Met korting naar Drents Museum

Wat is Drents Museum?

Het Drents Museum is een museum in Assen. Het museum geeft je een beeld over de provincie Drenthe, haar geschiedenis en ook de kunst die ze voortbrengt.

Drents Museum reviews

Op basis van 9 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Drents Museum beoordeling achter te laten.

Drents Museum Assen

In het Drents Museum in Assen zie je de prehistorie van de provincie Drenthe. Aan de hand van prachtige exposities, maar ook interactieve tentoonstellingen is er voor jong en oud iets te leren over de achtergrond van deze prachtige provincie. Drenthe staat bekend om de vele hunebedden die in de provincie staan. Natuurlijk besteedt het museum daar ook aandacht aan. Maar de provincie heeft nog veel meer bijzondere vondsten gekend. Zo is er bijvoorbeeld Het Meisje van Yde. Een mysterieuze vondst in die tijd en inmiddels kent iedereen haar geschiedenis. En wat dacht je van de mammoetbotten die hier te zien zijn? Even voel je je heel nietig als je naast de enorme beenderen van deze oerdieren staat. Het Drents Museum heeft ook verschillende exposities in schilderijen. Met wisselende thema's wordt hier de Drentse geschiedenis aan het grote publiek getoond. Met meerdere vaste en wisselende collecties is er altijd iets moois te bewonderen tijdens je bezoek. En neem dan vooral je kinderen mee, want er is een interactief programma voor de kleine bezoekers. Onderwerpen zoals archeologie en Vikingen zijn niet alleen leuk om zelf te zien, ze zijn ook erg geschikt voor feestjes en schoolreisjes. Voor korting op toegangskaartjes voor het Drents Museum ben je hier aan het goede adres.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Drents Museum

Brink 1
9401HS Assen
Nederland

Contact

592377773

Openingstijden en reserveren

Is Drents Museum open? Kijk op de website van Drents Museum voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.