Met korting naar Catharijneconvent

Wat is Catharijneconvent?

Museum Catharijneconvent Utrecht, een religieus museum in een eeuwenoud klooster. Toentertijd werd het klooster aan de Lange Nieuwstraat gewijd aan Catharina van Alexandrië, daarom ligt het ook tegen de Sint-Catharinakathedraal aan.

Catharijneconvent reviews

Op basis van 3 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Catharijneconvent beoordeling achter te laten.

Catharijneconvent Utrecht

Liefhebbers van religieuze kunst doen er goed aan eens een bezoek te brengen aan Catharijneconvent in Utrecht. Dit prachtige oude klooster is namelijk een museum dat helemaal is gericht op het verzamelen van de mooiste schatten van de kerk. De collectie is dan ook heel uitgebreid en bestaat bijvoorbeeld uit schitterende schilderijen vanaf het vroege Christendom tot nu. Maar ook beelden vinden een veilige haven in het museum. Deze beelden waren in het verleden niet altijd veilig en gewenst, tijdens de beeldenstorm zijn honderden beelden gesneuveld, dat maakt de middeleeuwse beelden van het Catharijneconvent juist zo bijzonder! Natuurlijk worden ook de rijkdommen van de kerk aan het grote publiek getoond, in de kelders vind je kamers vol zilver en goud. Kleding bezet met edelstenen en prachtige kruizen sieren er de muren. Verder staan ook de feestdagen centraal in het museum, zo leer je waarom we bepaalde dagen vieren, hoe deze zijn ontstaan en wat we eigenlijk vieren. Ook wordt de vraag beantwoord hoe mensen deze dagen vroeger vierden en hoeveel waarde men hechtte aan deze feesten. Kortom, het museum is zeker de moeite van een bezoek waard!

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Catharijneconvent

Lange Nieuwstraat 38
3512PH Utrecht
Nederland

Contact

302313835

Openingstijden en reserveren

Is Catharijneconvent open? Kijk op de website van Catharijneconvent voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.