Momenteel niet beschikbaar

Apenheul

Oog in oog met loslopende apen!

Oog in oog met loslopende apen

Ga op avontuur in het nieuwe gebied en sta oog in oog met de loslopende apen! 🐒 Beklim de avontuurlijke brug en spot de twee nieuwe apensoorten. Deze bewoners van dit gebied, West-Afrikaanse franjeapen en Noordelijke talapoins, lopen in geen enkel ander dierenpark in Nederland vrij rond tussen bezoekers!

In dit groene natuurpark vind je nog heel veel andere apensoorten; wel 35 verschillende! Zie de loslopende apen van heel dichtbij, bezoek de voederpresentaties van de dierverzorgers en hang de aap uit in een van de gave speeltuinen. Natuurlijk is een dagje Apenheul ook leerzaam en herkenbaar; van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. Op welke aap lijk jij?

Wat zijn de openingstijden van Apenheul?
De openingstijden van Apenheul verschillen per seizoen. Hieronder kun je de actuele openingstijden vinden:

  • 31 maart t/m 7 juli en 28 augustus t/m 29 oktober: 10.00 uur tot 17.00 uur
  • 8 juli t/m 27 augustus: 9.30 uur tot 18.00 uur
  • 30 oktober t/m 5 november: 10.00 uur tot 16.00 uur

Wat is het adres van Apenheul?
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn

Bepaal hier jouw routebeschrijving naar Apenheul.

Bereikbaarheid & parkeren
Apenheul is goed te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Kijk hieronder voor de opties.

  • Met de auto
    Voer het adres in op je navigatiesysteem en laat je naar de parkeerplaats tegenover Park Berg & Bos leiden. Deze parkeerplaats is eigendom van de gemeente Apeldoorn en je parkeert voor het gemeentelijk tarief. Dat is € 10,25 per dag. Parkeerkaarten zijn ter plekke verkrijgbaar.
  • Met het openbaar vervoer
    Ga met de trein of bus naar Station Apeldoorn. Vanaf daar reis je met buslijn 12 in 17 minuten naar bushalte Apenheul. Je bent dan meteen bij het park. Kijk op 9292.nl voor actuele reisinformatie.

Hoe kun je betalen in Apenheul?
Overal in Apenheul kun je betalen met pinpas of mobiele telefoon, daarnaast is betalen met Apenheulgeld mogelijk (te koop in de Apenheul-webshop of bij de entree). Op enkele locaties kun je ook contant betalen.

Mag je een hond meenemen naar Apenheul?
Honden en andere (huis)dieren mogen niet mee naar Apenheul. Dit geldt ook voor blindengeleide- en hulphonden. Deze regel is ingesteld om infectiegevaar en schrikreacties tussen apen en (huis)dieren te voorkomen.

Kun je een kinderfeestje vieren in Apenheul?
Uiteraard kun je je kinderfeestje vieren in Apenheul. Het zal een onvergetelijke dag worden tussen de apen. Geniet van alle loslopende dieren en eet een heerlijk frietje in Ă©Ă©n van de horecagelegenheden.

Welke speeltuinen zijn hier te vinden?
Waan je een echte aap en ga klimmen, klauteren en slingeren in Ă©Ă©n van de speeltuinen die Apenheul rijk is. In ‘Het huis van NAAAP’ leer je spelenderwijs alles over de wondere wereld van apen. Bij ‘De Waaghals’ is de grootste en spannende speeltuin van Apenheul te vinden. Hier is een glijbaan waar je razendsnel mee naar beneden suist.

Ook kun je een speciale speurtocht doen. Bij de kaartcontrole kun je een gratis speurkaart pakken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is het uitvoeren van de opdrachten die je onderweg tegenkomt op de speciale bordjes.

Welke horecagelegenheden zijn er te vinden?
In Apenheul zijn drie verschillende horecapunten te vinden. Voor koffie met appeltaart of bier met bittergarnituur ga je naar De Apegaap. Hier heb je uitzicht op de speeltuin of op de witschouderkapucijnapen.In De Wildebras, het grote restaurant, kun je van alles krijgen. Voor de grote eters zijn er lekkere porties, terwijl er ook een groot aanbod aan kindermenu’s is. En dan is er nog De Waaghals. Geniet van een lekker broodje kroket, broodje aap of bestel een overheerlijk ijsje. Ook is hier een speeltuin te vinden.

Contact
Apenheul is bereikbaar per telefoon, mail en via social media. Bekijk hier alle contactmogelijkheden van Apenheul.

Plattegrond
Wil jij echt alle apen bewonderen tijdens jouw dagje uit? Bekijk dan alvast de plattegrond van Apenheul.