Met korting naar Vesting Bourtange

Wat is Vesting Bourtange?

Vesting Bourtange in Bourtange, een vestingsdorp te Groningen. Je gaat hier terug in de tijd naar het jaar 1742. De vesting diende jaren als één van de grootste verdedigingsnetwerken van het Noorden.

Vesting Bourtange reviews

Op basis van 30 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Vesting Bourtange beoordeling achter te laten.

Korting op Vesting Bourtange tickets

Kaartjes voor Vesting Bourtange haal je voordelig via Uitmetkorting.nl. Er zijn verschillende soorten entreekaarten. Zo is een entreekaart voor de zes musea van de vestiging. Kinderen tot en met 5 jaar mogen hier gratis naar binnen. Voor gezinnen is er een voordelige familiekaart verkrijgbaar. In de museum maak je een indrukwekkende tijdreis door de geschiedenis van Bourtange. Wist je dat je kan overnachten binnen de vestiging?! Wordt wakker in een kapiteins- of soldatenkamer en ervaar hoe het leven in 1742 was. Er is ook een combi entreekaart. Deze entreekaart is voor Klooster Ter Apel en Vesting Bourtange.

Vesting Bourtange

In Zuidoost Groningen, dicht bij de Duitse grens ligt Vesting Bourtange. In dit historische vestingstadje zijn het heden en het verleden verweven. Zo vind je in de vesting drie 'secreten'. Dit zijn kleine houten hokjes boven het water, die door de soldaten als toilet werden gebruikt. Een andere historisch hoogtepunt is het marktplein. Alle straten van Vesting Bourtange komen op dit plein uit. Vanaf het plein bereik je dus de hele vesting, ideaal als je nog nooit in het dorp bent geweest. Op het plein is namelijk altijd wel iemand te vinden en zodoende vind je altijd de juiste weg. Mocht je graag een nacht doorbrengen op een wel heel bijzondere locatie dan is dat hier ook gewoon mogelijk. Midden in de vesting vind je een soort hotel waar elke kamer een bedstee heeft. Ouderwets overnachten in de bijzondere vesting. Boek een van de arrangementen en volg een leuke rondleiding, bezoek het museum en nuttig een maaltijd. Wil je tijdens je bezoek ook graag nog iets actiefs doen? Er zijn fakkeltochten, er is een mogelijkheid om te kanoën en er worden survivaltochten georganiseerd. Ondanks dat de vesting oud aandoet, zijn er ook moderne activiteiten.

Mensen bezochten ook: Amsterdam Arena, Boom Chicago, Burgers' Zoo, De Bazaar Beverwijk, Duinrell, Efteling, Het Concertgebouw, Preston Palace, ss Rotterdam

Praktische informatie


Adres Vesting Bourtange

Willem Lodewijkstraat 33
9545PA Bourtange
Nederland

Contact

0599-354600

Openingstijden en reserveren

Is Vesting Bourtange open? Kijk op de website van Vesting Bourtange voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.