Momenteel niet beschikbaar

Nationaal Speelgoedmuseum Spelebos

Hier draait alles om spelen en speelgoed

Bij het Spelebos draait natuurlijk alles om speelgoed en spelen, maar dan niet zoals je zou verwachten! In het Speelgoedmuseum hebben we een riante collectie speelgoed van vroeger. Ontdek de Fabeltjeskrant, loopauto's, modeltreinen, bordspellen en nog veel meer. Koop nu je tickets!

Bij Spelebos staat spelen, ontdekken en leren centraal. Beleef het spelen van toen weer op een nieuwe eigentijdse manier. Neem deel aan toffe speurtochten. Speel de leukste spelletjes van vroeger samen met het gezin, loop door onze diorama’s met bijzondere poppen en beren. Sommige van deze pronkstukken zijn zelfs meer dan honderd jaar oud! Daarnaast heeft het Spelebos een prachtige collectie Barbies, tinnen soldaatjes, boeken, geweldige modeltreinen en meer.

Spelebos heeft diverse grote collecties van oud speelgoed. Er is voldoende te zien en te beleven om jezelf de hele middag te vermaken. Bij het Spelebos zijn er geen Playstations of fidget toys maar dagen we je uit om ‘echte’ spelletjes te doen! Wat denk je van levensgroot dammen, Boter Kaas en Eieren, Sjoelen of Ganzenbord? Speel de spellen met je hele familie terwijl opa en oma de verhalen van vroeger vertellen. Dus ook geschikt voor kinderfeestjes en familie-uitjes. Spelebos is hét speelgoedmuseum voor jong en oud!