Met korting naar Het Concertgebouw

Wat is Het Concertgebouw?

Het Concertgebouw in Amsterdam bestaat uit drie zalen, de Grote Zaal, de Kleine zaal en de Spiegelzaal en deze evenementenlocatie leent zich perfect voor het ten gehore brengen van klassieke muziek. Het gebouw is gevestigd aan het Museumplein en is al sinds 1881 een opvallende nederzetting in de stad Amsterdam.

Het Concertgebouw reviews

Op basis van 4 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Het Concertgebouw beoordeling achter te laten.

Het Concertgebouw Amsterdam

Het Concertgebouw in Amsterdam wordt vanwege de geweldige akoestiek gezien als een van de beste concertzalen voor klassieke muziek. Het is dan ook niet voor niets dat er al vele grootheden in Het Concertgebouw hebben opgetreden. En nog steeds treden er geregeld beroemde gezelschappen en orkesten op, houd de agenda daarom goed in de gaten want er is genoeg te zien én te beluisteren! In Het Concertgebouw bevinden zich drie zalen: de Grote Zaal, Kleine Zaal en Spiegelzaal, iedere zaal leent zich weer beter voor een ander doeleinde. Het gebouw werd in 1881 gebouwd en geschonken aan de stad Amsterdam, grote componisten roemden de akoestiek van de zalen al vanaf de opening ervan in 1888 en ook tegenwoordig beluister je er de klanken van het Koninklijk Concertgebouworkest en andere artiesten. Prachtig en beroemd is ook het oude orgel uit 1890 dat helemaal past in de grandeur van het gebouw en haar klassieke zalen. Je vindt het concertgebouw in een cultureel gebied van Amsterdam direct aan het Museumplein. Combineer je bezoek aan een concert dus ook met een bezoek aan het Stedelijk Museum of het Rijksmuseum! Zelfs het Van Gogh museum is op een steenworp afstand te vinden!

Mensen bezochten ook: Amsterdam Arena, Boom Chicago, Burgers' Zoo, De Bazaar Beverwijk, Duinrell, Efteling, Preston Palace, ss Rotterdam

Praktische informatie


Adres Het Concertgebouw

Concertgebouwplein 10
1071LN Amsterdam
Nederland

Contact

020-5730573

Openingstijden en reserveren

Is Het Concertgebouw open? Kijk op de website van Het Concertgebouw voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.