Met korting naar Museum Joure

Wat is Museum Joure?

Museum Joure is een veelzijdig historisch museum, gevestigd in maar liefst tien gebouwen. Het museum heeft een uitgebreide collectie over oude ambachten, klokken en hedendaagse kunst.

Museum Joure reviews

Op basis van 5 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Museum Joure beoordeling achter te laten.

Korting op Museum Joure tickets

Korting op Museum Joure? Gebruik één van de actuele kortingsacties op deze pagina. Wij van Uitmetkorting.nl houden van korting en speuren het hele internet af voor actuele acties. Geniet van een voordelig bezoekje aan het Joure Museum door je in te schrijven of mee te bieden bij deze acties. Wie weet win je wel gratis toegang tot Museum Joure. Zo blijft een dagje uit met je gezin betaalbaar en blijft er geld over voor een vers kopje Douwe Egberts koffie of een souvenir uit het winkeltje. Dus plan je dagje weg snel en geniet van de kortingen op onze website.

Museum Joure

De eerste fabriek van koffiebrander Douwe Egberts vormt tegenwoordig het decor van Museum Joure. Natuurlijk is er aandacht voor dit bijzondere en historische verhaal van deze van oorsprong Friese onderneming. Zo zie je onder meer het geboortehuis van Egbert Douwes. Maar je bekijkt ook moderne kunst en er is een rustgevende natuurafdeling. De geschiedenis van Joure en omgeving komt naar je toe door middel van foto's en voorwerpen. Wanneer je dus nieuwsgierig bent naar allerlei leuke verhalen over de geschiedenis maar tegelijkertijd ook graag moderne kunst wilt bekijken en in een bijzonder gebouw wilt rondlopen zit je hier goed. Dit gebouw is de vaste locatie van het museum maar er worden ook allerlei kunstwerken door heel Joure geplaatst. De cultuurraad, Kultuerried in het Fries, zorgt voor exposities op andere plekken in Joure. Bezoek bijvoorbeeld het gemeentehuis of de bibliotheek en bekijk bijzondere andere exposities. Gezien het museum in een oude koffiefabriek gevestigd is mag een lekker bakje koffie niet ontbreken. Bezoek daarvoor het koffie& theehuis en smul van een lekker bakkie. Om extra veel op te steken van je museumbezoek is er leuk extra materiaal verkrijgbaar. Zeer regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd die de moeite waard zijn om bij te wonen. Houd een zakcentje over voor een heerlijke koffie van Douwe Egberts bij Museum Joure. Word verblijd met een aangename kortingsactie en de geur van kwaliteitskoffie.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Museum Joure

Geelgietersstraat 1
8501CA Joure
Nederland

Contact

+31 (0)513-412283

Openingstijden en reserveren

Is Museum Joure open? Kijk op de website van Museum Joure voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.