Met korting naar Allard Pierson

Wat is Allard Pierson?

Allard Pierson is sinds 1934 het archeologie museum van de Universiteit van Amsterdam, gevestigd in het oude hoofdgebouw van de Nederlandsche Bank. Het museum is vernoemd naar Allard Pierson, hoogleraar archeologie aan de Universiteit van Amsterdam. rnrnrnrn

Allard Pierson reviews

Op basis van 3 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Allard Pierson beoordeling achter te laten.

Korting op Allard Pierson tickets

Allard Pierson bezoeken met korting? Boek een aanbieding of actuele kortingsactie op deze website. Uitmetkorting.nl zoekt dagelijks actuele kortingsacties uit; zodat jij op ieder moment voordelig een reis kunt maken naar voor Christus. Het museum zit gevestigd in het historische oude pand van de Nederlandsche Bank. Voor een bezoek hoeft er in ieder geval niet al te veel geld te rollen, met Uitmetkorting.nl blijft een dag uit betaalbaar. Pak jouw voordeel en spit de geselecteerde kortingsbonnen door óf doe mee aan een veiling. Ga je regelmatig naar Allard Pierson? Zowel de CJP pas als de Museumkaart en de City Card kunnen in dit geval uitkomst bieden.

Allard Pierson Amsterdam

Het Allard Pierson Museum is het archeologisch museum van de Universiteit van Amsterdam. De collectie bestaat uit allerlei objecten uit de oude beschavingen. Denk aan de Romeinse en Griekse wereld en het oude Egypte. Maar ook zijn er oudheden uit Etrurië, Cyprus en het nabije Oosten te bekijken. Doelstelling van het museum is dat de Mediterrane oudheid toegankelijk is voor de wetenschap, maar ook voor een breed publiek. Er zijn veel oude objecten die dateren van wel 3000 jaar voor Christus! Bekijk een Grieks mengvat uit 530 v. Chr. die in Athene is gevonden of een beeld uit Cyprus uit 3000 v. Chr. die de vruchtbaarheidsgodin moet voorstellen. Bekijk met welke voorwerpen de Romeinen duizenden jaar geleden werkten en probeer de hiërogliefen te lezen die uit het oude Egypte vandaan komen. Door deze en andere kunstwerken krijg je een goed beeld van godsdienst en mythologie van duizenden jaren terug. In het Allard Pierson Museum heb je naast de vaste collectie ook wisselende tentoonstellingen. Hier worden objecten getoond die belangrijk zijn voor een bepaalde periode, zoals de tijd rondom Troje, Homerus of Djenghis Khan. Een bezoek aan het universitaire museum is interessant voor zowel de jonge als de oudere geschiedenisliefhebber.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Allard Pierson

Oude Turfmarkt 127
1012GC Amsterdam
Nederland

Contact

+31 (0)20-5252556

Openingstijden en reserveren

Is Allard Pierson open? Kijk op de website van Allard Pierson voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.