Met korting naar Gemeentegrot

Wat is Gemeentegrot?

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je over in de gemeentegrot te Valkenburg, het is namelijk een ondergronds museum. Een weerspiegeling van een andere tijd (opkomst van de Romeinen), de schoonheid van de natuur en een stukje Limburgse cultuur.

Gemeentegrot reviews

Op basis van 30 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Gemeentegrot beoordeling achter te laten.

Gemeentegrot Valkenburg

De Gemeentegrot in Valkenburg is een museum dat zich onder de grond in een grot bevindt. Deze grot werd meer dan tweeduizend jaar geleden ontgonnen toen de Romeinen de mergel uit de bodem wilden gebruiken als bouwmateriaal. Je ziet tijdens een bezoekje aan de Gemeentegrot echt de oerkracht van de natuur, denk bijvoorbeeld aan ontzettend veel fossielen en schelplagen van voor onze jaartelling. Daarnaast kun je in de grot veel prachtige muurschilderingen van talloze generaties van mensen bekijken. Je vindt er ook restanten van wat de opgejaagde mens bouwde in de grot. Hij gebruikte de grot als schuilplaats. De natuur en cultuur vormen hier een uniek verhaal. Hier kom je achter tijdens het veelbelovende bezoek aan de Gemeentegrot. Je kunt er voor kiezen om de grotten te voet te bekijken. Wandel mee met een gids die je alles vertelt over de vondsten in de grot, het leven van de mensen van vroeger en over de natuur. Ben je niet zo goed ter been of bezoek je de grot met kleine kinderen? Dan kun je er ook voor kiezen om de grot per trein te verkennen. Uiteraard krijg je bij deze comfortabele rondleiding ook de uitleg van een deskundige gids.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Gemeentegrot

Cauberg 4
6301BT Valkenburg
Nederland

Contact

043-6012271

Openingstijden en reserveren

Is Gemeentegrot open? Kijk op de website van Gemeentegrot voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.