10 producten die online goedkoper zijn

Dat veel producten online veel goedkoper zijn dan in fysieke winkels is niets nieuws. Doordat online winkels over het algemeen minder kosten hebben dan fysieke winkels kunnen producten eenvoudig goedkoper online worden aangeboden. Natuurlijk kosten zaken als het bouwen en onderhouden van een website geld, net als het versturen van een nieuwsbrief, maar deze kosten vallen in het niet bij de kosten die een ‘gewone’ winkelier heeft. Hij moet bijvoorbeeld een winkelpand huren. De kosten voor een A1-locatie in het hart van een stad zijn enorm, en daar komen dan ook nog de kosten voor gas, water en licht bij. Bovendien is er personeel nodig om de winkel draaiende te houden en wordt er misschien weleens iets gestolen. Kortom, heel veel kosten die een webwinkelier allemaal niet heeft.

Fijn om dan te weten dat producten online vaak goedkoper zijn dan ‘in het echt’. Maar, welke producten zijn dat dan precies? Uitmetkorting.nl heeft voor jou een top 10 gemaakt, zodat jij kunt zien welke producten dan daadwerkelijk online goedkoper zijn dan in fysieke winkels. Een beetje letten op de kleintjes is nooit verkeerd. Doe dus zeker je voordeel met deze uitgebreide top 10!

10. Sportartikelen

Allereerst liggen de prijzen van sportartikelen doorgaans een stuk lager op het web dan in fysieke winkels. Naast dat dus zaken als de huur- en g/w/e-kosten van een winkelpand meespelen, vergeten we een voordeel dat enorm van belang is in de prijsbepaling: kortingscodes. Online stikt het werkelijk van de kortingscodes. Bij Uitmetkorting.nl zijn die minder van toepassing op sportartikelen, maar werkt het concept hetzelfde. Doordat jij op het internet toegang hebt tot honderden, dan wel niet duizenden kortingscodes kun jij jouw sportartikelen online nog goedkoper bemachtigen dan in fysieke winkels!

9. Meubels

Meubels kun je het allerbeste online kopen. Niet alleen omdat je dan niet hoeft te sjouwen met zware dozen -die worden namelijk gewoon gebracht-, maar vooral omdat je veel geld bespaart door online te winkelen. In meubelzaken werken de verkopers vaak op commissiebasis: hierdoor betaal jij veel geld. Dat geld bespaar je als je online je meubelen aanschaft. Bovendien heb je online de tijd om rustig rond te kijken en te zoeken naar de goedkoopste oplossing voor jouw interieur. Wil je het helemaal goedkoop? Speur dan op Marktplaats naar tweedehands koopjes! Hier geldt echter geen bezorg- en installeerservice.

8. Speelgoed

Speelgoedwinkels zijn behoorlijk duur. Cadeautjes voor verjaardagen en Sinterklaas koop je daarom het beste online. Speelgoed uit het buitenland, zoals Lego of Playmobil is vaak stukken goedkoper online dan in de winkel. Ook voor ‘groot’ speelgoed, zoals trapauto’s, speeltoestellen en Playstations betaal je online veel minder. Let wel goed op namaakspeelgoed: in China neemt men het minder nauw met veiligheid van speelgoed dan wij. Een aanbieding op een minder bekende- of slecht beveiligde website of op een site als Marktplaats waarvan je denkt ‘dat kan toch haast niet waar zijn?’, is in veel gevallen nep.

7. Cosmetica

Ook make-up is online vaak goedkoper dan in de winkel. Er zijn veel webwinkels die stunten met de prijzen van make-up. Let vooral op momenten als Black Friday en met de feestdagen goed op prijsstunts. Vaak zijn dit buitenlandse merken, die hier in Nederland veel goedkoper zijn dan bijvoorbeeld Maybelline of L’Oreal. Natuurlijk is het wel vaak afwachten hoe de kwaliteit van een lipstick of mascara van 1 euro uitpakt. Beautybloggers hebben vaak veel informatie over dergelijke merken op hun website staan en kunnen je goede tips geven. Populair zijn onder andere ELF en Zoeva. Ook kun je dankzij influencers steeds meer te weten komen over de kwaliteit van bepaalde make-up. Via social media kanalen als Instagramm, Snapchat en Facebook kun jij te weten komen welke make-up van de beste kwaliteit is!

