Momenteel niet beschikbaar

ZOO Antwerpen

De mooiste 19e eeuwse dierentuin ter wereld

ZOO Antwerpen is dé rustgevende, groene oase van de stad. Jonge gorilla’s verwarmen hier ieders hart in de Mensapenvallei. De leeuwentroep stoeit en ravot, net zoals de kleinste bezoekers dat kunnen doen in de nabijgelegen speeltuin. Ga ook zeker langs alle warme gebouwen zoals het Kleinapengebouw, de Wintertuin, het Mensapenverblijf, het Reptielengebouw, de Egyptische Tempel en Vriesland met de pinguïns en de kleurige vissen in het rifaquarium. Iedereen kijkt hier z'n ogen uit!

ZOO Antwerpen is 365 dagen per jaar geopend. In de wintermaanden is de ZOO dagelijks open van 10.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor actuele openingstijden op de website van ZOO Antwerpen.

Hoe ziet ZOO Antwerpen eruit?
Wees alvast goed voorbereid voor jouw bezoek aan ZOO Antwerpen. Bekijk alvast de plattegrond van de dierentuin en ontdek wat je kunt verwachten.

⁠Is ZOO Antwerpen toegankelijk voor mindervaliden?
Voor personen in een rolstoel is deze dierentuin in Antwerpen goed toegankelijk. Je kunt bijvoorbeeld gratis een rolstoel reserveren. Ook hanteert de ZOO voordeltarieven voor personen met een beperking.

⁠Zijn honden toegestaan?
Nee, huisdieren zijn strict verboden. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor blindengeleidehonden.

Zijn er speeltuinen?
Jazeker! Ideaal voor kinderen om lekker los te gaan. Zo combineer je een dagje dieren kijken met spelen.

Kun je iets te eten of drinken kopen?
Dit is ook mogelijk. Er zijn verschillende restaurants en kraampjes waar je gedurende de dag iets lekkers kunt kopen. Ook is het mogelijk om hier even uit te rusten tijdens je bezoek.