Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Diergaarde Blijdorp korting

Facebook
16
Google+
2

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp wordt al sinds 1885 door jong en oud bezocht. De dierentuin in Rotterdam is één van de oudste parken van het land en er wonen bijna 200 verschillende diersoorten. Je maakt er een mini-wereldreis langs dieren uit ieder continent van de wereld. Het koude Antarctica wordt vertegenwoordigd door de ijsbeer en de poolvos, het warme Afrika door giraffes, struisvogels, krokodillen en meer. De Noord-Amerikaanse bizon en prairiehond zijn er te vinden, net als Zuid-Amerikaanse schildpadden, slangen en papegaaien. Europa zorgt voor de wolf en het rendier, terwijl olifanten, apen en neushoorns Azië representeren. De kids leren zo waar elk dier vandaan komt. Ook zijn er veel informatiepunten in het park te vinden, waar zij nog meer leren over de dieren en hun leefomgeving. Wil je ook een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp? Ontdek dan snel of wij voordelige tickets in de aanbieding hebben.

Diergaarde Blijdorp Informatie

Diergaarde Blijdorp is één van de oudste dierentuinen van het land en één van de mooiste van Europa. Het park in Rotterdam, dat tegenwoordig vlak naast het Centraal Station ligt, bestaat al sinds 1885. Tot eind jaren '30 van de vorige eeuw stond het nog in de binnenstad van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Er was toen al besloten het hele park te verhuizen, maar de bommen die tijdens de Tweede Wereldoorlog op de dierentuin werden gegooid, zorgden voor een extra snelle overgang. Nu hebben de honderden dieren lekker veel ruimte in het park van wel 28 hectare groot. Dat moet ook wel, want de dierentuin heeft een uitgebreide collectie aan diersoorten. Er leven hier bijna 200 verschillende dieren! Tijdens je bezoek maak je in feite een kleine wereldreis, langs dieren uit alle continenten van de wereld. Bij binnenkomst sta je al meteen oog in oog met één van de hoogtepunten van het park: het Oceanium. Je wordt op ontdekkingsreis genomen door de oceanen en leert hier alles over de bewoners van de zee. Loop door de haaientunnel en zie de zwartpunthaai, de luipaardhaai en de verpleegsterhaai. Let ook op voor schildpadden, piranha's, zeeleeuwen en andere bijzondere dieren die leven in de oceaan. Bezoek daarna het Arctica, waar de poolbewoners zoals sneeuwuilen en poolvossen leven. Iets verderop ligt Amazonica. In dit tropische gedeelte fladderen duizenden kleurrijke vlinders rond! Verlaat dit gebied en je komt vanzelf bij de Savanne uit. Hier vind je de dieren die je tijdens een Afrikaanse savanne zou tegenkomen, zoals giraffen, zebra's en krokodillen. Dol op tijgers en olifanten? Ga dan naar het Aziëgedeelte in Diergaarde Bljidorp. Hier zijn regelmatig baby-olifantjes te bekijken! Het oudste gedeelte van het park is in en bij de Rivièrahal, waar allerlei soorten dieren bij elkaar wonen, van leeuwen tot reptielen en van kangoeroes tot apen.

Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp & Rotterdam
Dierentuin Diergaarde Blijdorp

De zes katachtigen die je gezien moet hebben


1. Aziatische leeuw
In de meeste dierentuinen wordt de Afrikaanse leeuw gehouden, maar in Nederland is Diergaarde Blijdorp het enige park wat een Aziatische leeuw heeft. Deze is net is qua formaat en qua manen net iets kleiner dan de Afrikaanse variant. Dit dier gaat ook door voor de Indische of Perzische leeuw. Die laatste komt in de bijbel voor en is ook zeer waarschijnlijk het soort geweest waar gladiatoren in de Romeinse arena's vroeger mee vochten.

2. Sumatraanse tijger
Deze tijger komt alleen voor op het Indonesische eiland Sumatra en heeft het daar best zwaar. Tijdens de allesverwoestende tsunami is een groot deel van het natuurreservaat waar hij normaal woont, weggevaagd. Instanties zijn nu bezig met de wederopbouw en dat is maar goed ook: er leven maar een paar honderd van deze exemplaren in het wild.

3. Armoerpanter
Nog een dier waarvan nog maar weinig leven: de Armoerpanter. Deze katachtige is momenteel één van de meest bedreigde katten op aarde. In 2007 leefden er nog maar zo'n 30 van in het wild. Het is dan ook best bijzonder dat dit beestje in Nederland te bezichtigen is! Normaal vind je hem in Rusland of in Noord-Korea.

4. Viskat
Katten en water: dat is geen ideale combinatie. Maar de viskat is juist heel erg afhankelijk van water. Samen met de platkopkat is het de enige katachtige die in het water op jacht gaat. Ze eten voornamelijk waterdieren zoals vissen, kikkers en kreeftachtigen. De vissende kat heeft nog een bijzonder kenmerk: de klauwen hebben kleine, maar slecht ontwikkelde, zwemvliezen. Hierdoor beweegt hij zich makkelijker over drassige grond.

5. Manoel
De manoel is een kleine kat die uit Centraal-Azië afkomstig is. Het beestje houdt vooral van koude en rotsige bergsteppen en is niet bang van hoogte. Je treft ze aan op hoogtes van wel 4800 meter! De manoel lijkt van alle katachtigen in de dierentuin het meest op de gewone huiskat.

6. Serval
De serval is een hele ranke kat met lange poten. Hij leeft voornamelijk in Afrika, op de savanne, in gebieden met hoger gras. Zo kan hij makkelijk zijn prooi besluipen zonder gezien te worden. De grootste huiskat ter wereld, de Asherakat, is een kruising van de serval met de Bengaalse tijgerkat.

Ontvang gratis e-mail bij o.a. nieuwe Diergaarde Blijdorp korting:Adres

Blijdorplaan 8
3041JG Rotterdam
Nederland

Telefoonnummer

(010) 443-1495

Diergaarde Blijdorp openingstijden

Diergaarde Blijdorp is elke dag open tussen 9.00 en 17.00 uur.