6. Schoenen

Schoenen zijn mateloos populair om online aan te schaffen. Voornamelijk omdat ze online veel goedkoper zijn dan in schoenenwinkels. In een grote online schoenenwinkel van Duitse oorsprong betaal je vaak veel minder dan in de schoenenzaak bij jou in de winkelstraat. Daarnaast heb je op internet natuurlijk veel meer keuze. Je hebt toegang tot schoenen over de hele wereld! Bekijk, als je in het buitenland gaat schoenshoppen ook onze pagina over buitenlandse webwinkels. Twijfel je over het online aanschaffen van schoenen vanwege de maat? Zoek dan op ‘[merk schoen] pasvorm’. Zo ontdek je of een schoen groot, klein, smal of breed valt. Daarnaast werken steeds meer webwinkels met zogeheten maattabellen. Meet de lengte, breedte en dikte van jouw schoen op en voilà: een mooi paar schoenen, snel bezorgd en ook nog eens tegen een zachtere prijs.

5. Kleding

Kleding is het populairste artikel om online aan te schaffen. Niet zo gek: want je betaalt vaak weinig voor de laatste mode. Niet alleen in bekende grote webwinkels, maar juist in kleinere online boetiekjes shop je een prachtige outfit voor een prikje. Een andere goede reden om online kleding aan te schaffen is het feit dat je er zo lekker uniek uitziet: een shirt van een onbekende Spaanse ontwerpster, gekocht via internet, zie je veel minder vaak dan een shirt van een Zweedse modeketen. Daarnaast is het shoppen in je eigen tijd en in je eigen vertrouwde omgeving (dus met name zonder overvolle winkelstraten) een grote reden voor veel mensen online te shoppen. Valt je gekochte kledingstuk niet in de smaak? In veel gevallen kun je het dan zelfs kosteloos retourneren.

4. Apparatuur

Het verschil tussen de prijs van apparatuur in de winkel en de prijs van apparatuur die je online koopt is behoorlijk. Dit heeft veel te maken met de eerder uitgelegde marge voor verkopers en natuurlijk ook met de huur van een pand. Diverse Duitse webwinkels leveren ook aan Nederland. Zij hanteren lagere prijzen dan Nederlandse bedrijven en omdat ze zich toegelegd hebben op de Nederlandse markt zijn de verzendkosten laag. Op websites als Kieskeurig en Beslist vergelijk je eenvoudig prijzen van deze producten, zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaalt.

3. Muziek

Muziek is een stuk goedkoper online. Ja, óók als je alleen voor de legale manier kiest, bijvoorbeeld door je te abonneren op een muziekstreamprogramma als Spotify of Apple Music. Het nadeel van dergelijke betaalde diensten is dat je geen indrukwekkende rij CD’s of LP’s in de kast hebt staan, maar het moet doen met een digitale bibliotheek. Gezien de voorkeur bij veel mensen tegenwoordig voor een online muziekbibliotheek ligt, zijn CD’s en LP’s een stuk goedkoper geworden. Kijk naar jouw gewenste albums op het internet en schaf ze tegen een zachte prijs aan!

2. Entreekaartjes

Als je een dagje uit gaat, bijvoorbeeld naar een pretpark of dierentuin, ben je een dief van je eigen portemonnee als je de kaartjes aan de kassa koopt. Het is bij bijna alle grote parken zo dat het online aanschaffen van entreekaartjes goedkoper is dan aan de kassa. Een euro per persoon is geen uitzondering. Behalve deze standaardaanbieding profiteer je online ook van aanbiedingen via dagactie- en veilingwebsites. Soms loopt die korting op tot meer dan 10 euro per kaartje. Op onze pagina met de beste aanbiedingen ontdek je alle actuele kortingsacties. Wil je wat gerichter zoeken? Bekijk dan onze overzichtspagina’s voor bijvoorbeeld sauna’s, musea en dierentuinen!

1. Vakanties

Een vakantie boeken via een reisbureau is behoorlijk prijzig. Je hebt op zo’n moment namelijk al gekozen voor 1 aanbieder, bijvoorbeeld omdat deze bij jou in de stad zit. Hierdoor kun je niet meer rondshoppen voor lagere prijzen voor bijvoorbeeld vliegtickets. Daarnaast is online boeken ook veel goedkoper omdat er minder mensen voor je aan het werk gaan. In een reisbureau zit je aan tafel in een duurbetaald pand met iemand op commissiebasis of met een stevige uurloon te praten. Dat kost allemaal geld. Online is alles al uitgezocht: vul je gewenste vertrekdatum in en je computer doet de rest. Wil je op een mooi vakantiepark in Nederland verblijven met korting? Check dan zeker de vakantieparken van Uitmetkorting.nl!