Met korting naar Museum Oudheden

Wat is Museum Oudheden?

Het Rijksmuseum van de Oudheden in Leiden verzamelt pronkstukken, opgravingen en verhalen over de geschiedenis van onze wereld. Beleef het oude Egypte, de geschiedenis van de Grieken en het Romeinse keizerrijk.

Museum Oudheden reviews

Op basis van 19 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Museum Oudheden beoordeling achter te laten.

Museum Oudheden Leiden

Ontdek het oude Egypte, het vroegere Nederland, de historische Griekse wereld en het imposante Romeinse keizerrijk. Museum Oudheden in Leiden is het nationale archeologiemuseum van Nederland. Het museum werd in 1818 gesticht door koning Willem I en bevat collecties van archeologische vondsten. Deze zijn veelal afkomstig uit culturen die van grote invloed zijn geweest op onze huidige cultuur. De vondsten dateren van de prehistorie tot aan het einde van de middeleeuwen. Het museum is zo ingericht dat er op de verschillende afdelingen bepaalde culturen worden behandeld. Zo zie je bij het Oude Egypte een Egyptische tempel van tweeduizend jaar oud, een sarcofaag en mummies. Uit het Oude Griekenland zijn vooral vazen, beeldjes en gebruiksvoorwerpen te zien, het Romeinse Rijk heeft huiselijke voorwerpen, godenbeeldjes en een maquette van een huizenblok uit Pompeii. Je hebt verder ook nog de afdelingen Nederland, Etrurië en Oude Nabije Oosten. Het museum heeft naast een vaste collectie ook geregeld wisselende tentoonstellingen. In de online agenda staat precies welke op dit moment te bezichtigen is. Jong en oud beleven een leuke dag in het museum. Voor de kinderen zijn er tentoonstellingen en activiteiten. Bovendien is er voor kinderen een speciale rondleiding: een audiotour op mp3. Reis af naar Leiden voor een leerzame en vermakelijke dag. Koop je kortingstickets voor Rijksmuseum van de Oudheden in Leiden via Uitmetkorting. Een leuke dag uit hoeft niet perse duur te zijn.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Museum Oudheden

Rapenburg 28
2311EW Leiden
Nederland

Contact

071-5163163

Openingstijden en reserveren

Is Museum Oudheden open? Kijk op de website van Museum Oudheden voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.