Een dagje uit naar de dierentuin: de mooiste dierentuinen van Nederland

Een dagje uit naar de dierentuin met het gezin is beestachtig leuk. Het aanbod voor zo’n dierentuin uitje is reusachtig groot. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je moeite hebt met het selecteren van de mooiste dierentuin in Nederland. Om de keuze een stuk makkelijker te maken hebben wij dit blog geschreven! In dit blog nemen wij je mee langs de tofste bestemmingen voor een dagje uit naar de dierentuin. Dus kan jij wel wat keuzehulp gebruiken? Treuzel dan niet langer, maar lees lekker verder! Na het lezen van dit blog weet jij namelijk alles over dierentuinen in Nederland. Dan is de keuze voor je dagje uit naar de dierentuin zo gemaakt, belooft!

Burgers’ Zoo

Een eerste waanzinnige locatie voor een dagje uit naar de dierentuin is Burgers’ Zoo in Arnhem. Deze dierentuin staat bekend om de bijzondere verblijven. In plaats van traditionele kooien met dieren bewonder je tijdens dit dagje uit naar de dierentuin complete ecosystemen. Zo loop jij bijvoorbeeld door een overdekte jungle vol met prachtige planten en dieren. Of neem een kijkje in de prachtige Burgers Ocean. Dit avontuur begint bij het grootste koraalrif van Europa. Je kijkt je ogen uit met alle diverse kleuren koraal en de prachtige vissen die tussen dit koraal zwemmen. Via een speciaal pad daal je steeds verder af onder zeeniveau tijdens je dagje uit naar de dierentuin. Zo kom je dieper onder het wateroppervlak terecht en leer je nieuwe dieren kennen. Wie de route verder volgt komt in de nagebouwde haven weer boven water. De ontdekkingstocht door alle diverse ecosystemen van Burger’s Zoo is een te gekke en unieke ervaring voor iedereen. Dit dagje uit naar de dierentuin is dus zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Diergaarde Blijdorp

Gelegen in het bruisende Rotterdam ligt een andere prachtige bestemming voor een dagje uit naar de dierentuin. Blijdorp is een oude dierentuin met niet alleen de mooiste diersoorten, maar ook nog eens prachtige architectuur. De verblijven in deze dierentuin zijn vrijwel allemaal ontworpen door dezelfde architect waardoor het park een bijzondere en historische uitstraling heeft. Deze architect heeft ervoor gezorgd dat er maar liefst 21 rijksmonumenten te bewonderen zijn tijdens je dagje uit naar de dierentuin. Tijdens dit dagje uit naar de dierentuin ontsnap je bovendien aan de drukte van havenstad Rotterdam en kom je in een groene oase terecht. Verscholen tussen het groen vind je dieren van over de hele wereld. Van schildpadden tot giraffen en van kwallen tot leeuwen, je ontdekt ze allemaal in Diergaarde Blijdorp. Tijdens een dagje uit naar deze dierentuin mag je zeker een bezoek aan het oceanium niet vergeten. Dit prachtige en indrukwekkende complex neemt je mee langs al het leven onder zeeniveau. De speciale glazen tunnels door de aquariums zorgen ervoor dat je echt even onderdeel wordt van de wereld onder zeeniveau tijdens je dagje uit naar de dierentuin.

Wildlands Emmen

Wie weet herinner jij de oude dierentuin van Emmen nog wel? Het is alweer wat jaren geleden dat deze oude dierentuin is vervangen door de nieuwe en moderne dierentuin Wildlands Emmen. Tijdens een dagje uit naar deze dierentuin bewonder je niet alleen prachtige dieren, maar je wordt ook onderdeel van heel wat avonturen. Wildlands Emmen is namelijk niet zomaar een dierentuin, maar een adventure zoo. Nu vraag jij je vast af wat dat precies is. Nou dat zullen we je uitleggen! Tijdens een dagje uit naar deze dierentuin is er veel meer te beleven dan alleen het kijken naar dieren. Ervaar bijvoorbeeld hoe het is om op expeditie te gaan naar de Noordpool in een unieke simulator. Altijd al willen weten hoe het leven diep onder de grond in een mijn is? Stap dan in de spectaculaire achtbaan Tweestryd en daal af in de mijnen. Nog niet genoeg avonturen beleeft tijdens je dagje uit naar de dierentuin? Stap dan aan boord van een vlot en vaar langs de diverse dieren in de jungle. Wat een dagje uit naar deze dierentuin verder zo leuk maakt, is de prachtige aankleding van het park. Wildlands Emmen heeft namelijk veel tijd en moeite gestoken in het creëren van themawerelden binnen het park.

Safaripark Beekse Bergen

Alweer de vierde te gekke bestemming voor een dagje uit naar de dierentuin is Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Dat je niet naar Afrika hoeft te reizen voor een te gekke safari-ervaring laat deze dierentuin wel zien. Neem plaats in de safaribus of je eigen auto en rij door de uitgestrekte gebieden vol wilde dieren. Doordat je door de verblijven rijdt tijdens dit dagje uit naar de dierentuin kom je ontzettend dicht bij de dieren. Het is mogelijk dat de giraffen aan de ruiten van je auto gaan likken of dat de cheeta’s voor je auto blijven liggen. Door de enorme verblijven zijn de hekken vaak niet zichtbaar, waardoor je echt het idee hebt op een vlakte in Afrika te zijn tijdens dit dagje uit naar de dierentuin. Naast de auto- en bussafari biedt de Beekse Bergen ook de mogelijkheid om dieren te spotten vanaf een boot. Deze vaartocht is absoluut een aanrader, omdat je daarmee weer andere kanten van de prachtige verblijven kunt bewonderen. Krijg jij maar geen genoeg van het safari gevoel tijdens je dagje uit naar de dierentuin? Ga dan ook nog op wandelsafari door de speciale wandelroutes te volgen.

Ouwehands Dierenpark

De laatste toffe locatie voor een dagje uit naar de dierentuin is Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Deze leuke dierentuin in Nederland weet zich te onderscheiden door het unieke karakter en de bijzondere bewoners. Tijdens een dagje uit naar deze dierentuin bewonder je bijvoorbeeld de zeldzame reuzenpanda’s. Deze dieren zijn in geen enkele andere Nederlandse dierentuin te bewonderen. Ouwehands Dierenpark zet zich bovendien in voor het ontwerpen van natuurgetrouwe leefomgevingen voor de dieren. Natuurbescherming en educatie zijn de belangrijkste thema’s tijdens een dagje uit naar deze dierentuin. Bezoek bijvoorbeeld eens het berenbos waar mishandelde beren worden opgevangen en verzorgd. In het grote bos genieten de beren van hun vrijheid en vertonen ze natuurlijk gedrag. Als bezoeker is dit bijzonder om te zien. Speciaal voor kinderen is het tof om tijdens het dagje uit naar de dierentuin een bezoek te brengen aan de enorme indoor speeljungle.

Beleef zelf een dagje uit naar de dierentuin!

In dit blog hebben wij van Uitmetkorting.nl je meegenomen langs de mooiste dierentuinen van Nederland. Zoals je hebt gelezen, zijn er meer dan genoeg toffe bestemmingen voor een dagje uit naar de dierentuin. Of je nu wilt genieten van architectuur, bijzondere dieren of gewoon een ontspannen uitje, er is voor iedereen wat wils. Ga zelf op pad en laat je verrassen door de schoonheid van de dierentuinen. Jouw dagje uit naar de dierentuin wordt gegarandeerd een dag vol avontuur, educatie en verwondering!