Met korting naar Eise Eisinga Planetarium

Wat is Eise Eisinga Planetarium?

Het Eise Eisinga Planetarium is een unieke bezienswaardigheid in Franeker. Het is het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Het is gebouwd door Eise Eisinga in 1781 en biedt een fascinerende reis door de sterrenhemel. Bezoekers kunnen genieten van een unieke ervaring in deze bijzondere locatie.

Eise Eisinga Planetarium reviews

Op basis van 4 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Eise Eisinga Planetarium beoordeling achter te laten.

Eise Eisinga Planetarium Franeker

Eise Eisinga bouwde ooit een planetarium dat nu de oudste van de wereld is. Deze is in Nederland te bezichtigen, namelijk in een prachtig grachtenhuis in het Friese Franeker. Hier is het Eise Eisinga Planetarium gevestigd, een museum waar je niet alleen het planetarium kunt bekijken, maar waar je ook meer te weten komt over andere historische astronomische instrumenten. De Fries Eise Eisinga bouwde tussen 1774 en 1781 een nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel. Hiermee wilde hij aantonen dat een voorspelling van het einde der tijden (gedaan door Eelco Alta)..

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Eise Eisinga Planetarium

Eise Eisingastraat 3
8801KE Franeker
Nederland

Contact

517393070

Openingstijden en reserveren

Is Eise Eisinga Planetarium open? Kijk op de website van Eise Eisinga Planetarium voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.