Met korting naar Atomium

Wat is Atomium?

Het Atomium gelegen in het Heizelpark in Brussel is miljoenen vergroting van een ijzerkristal. Het monument is een uniek staaltje architectuur is naast een monument ook een expo. Je kunt er op verschillende hoogtes in de bollen tentoonstellingen bezoeken.

Atomium reviews

Op basis van 6 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Atomium beoordeling achter te laten.

Atomium Brussel

Atomium is eigenlijk de Eiffeltoren van Brussel. Het gigantische bouwwerk met 9 bollen is naast een architecte hoogtepunt ook een expo. De 9 bollen weerspiegelen een ijzerkristal, maar dan 165 miljard maal vergroot. Het is een ijzerkristal die de optimistische kijk op ontwikkeling in de jaren vijftig symboliseert. Oorspronkelijk zou het monument niet langer dan zes maanden blijven staan, zo lang duurde de wereldtentoonstelling, maar door de populariteit is besloten het gebouw te laten staan en open te houden voor publiek.
In de bollen staan gevarieerde collecties opgesteld altijd met een wetenschappelijke achtergrond. Uiteraard kun je hier ook lezen over de verwezenlijking van die enorme stuk architectuur.
Naast dat een bezoek aan het Atomium zeer leerzaam is, geeft een bezoek aan het ijzerkristal je een enorm uitzicht over de stad. Dus laat je leiden door buizen en bollen en geniet van de wetenschappelijke tentoonstellingen en panorama’s.
Scoor je toegangskaartjes met korting, plan je bezoek en bekijk Brussel op enorme hoogte!

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Atomium

Atomiumsquare 1
1020 Brussel
België

Contact

+32(0)24754775

Openingstijden en reserveren

Is Atomium open? Kijk op de website van Atomium voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.