Zoek de verkoeling op: de beste plekken voor een dagje uit aan het water

Vaak genieten we van de zon op onze huid en het lekkere warme weer, maar de zomerse hitte is op sommige momenten echt ondraaglijk. Voel jij het zweet al over je voorhoofd lopen? Check dan zeker de rest van dit blog! Wij van Uitmetkorting.nl weten namelijk wel hoe jij het hoofd koel kunt houden met een dagje uit aan het water. Er zijn talloze natuurlijke zwemplekken in Nederland waar jij heerlijk een duik kan maken in het frisse water. Wil jij de beste spots voor zo’n dagje uit aan het water leren kennen? Lees dan snel verder!

BetuweStrand Recreatie

Een eerste te gekke locatie voor een dagje uit aan het water is BetuweStrand Recreatie. Gelegen in de prachtige Betuwe regio biedt dit veelzijdige gebied verkoeling en lol voor jong en oud. Het brede zandstrand aan de rand van een groot en schoon meer is perfect voor dit dagje weg naar het water. Liefhebbers van de natuur genieten hier van de rust en de groene omgeving. Ben jij op zoek naar iets meer actie tijdens een dagje uit aan het water? Ook dan is BetuweStrand Recreatie een ideale plek voor jou! Schiet bijvoorbeeld als een raket van de diverse waterglijbanen. Wil jij met je dagje uit aan het water kennismaken met de wateractiviteiten van Nederland? Trek je ski’s dan aan en ervaar de waanzinnige kick van het waterskiën tijdens dit dagje uit aan het water. Je schiet over het water terwijl het opspattende water je koel houdt. Na een aantal rondjes op de waterski’s is het weer tijd om chill neer te ploffen op het strand tijdens jouw dagje uit aan het water. Gun jezelf wat rust voordat je de andere te gekke verkoelende activiteiten op dit strand gaat verkennen. Dit dagje uit aan het water zit bomvol waanzinnige avonturen!

Almeerderstrand

Bij stranden in Nederland denken de meeste mensen al snel aan onze prachtige kustlijn, maar in ons kleine kikkerlandje hebben we ook talloze toffe stadsstranden! Het Almeerderstrand is een voorbeeld van zo’n chille locatie voor een dagje uit aan het water net buiten de drukke stad. Het Almeerderstrand biedt mogelijkheden voor een verkoelende duik in het water, een heerlijk dagje zonnebaden en het experimenteren met diverse watersporten. Met een dagje uit aan het water op dit stadsstrand komen ontspanning, sensatie en cultuur samen. Er vinden namelijk regelmatig grote evenementen en festivals plaats op dit gezellige strand. Ook de horeca op en rond het strand organiseert zeer regelmatig gezellige evenementen om te bezoeken tijdens je dagje uit aan het water. Denk daarbij aan proeverijen en te gekke jamsessies op het strand. Deze evenementen en festivals gaan vaak door tot in de late uurtjes. Na een warme zomerdag is het nog heerlijk vertoeven op het Almeerderstrand. De ontspannen sfeer van deze locatie voor een dagje uit aan het water ga je nergens anders vinden.

Scheveningen

In een lijstje met de beste spots voor een dagje uit aan het water mag het strand van Scheveningen natuurlijk niet ontbreken. Deze wereldberoemde badplaats staat bekend om de levendige sfeer, de iconische Pier van Scheveningen en het heerlijke strand. Op een warme dag is het fantastisch om een duik te nemen in de verkoelende golven van de Noordzee. Jouw dagje uit aan het water in Scheveningen zorgt ervoor dat je even ontsnapt aan de drukte en geniet van het geluid van de golven en het ruisen van de wind. Leg je handdoek neer in het zachte zand, laat je verwarmen door de zon en geniet. De gezellige restaurants aan de boulevard hebben altijd een plekje voor je vrij. Terwijl jij een lekker hapje eet of geniet van een verfrissende cocktail kijk je uit over de zee, de ondergaande zon en de watersporters. De sfeer van een dagje uit aan het water op het strand van Scheveningen is lastig in woorden uit te drukken. Die sfeer moet je zelf eens gaan proeven, want van alle stranden in Nederland is Scheveningen niet voor niets het bekendste strand. Een dagje uit aan het water in Scheveningen is niet alleen een uitje naar een strand, maar een completere ervaring.

Fun Beach

Fun Beach in Limburg is een te gek recreatiepark voor een dagje uit aan het water. Het park bevindt zich rond een groot meer dat met een natuurlijk filter schoongehouden wordt. Het is dus altijd veilig om hier een verfrissende duik te nemen. Tijdens dit dagje uit aan het water leg je je kleedje neer op het zachte zand en berg je je bezittingen veilig op in één van de kluisjes. Zo heb jij de kans om zorgeloos te genieten van alle mogelijkheden van Fun Beach. Laat jezelf bijvoorbeeld in het water plonzen vanaf de waterglijbaan of probeer het te gekke obstakelparcours op het water. Liever iets rustiger aan tijdens jouw dagje uit aan het water? Vaar dan rustig over het meer met een kano of waterfiets. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt tijdens dit dagje uit aan het water is de mega fontein in het midden van het meer. Deze fontein is één van de grootste fonteinen van Europa met een hoogte van ruim 100 meter. Het is heerlijk om onder druppels door te zwemmen tijdens je dagje uit aan het water. Zodra het donker is, worden er mooie beelden geprojecteerd op het enorme waterscherm van de fontein. Dit zorgt voor een magische afsluiting voor jouw dagje uit aan het water.

Hoek van Holland

Alweer de laatste te gekke locatie voor een dagje uit aan het water is het fijne strand van Hoek van Holland. Zodra jouw voeten het zand raken en je de frisse zeelucht inademt, voel je de spanning uit je lichaam stromen. Het brede zandstrand biedt voldoende ruimte voor iedereen tijdens een dagje uit aan het water. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht over de haven en over de enorme vertrekkende schepen. Tijdens warme zomerdagen is het een magisch gezicht om met zonsondergang de lichtjes van de schepen aan te zien gaan. Wat dit dagje uit aan het water bovendien een grote aanrader maakt, is dat je sinds kort het strand van Hoek van Holland eenvoudig kunt bezoeken met de nieuwe metrolijn. Deze snelle verbinding brengt je vanaf Rotterdam naar het strand voor een ideaal dagje uit aan het water. De nieuwe metrohalte bevindt zich aan het strand waardoor je rechtstreeks naar de zee toe loopt. Zo geniet jij zonder gedoe van een heerlijk verkoelend uitje. Met goedkope treinkaartjes bespaar je met deze OV-verbinding bovendien heel wat parkeerkosten tijdens dit dagje uit aan het water. Makkelijker gaat het opzoeken van de verkoeling tijdens een tropische dag niet worden.

Duik zelf in de waterpret!

Nu jij je met het lezen van dit blog helemaal verdiept hebt in de verkoelende dagjes weg is het tijd om zelf een dagje uit aan het water te organiseren! We hebben je in dit blog laten zien dat er meer dan genoeg toffe locaties zijn voor een dagje uit aan het water. Of je nou kiest voor een stadsstrand, een echt strand of een fijn recreatiegebied, jij gaat hoe dan ook een heerlijk dag beleven. Dus pak je speedo en je handdoek en maak je klaar voor een te gek dagje uit aan het water. En niet zeuren over het koude water hoor!