Picknicken in de natuur: tips en ideeën

Een veelgemaakte denkfout is dat een dagje weg altijd een hele speciale bestemming moet hebben. Wat echter veel belangrijker is voor een tof uitje is dat je plezier maakt! En dat kan op heel erg veel manieren, zelfs bij jou om de hoek. Ga bijvoorbeeld eens een heerlijk dagje uit picknicken in de natuur! Er zijn meer dan genoeg picknickplekken in heel Nederland. Die fijne plekken om te picknicken komen in dit blog uitgebreid naar voren, net als heel veel andere picknick tips. Dus wil jij op de korte termijn een dagje uit picknicken? Check dan zeker even dit blog met tips van Uitmetkorting.nl!

De perfecte locatie kiezen

Het kwam al even aan bod in de inleiding van dit blog, maar in Nederland zijn er waanzinnig veel geschikte plekken voor een dagje uit picknicken. Het grote voordeel van een dagje uit picknicken is dat je zelf bepaalt hoe gek je het maakt. Ga je voor een park bij jou op de hoek van de straat? Of pak jij liever uit met een dagje uit picknicken in een groot natuurgebied zoals Nationaal Park de Hoge Veluwe? De mogelijkheden zijn eindeloos en jij hebt de touwtjes in handen! Het is wel belangrijk om op openbare plekken te picknicken en dus privéterrein te vermijden. Bovendien is het in sommige natuurgebieden niet toegestaan om buiten de paden te komen. Ook zijn er parken en bossen waar het alleen is toegestaan om te picknicken op vaste locaties. Voorkom teleurstellingen door jouw droomlocatie voor een dagje uit picknicken voor vertrek even goed te onderzoeken op het internet. Vaak zijn de regels binnen het natuurgebied snel genoeg te vinden! En bedenk je altijd dat je tijdens een dagje uit picknicken te gast bent in de openbare natuur. Laat dus geen rommel achter en hou je netjes aan de regels. Zo zorg jij ervoor dat de locatie ook in de toekomst een fijne bestemming voor een dagje uit picknicken blijft.

Benodigdheden voor een dagje uit picknicken

Je hebt niet veel nodig voor een dagje uit picknicken in Nederland, maar het is toch handig om de benodigdheden even op een rijtje te hebben. Dus als jij geen zin hebt om halverwege de picknick nog wat vergeten spullen op te halen, let dan even goed op! Allereerst heb je een groot kleed nodig om op te zitten. Om je dagje uit picknicken nog wat comfortabeler te maken is het ook verstandig om wat zachte kussens of een comfortabele deken mee te nemen. Eventuele campingstoeltjes zijn ook ideaal voor een dagje uit picknicken. Daarnaast heb je natuurlijk een picknickmand vol lekkers nodig. Denk aan broodjes, snacks, fruit en voldoende drinken. Om te genieten van al het lekkers heb je natuurlijk wel servies en bestek nodig. Neem daarom zeker wegwerpborden, glazen, bestek en servetten mee of ga voor herbruikbaar campingservies tijdens jouw dagje uit picknicken. Tot slot is het verstandig om tijdens jouw dagje uit picknicken wat vuilniszakken mee te nemen. Daarmee hou je jouw picknickkleed lekker schoon en opgeruimd. En als jij geen zin hebt om meerdere keren naar de vuilnisbak te lopen, is zo’n vuilniszak ook perfect!

Creatieve picknick ideeën

Vind jij het wel leuk om te gaan picknicken, maar wil je jouw dagje uit picknicken naar een iets hoger niveau brengen? Check dan zeker even deze ideeën voor een creatief dagje uit picknicken! Een eerste idee om jouw picknick een upgrade te geven is het meenemen van een barbecue. Niet alleen heb je met een barbecue veel meer mogelijkheden voor lekker eten, maar een barbecue verhoogt ook de sfeer. Let tijdens een dagje uit picknicken met een barbecue wel even goed op waar het wel en niet is toegestaan om te barbecueën. In veel gebieden is het namelijk slechts op bepaalde plekken toegestaan om te barbecueën! Een ander creatief idee voor een dagje uit picknicken is het kiezen van een unieke locatie. Neem bijvoorbeeld je picknickmand en kleedje mee naar een pretpark of dierentuin! Heel veel unieker dan picknicken tussen de achtbanen en wilde dieren gaat het waarschijnlijk niet worden. Een pretpark waar veel plekken zijn om te picknicken is de Efteling. Hoe vet is het om een dagje uit picknicken te beleven in het sprookjesbos? En tussen al het lekkere eten door geniet je natuurlijk van alle sensationele achtbanen en wonderschone attracties!

Tips voor de maaltijden

Het bereiden en inpakken van de maaltijden voor een dagje uit picknicken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je hoeft dus zeker geen uren in de keuken te staan! Kies wat gerechten die eenvoudig te bereiden zijn en bovendien ook gemakkelijk te eten zijn zonder knoeien en rotzooi. Denk bijvoorbeeld eens aan wraps met lekkere vulling, sandwiches met divers beleg en heerlijk gesneden fruit en groente voor tijdens het dagje uit picknicken. Het bereiden van al deze maaltijden en snacks is zo gebeurd. Bovendien is het inpakken van al dit lekkers een eenvoudig klusje. Gebruik bijvoorbeeld herbruikbare bakjes of simpelweg wat aluminiumfolie. Het is verstandig om de snacks en maaltijden voor je dagje uit picknicken mee te nemen in een koelbox met koelelementen. Zo blijft alles vers en lekker koud. Op het gebied van drinken zijn er heel veel mogelijkheden. De makkelijkste optie is om kleine flesjes met drinken te kopen of te vullen zodat je geen losse glazen mee hoeft te nemen tijdens je dagje uit picknicken. Wil jij voorkomen dat je drinken lauw wordt gedurende je dagje uit picknicken? Pak je flesjes dan in met aluminiumfolie! Dit folie houdt de warmte buiten, waardoor je het hele dagje uit picknicken geniet van koud drinken!

Ga zelf een dagje uit picknicken!

Nu jij aan het einde bent gekomen van dit blog weet jij alles over een dagje uit picknicken. Je mag jezelf dus officieel een expert noemen op het gebied van picknicken. Nu is er nog één stap om te zetten; het daadwerkelijk plannen van je dagje uit picknicken. Maak een datumprikker, nodig je vrienden en familie uit en breng al je picknick kennis in de praktijk! Je gaat dit dagje uit picknicken gegarandeerd rocken en ontzettend veel plezier beleven tijdens je dagje uit in de natuur.