Een dagje uit naar het strand: de leukste stranden van Nederland

Een stralende zomerdag, een heerlijke bries door je haren en het geluid van de golven. Wat is er nou eigenlijk leuker dan een dagje uit naar het strand? Veel mensen zullen niet meteen aan ons land denken als het gaat over prachtige stranden, maar geloof ons van Uitmetkorting.nl, er zijn absoluut mooie stranden in Nederland! Of je nou zoekt naar bruisende boulevards en eindeloos vermaak of juist wat meer rust wilt tijdens je dagje uit naar het strand, er is keuze voor iedereen! Wil jij weten wat de leukste stranden van Nederland zijn? Ga dan absoluut door met lezen en ontdekt de tofste bestemmingen voor een dagje uit naar het strand!

1. Bergen aan Zee

Een eerste toffe locatie voor een dagje uit naar het strand is het rustige en sfeervolle Bergen aan Zee. Het is wat ons betreft helemaal terecht dat dit één van de meest geliefde plaatsen aan de Noordzeekust is. Tijdens een dagje uit naar het strand van Bergen aan Zee geniet je van een heerlijk breed zandstrand met meer dan voldoende ruimte voor heel veel pret. Het strand is geschikt voor het trappen van een balletje met vrienden, het vliegeren samen met je kids of gewoon een middagje zonnen. De hoge en groene duinen schermen het strand af van de buitenwereld waardoor je even helemaal ontsnapt aan de drukte van het dagelijks leven tijdens dit dagje uit naar het strand. Wil jij tijdens je stranddag niet alleen plezier hebben, maar ook nog eens iets leren? Breng dan zeker eens een bezoek aan Zeeaquarium Bergen aan Zee. Hier leer jij alles over de magische wezens die zich bevinden in de Noordzee. Durf jij na het bezoeken van dit museum nog een duik te nemen in de zee tijdens je dagje uit naar het strand?

2. Bloemendaal aan Zee

Mensen die zoeken naar een magische combinatie van ontspanning en feestvreugde zullen zich helemaal thuis voelen aan het strand van Bloemendaal aan Zee. Het publiek van dit heerlijke strand is levendig en de strandtenten zorgen voor een bruisende en gezellige sfeer. Tijdens dit dagje uit naar het strand geniet je overdag van de zon en de zee. Het brede zandstrand is een populaire locatie voor watersporters. Ook voor een dagje uit naar het strand met kinderen is Bloemendaal zeer geschikt. Door de breedte van het strand is het eenvoudig om kleine kinderen weg te houden bij de zee en een zorgeloos dagje weg te beleven. Zodra de zon in de zee zakt tijdens je dagje uit naar het strand, begint in Bloemendaal het feest. De muziek begint steeds een beetje luider te spelen. Je wordt opgezweept door de muziek en gaat helemaal los tijdens de te gekke strandfeesten die doorgaan tot de volgende ochtend. Een dagje uit naar het strand van Bloemendaal aan Zee is dan ook voornamelijk tof voor jongvolwassenen. Al ben je natuurlijk nooit te oud voor een goed feestje!

3. Scheveningen

Wil jij van het uitje aan zee een compleet dagje weg maken? Dan moet je absoluut eens een bezoekje brengen aan het strand van Scheveningen! Naast een fantastisch strand voor zowel gezinnen als fanatieke watersporters is er nog veel meer te beleven tijdens dit dagje uit naar het strand. Rond het strand van Scheveningen heb je namelijk een bruisende boulevard vol vermaak voor jong en oud. Het plezier op deze boulevard gaat 24 uur per dag door. Naast talloze gezellige restaurants, levendige clubs en hotels vind je hier ook toeristische attracties. Breng tijdens jouw dagje uit naar het strand, bijvoorbeeld een bezoekje aan het LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen. Voel jij dat het jouw geluksdag is? Gebruik je geld dan om de jackpot binnen te slepen in het casino tijdens het dagje uit naar het strand. Ook nog even cultuur snuiven tijdens je stranddag? Volg dan de speciale kunstroute over de boulevard van Scheveningen. Deze route is vrij toegankelijk voor iedereen. Goed, je hebt het waarschijnlijk wel door; tijdens dit dagje uit naar het strand hoef jij je geen moment te vervelen!

4. Renesse

In een blog over leuke stranden in Nederland mag een kustplaats in de provincie Zeeland natuurlijk niet ontbreken. Elk strand in Zeeland is eigenlijk wel de moeite waard voor een heerlijk dagje uit naar het strand, maar wij hebben besloten om Renesse even iets meer in het zonnetje te zetten in dit blog. Renesse is een beroemde locatie voor een dagje uit naar het strand onder vakantiegangers en jongeren. Deze gezellige kustplaats zit vol energie en te gekke evenementen. Je geniet hier niet alleen van zon en zee, maar van nog veel meer! Bezoek bijvoorbeeld op donderdag de gezellige weekmarkt of neem een kijkje bij de culturele evenementen in het dorp. Tijdens een dagje uit naar het strand van Renesse geniet je van meer dan 17 kilometer aan kustlijn. De stranden van dit Zeeuwse dorp zijn onderverdeeld in watersportstranden, natuurstranden en familiestranden. Er is dus voor iedereen wat wils. Het grote voordeel van de verschillende soorten stranden is dat je niet gestoord wordt door bepaalde bezoekers die jij graag wilt vermijden. Tijdens dit dagje uit naar het strand geniet je dus van een zorgeloos en heerlijk uitje.

5. Terschelling

Alweer de laatste bestemming voor een heerlijk dagje uit naar het strand is Terschelling. Dit Waddeneiland is een magische omgeving midden in zee. Tijdens een dagje uit naar dit strand word je met open armen ontvangen voor een onvergetelijk uitje. Je hoort de vogels, ruikt de zilte lucht van de zee en je voelt het zachte zand tussen je tenen. Je kijkt uit over de eindeloze horizon van de Noordzee terwijl je plaatsneemt op een handdoek of kleed. De rust van het eiland is ongekend en de magie van het strand merk je op heel het eiland. Tijdens dit dagje uit naar het strand verlies je jezelf even helemaal in de schoonheid van de natuur. Krijg je geen genoeg van het strand? Maak van je dagje uit naar het strand, dan een heerlijke strandvakantie in Nederland! Boek bijvoorbeeld een comfortabele overnachting in één van de bungalows van Landal West Terschelling. Vanaf dit vakantiepark loop je zo het strand op! Makkelijker gaat een dagje uit naar het strand echt niet worden.

Plan jouw dagje uit naar het strand!

In dit blog hebben wij van Uitmetkorting.nl je meegenomen op een reis langs de 5 leukste bestemmingen voor een dagje uit naar het strand. We hebben je laten zien hoe tof de stranden in ons land zijn en hoeveel mogelijkheden er zijn voor een heerlijk dagje uit naar het strand. Nu is het aan jou om de sfeer van deze stranden zelf te gaan proeven. Pak daarom je zwemspullen, je handdoek en wat lekkere koele drankjes en ga op avontuur! Probeer alle kustplaatsen uit dit blog en bepaal voor jezelf de leukste plek voor een dagje uit naar het strand.