Met korting naar Museum Speelklok

Wat is Museum Speelklok?

Museum Speelklok, ook wel het vrolijkste museum van Nederland. Hier vind je allerlei soorten speelklokken, van het kleinste speeldoosje tot grote draaiorgels.

Museum Speelklok reviews

Op basis van 14 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Museum Speelklok beoordeling achter te laten.

Museum Speelklok Utrecht

Het vrolijkste museum van Nederland staat in Utrecht! In het Museum Speelklok, voormalig Museum Speelklok tot Pierement, zie en hoor je instrumenten die helemaal zelf muziek maken. Luister naar speeldozen, klokken, piano's en draaiorgels. Je maakt een muzikale tijdreis dwars door alle genres heen. Er zijn bijzondere oude klokken aanwezig in het museum, maar ook nieuwere klokken met een bijzonder werk van snaren. Bekijk tot in de belangrijkste details hoe een speelklok in elkaar zit. Kinderen gaan aan de slag met componeren, programmeren en spelen van hun eigen muziekspeeldoos. De allerkleinsten krijgen een gratis speurtocht. Dit museum is leuk om te bezoeken met het hele gezin want ook als ouders en grootouders kijk je ongetwijfeld je ogen uit naar al het moois wat is tentoongesteld in dit museum. Je was ongetwijfeld niet op de hoogte van alle muziekinstrumenten die zelfstandig muziek maakten. In dit museum leer je daar alles over. Ga mee met een rondleiding, bewonder acts die op het museumpodium klimmen of volg een inspirerende cursus in het restauratieatelier. Wanneer je een bezoek brengt aan het museum heeft je inwendige mens ongetwijfeld ook behoefte aan het één en ander, daarom is er ook een café bij het museum.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Museum Speelklok

Steenweg 6
3511JP Utrecht
Nederland

Contact

302312789

Openingstijden en reserveren

Is Museum Speelklok open? Kijk op de website van Museum Speelklok voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.