Met korting naar Loevestein

Wat is Loevestein?

Slot Loevestein ligt op een unieke plek, waar de Maas en Waal samenkomen. De geschiedenis van dit kasteel is spectaculair en daarom zeker een bezoekje waard. Het kasteel ligt in Poederoijen te Gelderland.

Loevestein reviews

Op basis van 20 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Loevestein beoordeling achter te laten.

Korting op Loevestein tickets

Ontdek de geschiedenis van Slot Loevestein nu zonder al te diep in je portemonnee te hoeven tasten. Hoe? Via Uitmetkorting.nl! Verkrijg kortingen via actuele veilingen, e-tickets of de Dagje-Uit-Quiz op deze pagina. Wie weet win je wel gratis Slot Loevestein entreekaartjes. Zowel van binnen als van buiten is Slot Loevestein Poederoijen indrukwekkend. Het slot uit de 14e eeuw heeft meerdere functies gehad, het was zelfs een staatsgevangenis! Kom meer te weten over dit historische slot via Uitmetkorting.nl. Haal online je toegangskaartjes en bespaar enorm. Zo hoeft een dagje naar Slot Loevestein niet duur te zijn!

Loevestein Poederoijen

Op een waterrijke plek in de gemeente Zaltbommel staat het imposante kasteel Loevestein. Dit slot ligt ten noordwesten van het dorpje Poederoijen en ligt in de uiterwaarden van de Waal en de Afgedamde Maas. Het historische slot stamt uit de veertiende eeuw, toen ridder Dirc Loef van Horne de opdracht gaf om het kasteel te bouwen. Het heeft in de Nederlandse geschiedenis flink wat meegemaakt, want het is in de Tachtigjarige Oorlog bezet door de Spanjaarden, deed dienst als staatsgevangenis met als bekendste gevangene Hugo de Groot en was onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nu heeft het gebouw de titel Rijksmonument gekregen en doet het dienst als Rijksmuseum. In Loevestein bekijk je een collectie die voor een deel is opgegraven in de omgeving van het slot en in de gracht. Ook zijn er veel objecten bewaard gebleven. Je ziet in het museum onder andere helmen, schoenen, bekers en oude afbeeldingen. Slot Loevestein is verder een prachtig gebouw om van binnen en buiten te bekijken. Het uitzicht is sowieso al erg indrukwekkend maar de verschillende vertrekken zijn ook de moeite van het bekijken waard. Er is verder ook een museumwinkel en een horecagelegenheid, waar je geniet van een hapje en een drankje.

Mensen bezochten ook: De Fundatie, Fort Vechten, Kasteel De Haar, Kasteel Doorwerth, Kasteel Hoensbroek, Muiderslot, Paleis Het Loo, Paleis Op De Dam, Paleis Soestdijk

Praktische informatie


Adres Loevestein

Loevestein 1
5307TG Poederoijen
Nederland

Contact

+31 (0)183-447171

Openingstijden en reserveren

Is Loevestein open? Kijk op de website van Loevestein voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.