Lees hier het nieuws en ontvang korting op Dolfinarium

Dolfinarium is afgelopen nacht verblijd met de geboorte van een babydolfijn. Dolfijn Nalu beviel iets voor twaalven van een gezond jong. Dit is de eerste van een reeks jongen die nog moet komen. Naast Nalu verwachten namelijk ook Roxy, Liya en Anke een baby. De eerste dagen na een bevalling zijn kritisch voor moeder en jong, maar de verzorgers en dierenartsen zijn erg tevreden over de eerste nacht.

Maandag 12 september rond 22.30 uur ontdekten de nachtwakers van het Dolfinarium het begin van een bevalling. Ruim een uur later zwom er al een babydolfijntje tussen de andere dolfijnen in het leefgebied. Verzorgers en nachtwakers waren getuige van de bevalling en zijn erg verheugd met deze geboorte. De komende dagen worden moeder en jong 24 uur per dag geobserveerd. Dit kan goed aangezien de dolfijnen zowel boven als onder water bekeken kunnen worden. Tijdens deze observatie letten ze op ademhaling, het zogen en het algemene gedrag van Nalu en haar jong.

Bezoekers van het Dolfinarium kunnen, net als de verzorgers, moeder en kind goed zien. Wel zwemmen ze voorlopig nog in een speciale kraamkamer samen met de drie andere hoogzwangere dolfijnendames. Nalu is erg waakzaam en alert op haar pasgeboren kindje. Je hoeft niet perse naar het Dolfinarium te komen om een kijkje in de kraamkamer te nemen. Via de webcam kun je de dames ook volgen, hier kun je gelijk een naam verzinnen voor het pasgeboren kindje van Nalu. Binnen een week zullen de verzorgers een naam kiezen en bekend maken.

Tip: Kom op kraambezoek bij Nalu en maak gelijk kennis met de andere hoogzwangere dolfijnen. Koop hier je Dolfinarium kaartje met korting, maak gebruik van kortingscode ‘umkorting2011’.


« vorige artikel
volgende artikel »