Met korting naar Forteiland Pampus

Wat is Forteiland Pampus?

Forteiland Pampus is een speciale plek midden in het IJmeer, nabij Amsterdam. Het afgelegen eiland levert al een bijzondere aanblik op, maar er staat ook nog een prachtig fort op het eiland met multimediale, interactieve tentoonstellingen.

Forteiland Pampus reviews

Op basis van 21 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Forteiland Pampus beoordeling achter te laten.

Forteiland Pampus Muiden

Forteiland Pampus, onderdeel van de 135 kilometer lange waterlinie de Stelling van Amsterdam, hielp Amsterdam te verdedigen in de 19e eeuw tijdens de Frans-Duitse oorlog. Op het forteiland is er veel te doen en te beleven. Vanaf het IJmeer kijk je uit op de stad Amsterdam, Muiden, Lelystad en Almere. In het fort krijg je een wel hele bijzondere rondleiding, namelijk de interactieve tour 'Pampus Xperience'. Ben jij wel eens ergens rondgeleid zonder gids? Loop door de droge gracht van het fort pampus en bekijk kunstige luchtfoto's, geschoten door de fotografen René Ros en Otto Bodemeijer. De foto's komen uit het de 20e eeuw, maar het vertelt wel een oud verhaal over de opkomst van de stad Amsterdam. Ga met het hele gezin met de veerboot voor een spetterend uitje. Je kunt zowel in Muiden, Amsterdam als Almere op de boot stappen. Zelfs met een eigen (zelf)boot ben je welkom op het eiland (in overleg met de fortwachter). Kom het ervaren!

Mensen bezochten ook: Amsterdam Arena, Boom Chicago, Burgers' Zoo, De Bazaar Beverwijk, Duinrell, Efteling, Het Concertgebouw, Preston Palace, ss Rotterdam

Contact

0294-262326

Openingstijden en reserveren

Is Forteiland Pampus open? Kijk op de website van Forteiland Pampus voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.