Met korting naar De Fundatie

Wat is De Fundatie?

De Fundatie is een kunstmuseum in Overijssel. De collectie is te bekijken op twee plekken: in de binnenstad van Zwolle en bij Kasteel het Nijenhuis, met beeldentuin, in Heino.

De Fundatie reviews

Op basis van 11 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw De Fundatie beoordeling achter te laten.

Korting op De Fundatie tickets

Kunst en korting. Een prachtige combinatie die wij van Uitmetkorting.nl graag met elkaar verbinden. Op deze pagina vind je allerlei geldige kortingsacties waardoor jij voordelig De Fundatie kan bezoeken. Beide kunstlocaties van dit museum presenteren je unieke kunststukken als schilderijen, tekeningen en voorwerpen van grote namen als Van Gogh, Chagall en Turner. Rondom het kasteel bevindt zich een grote beeldentuin. Het is een aandachttrekkend dagje uit voor elke kunstliefhebber, nu voordelig te bezoeken middels de acties op deze pagina. Betreed Kasteel het Nijenhuis en Paleis aan de Blijmarkt nu voordelig en profiteer van hoge kortingen!

De Fundatie Zwolle (gelderland)

Museum de Fundatie is een museum voor beeldende kunst in de provincie Overijssel. De collectie van het museum is verdeeld over twee locaties: het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle en Kasteel Nijenhuis in Heino. Beide panden zijn op indrukwekkende wijze gerenoveerd, waardoor je de kunst bekijkt in een statige omgeving. Kasteel Het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. In het kasteel wordt een indrukwekkende, voormalig particuliere, verzameling schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit vele tijdsbestekken en verschillende culturen. Rondom het kasteel is een beeldentuin aangelegd met meer dan 75 beelden. Museum de Fundatie in Zwolle is gelegen in het neoclassicistische Paleis aan de Blijmarkt. In 2012/2013 heeft het museum uitbreiding gekregen in de vorm van een reusachtige stalen koepel, waardoor het pand alleen al het bekijken waard is. Maar ook de collectie is een indrukwekkende verzameling kunst. In de Fundatie in Zwolle bekijk je onder andere authentieke schilderen van Vermeer, vroege werken van Karel Appel, Jorn en Corneille, Piet Mondriaan, Isaac Israëls, en een echte van Gogh. Daarnaast zijn er ook aansprekende wisselende tentoonstellingen in beide locaties van de Fundatie. Museum de Fundatie is een leuke dag uit voor iedereen die op een bepaalde manier geïnteresseerd is in kunst. Ontdek ook de pracht en praal van Museum de Fundatie voor een aangename prijs. Korting verkrijg je namelijk via de acties van Uitmetkorting.nl. De actuele aanbiedingen staan hier alvast voor je op een rij.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres De Fundatie

Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle (gelderland)
Nederland

Contact

+31 (0)572-388188

Openingstijden en reserveren

Is De Fundatie open? Kijk op de website van De Fundatie voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.