan de kassa koopt. Het is bij bijna alle grote parken zo dat het online aanschaffen van entreekaartjes goedkoper is dan aan de kassa. Een euro per persoon is geen uitzondering. Behalve deze standaardaanbieding profiteer je online ook van aanbiedingen via dagactie- en veilingwebsites. Soms loopt die korting op tot meer dan 10 euro per kaartje. Op onze pagina met de beste aanbiedingen ontdek je alle actuele kortingsacties.

1. Vakanties

Een vakantie boeken via een reisbureau is behoorlijk prijzig. Je hebt namelijk al gekozen voor 1 aanbieder, bijvoorbeeld omdat deze bij jou in de stad zit. Hierdoor kun je niet meer rondshoppen voor lagere prijzen voor bijvoorbeeld vliegtickets. Daarnaast is online boeken ook veel goedkoper omdat er minder mensen voor je aan het werk gaan. In een reisbureau zit je aan tafel in een duurbetaald pand met een dame te praten. Dat kost allemaal geld. Online is alles al uitgezocht: vul je gewenste vertrekdatum in en de computer doet de rest.