Met korting naar Frans Hals Museum

Wat is Frans Hals Museum?

In Haarlem vind je het Frans Hals Museum, dit museum is gewijd aan één van de beroemdste schilders uit de Gouden Eeuw. Naast zijn werken vind je er ook schilderijen van andere beroemde Nederlandse kunstenaars als Jan van Scorel en Maarten van Heemskerk.

Frans Hals Museum reviews

Op basis van 7 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Frans Hals Museum beoordeling achter te laten.

Frans Hals Museum Haarlem

Het Frans Hals Museum is een museum in Haarlem dat gewijd is aan één van de beroemdste schilders uit de Gouden Eeuw. Frans Hals, geboren in Antwerpen en gestorven in Haarlem, wordt gerekend tot de belangrijkste Oude Hollandse Meesters. De kunstenaar schilderde vooral portretten en genrewerken. In het museum, dat is opgericht in 1862, vind je zijn mooiste en grootste schilderijen uit die tijd. Naast zijn werken zijn er ook schilderijen van andere kunstenaars te vinden. De collectie bestaat uit vele honderden schilderijen die door de oude meesters zijn gemaakt. Er hangt een overzicht van de Haarlemse schilderkunst tijdens de Gouden Eeuw. Werken van kunstenaars als Jan van Scorel, Maarten van Heemskerck en Karel van Mander komen in het Frans Hals Museum voorbij. Behalve de vaste collectie zijn er ook wisselende tentoonstellingen. Dan wordt een kunstenaar of een stijl extra aandacht gegeven. Wil je weten welke tentoonstelling nu te bezichtigen is, kijk dan in de online agenda. Bezoek je het Haarlemse museum, overweeg dan om een rondleiding te doen. Leer meer over de schilderijen en de kunstenaars en stel vragen waar nodig is! Voor de leergierige kunstliefhebber organiseert het museum ook regelmatig cursussen en lezingen.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Frans Hals Museum

Groot Heiligland 62
2011ES Haarlem
Nederland

Contact

023-5115775

Openingstijden en reserveren

Is Frans Hals Museum open? Kijk op de website van Frans Hals Museum voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.