Met korting naar Ellert En Brammert

Wat is Ellert En Brammert?

Ontmoet de twee reuzen Ellert en Brammert in het Ellert en Brammert openluchtmuseum. Dit openluchtmuseum in Schoonoord gaat over de cultuurhistorie van Drenthe.

Ellert En Brammert reviews

Op basis van 36 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Ellert En Brammert beoordeling achter te laten.

Korting op Ellert En Brammert tickets

De reuzen Ellert en Brammert leefde vroeger in het Ellertsveld, Drenthe. Samen met de reuzen maak je in dit openluchtmuseum een reis door de tijd. Onze kortingsacties geven je de gelegenheid om een dagje weg te gaan voor een leuk prijsje. Zo kan je de geschiedenis van Drenthe nu met korting ontdekken en bespaar op je dagje uit. Wie weet win je wel gratis toegangskaartjes en kan je zeer goedkoop met het hele gezin op stap. Het Ellert en Brammert Museum is gericht op het hele gezin. Speciaal voor kinderen is er een grote speeltuin en een kinderboerderij.

Ellert En Brammert Schoonoord

Onder het toeziend oog van de reuzen Ellert en Brammert ga je in dit openluchtmuseum in Schoonoord terug naar het oude Drentse leven. Je doet een stap terug in de tijd en loopt langs plaggenhutten, een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en zelfs een gevangenis. Het museum biedt een blijvende expositie over het vroegere leven en wonen in Zuidoost Drenthe. Zo kunt u zien hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben. De omgeving van Schoonoord was vroeger erg arm en de bewoners werden door buurtgenoten omschreven als 'Wilden'. Naast de vele bezienswaardigheden zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten, zoals een houtzagerij en smederij. Ook is er in het museum een prachtige verzameling van fossielen, ertsen, gesteenten en mineralen. Drink wat in de oude herberg en vergeet niet om de legende van Ellert en Brammert te leren kennen. Ellert en Brammert waren twee reuzen die op de heide leefden. Niemand durfde langs dat veld, want de twee reuzen beroofden iedereen die langskwam. Veel kooplieden vielen zo in handen van het roofzuchtige duo en de vraag was of ze het er levend af zouden brengen. Het museum is dus niet alleen leerzaam, maar ook heel spannend! Kans maken op korting voor Ellert en Brammert? Bekijk de kortingsacties op Uitmetkorting.nl en ontmoet deze twee Drentse iconen. Alle actuele aanbiedingen en kortingsbonnen worden op deze pagina benoemd.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Ellert En Brammert

Tramstraat 73
7848BJ Schoonoord
Nederland

Contact

+31 (0)591-382746

Openingstijden en reserveren

Is Ellert En Brammert open? Kijk op de website van Ellert En Brammert voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.